יום חמישי , אוגוסט 16 2018
דף הבית / מדורים / לקראת סוכות – מתכון לדג חריימה סלמון

לקראת סוכות – מתכון לדג חריימה סלמון

השף אלרן גולדשטיין ממעדניית גולדשטיין בצומת סביון, עם המתכון השבועי והפעם חריימה סלמון עם פלפלים וגזר

IMG-20171002-WA0010

את צעדיי הראשונים במטבח וההשראה והאהבה לאוכל עשיתי כילד בבית מעורב. זו אחת הסיבות שכיום,אני נהנה להכיר ולבשל בכל צד, בכל עדה, בלי שארגיש שיש צד שהאוכל בו יותר מדבר אליי. אימי היקרה שהגיעה ממשפחה מצרית, עם אחיותיה הבשלניות, כל חג הייתי נהנה מתבלינים חדשים וכמובן מפסוליה, מלוח'יה, מהפול הנהדר…שם תמיד היה רעש וחגיגה.  ואילו אבי הנפלא, הגיע מבית פולני, צנוע ושקט- עם הגפילטע פיש והרגל הקרושה, הצימעס והכבד הקצוץ…  אני הרבה פעמים שומע הקנטות של עדה כזו או אחרת על עדה אחרת… ואני באמת לא מצליח להבין איך אנשים לא רואים שלכל עדה יש את היופי והקסם שלה…
שף גולדשטיין

הרי מה זה אוכל אם לא הריחות והזיכרונות של בית? החלטתי שהיום אני נותן מתכון של חריימה, אבל הפעם עם סלמון. הסלמון יכול להשתלב בכל מטבח. במטבח האסייתי כדג נא, במטבח האשכנזי, במטבח הצרפתי והאיטלקי… והיום נעניק לו פיקנטיות וטוויסט מעניין ונוכל להשתמש נהדר בשמנוניות הטבעית שלו ולנגב עם פרוסת חלה של שבת… אז,  תיפתחו לטעמים חדשים, זה תמיד מרגש. אני עד היום כל פעם מתרגש מחדש שטעם חדש או חיבורים חדשים נגלים לי. שיהיה בתאבון

שלכם, שף גולדשטיין
שף גולדשטיין

חריימה סלמון עם פלפלים וגזר
נראה פשוט אבל אם תקשיבו להוראות ההכנה יצא לכם הדג הכי טעים בחג!
1 פילה סלמון טרי נקי מאידרות וקוצים(לא קפוא!)
2 פלפל אדום
2 גזר
10 יח' שרי תמר
1 ראש שום
4-5 כפות רסק עגבניות
כף פפריקה
1/2 זר כוסברה (לא חובה)
4-5 כפות שמן זיתים
מלח ופלפל שחור גרוס
3 כוסות מים

אופן הכנת הרוטב:
חותכים את הירקות לקוביות חוץ מהשרי תמר, מקלפים את שיני השום ו5 מהם פורסים,
מחממים על אש בינונית סיר מוסיפים את שמן הזית ומאדים את פרוסות השום עד גוון זהוב מוסיפים את הירקות כולל שיני השום ואת כף הפפריקה מאדים למשך 7 דקות ומוסיפים מים ורסק עגבניות,מביאים לרתיחה מנמיכים לאש נמוכה ומבשלים למשך כ- 30 דקות מוסיפים את עלי הכוסברה מערבבים ומתבלים במלח ופלפל.

הדג: מחלקים את פילה הסלמון לנתחים עם העור לרוחב הפילה בעובי של 3-4 ס"מ מניחים על מגש אפייה ונייר פרגמנט , מושכים עם מברשת שכבה דקה של שמן זית ומתבלים את פרוסות הדג במלח ופלפל שחור גרוס, מחממים תנור ל230 מעלות וצולים את נתחי הסלמון 8 דקות להוציא מהתנור ובעזרת פלטה להעביר לכלי הגשה למזוג את הרוטב על נתחי הדג ולהגיש.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אולי יעניין אותך גם:

הקבב של גולדשטיין

"תחשבו קבב" – פותחים את עונת החגים עם המתכון של גולדשטיין

אני בטוח שלא פעם חלקכם עשו או עושים קבב ואני בטוח שלא פעם התוצאות לא …