יום שלישי , אוגוסט 21 2018
דף הבית / חדשות קריית אונו / צרכנות / ידעתם מה ראשי התיבות של סביח

ידעתם מה ראשי התיבות של סביח

מה משמעות השם ''סביח''? איך מרכיבים מנה מוצלחת בטעם המקורי של פעם? והאם מנת סביח נחשבת לארוחה של ממש? בסביח פרישמן בקריית אונו, נמצאים כל התשובות למנת סביח מצויינת

סביח פרישמן קריית אונו
הפלאפל הכי מומלץ בקריית אונו

הסביח מוכר כמאכל עממי של יוצאי עיראק, שהתחבב גם על מרבית אוכלוסיית ישראל. למקור שם המנה, יש כמה גרסאות: יש אומרים שסביח מגיע מהמילה הערבית בוקר – סבאח . משום  שיהודי עיראק נהגו לאכול ארוחת בוקר מסורתית, בשבת בבוקר, ומכאן המילה מנת הסביח המוכרת, נבדלת מארוחה זו, של שבת, בכך שכל המרכיבים מוכנסים לפיתה, בניגוד לארוחה המסורתית, שבה היו המרכיבים מוגשים על מגש גדול. מי שרוצה לטעום סביח אמיתי, מוזמן להגיע לסביח פרישמן במרכז קריית אונו.
סביח פרישמןגרסה אחרת אומרת כי המנה קיבלה את שמו של מי שהתחיל להכין ולמכור מנה זו כאן ברמת גן, ושם משפחתו היה סביח. הגרסה השלישית אומרת, כי מדובר בראשי תיבות של שלושת המילים: סלט, ביצה חציל. האמת? ממש לא משנה איך הקסם קורה, אבל כל המרכיבים הופכים למנה טעימה במיוחד, ומי שטעם כבר מנה בסביח פרישמן יכול להעיד שהוא התמכר…
סביח פרישמן

בסך הכל סביח זו מנה שיש בה, חצילים מטוגנים, ביצים קשות, פטרוזליה קצוצה, טבעות בצל או בצל קצוץ עם תבלין סומאק שצובע אותו באדום, סלט ירקות וכמובן עמבה העשויה ממית של פרי המנגו  עם כורכום, המעניק לו את הצבע הצהוב, והריח האופייני.

בסביח פרישמן בקריית אונו, משמרים את המסורת, ומכינים סביח באותו האופן בקפדנות ראויה לציון, שהופכת את הפיתה לארוחה מזינה של ממש, הכוללת את כל אבות המזון הנדרשות בארוחה: חלבון –ביצה, פחמימה – הפיתה ותפוחי האדמה, וגם סלט ירקות.
סביח פרישמן קריית אונו     
איך מרכיבים את מנת הסביח?
ראשית מטגנים את פרוסות החצילים, ומניחים על מפיות נייר לספיגת השמן העודף. בפיתה עצמה ולא משנה הסדר: שמים מעט חומוס, קצת חריף, אם אוהבים, עמבה, פרוסות חצילים, ופרוסות תפוח אדמה חמים מבושל, ביצה קשה, ובוזקים מעל תבלינים סודיים. בנוסף,  שמים את סלט הבית – מלפפונים ועגבניות עם חריף, פטרוזליה קצוצה וטבעות בצל סגול. ועל הכל מזליפים בנדיבות טחינה מלמעלה.
סביח פרישמן קריית אונו

ב-'סביח פרישמן' מזמינים את כל אלו שטרם טעמו מנת סביח, להתנסות. הבקשה היחידה היא שתבואו רעבים, ויש גם הבטחה שתצאו שבעים ומרוצים.

סביח פרישמן
כתובת: שלמה המלך 37 קריית אונו
טלפון: 039284488

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אולי יעניין אותך גם:

חזה הודו ממולא באורז ברוטב מתקתק מאסטר שף. צילום: אפיק גבאי

מוכנים לחגים? מצאנו לכם מתכון מצויין לחזה עוף במילוי אורז

המותג מאסטר שף מציע מתכון למנה חגיגית של חזה הודו ממולא באורז, עטוף ברוטב מתקתק. …