יום שישי , אוגוסט 17 2018
דף הבית / חדשות חמות / צ'ורבה הרומני

צ'ורבה הרומני

השף אלרן גולדשטיין ממעדניית גולדשטיין בצומת סביון, עם המתכון השבועי, והפעם מרק צ'ורבה

מרק צורבה מעדניית גולדשטיין

קבלו את המרק הבולט במטבח הרומני הצ'ורבה. רגע רגע אל תיבהלו. אמנם השם מצלצל לכם מאחד ממערכוני הגשש החיוור אך למעשה למרק מסורת של שנים. טעמו המיוחד והריחות שעוטפים את הבית וממשיכים ישר לשכנים, אז  יעלו תמיד השאלות האם יש לנו בשלן בבניין? וזו הבהלה היחידה כי אחרי המרק הראשון תירצו עוד.
מרק צורבה מעדניית גולדשטיין
משהו בחום הבייתי והחיבוק במרק הזה לא עוזב אותי במנוחה ומנצח בגדול. משהו בתהליך הכבישה של הכרוב המוחמץ המשמש מרכיב חשוב במרק הלאושטיאן (עשב תיבול) שצריך ללכת ולחפש אותו בשוק מסקרן אותי תמיד, נתחי הבשר המשובחים הרכים העסיסיים והנימוחים מטריפים את חושיי. אז החלטתי שאלו סיבות מספיק טובות,אז בואו נצא לדרך
מרק צורבה מעדניית גולדשטיין
צ'ורבה בשר
1,200 ק"ג שפונדרה או בשר לצלי (מספר 5)
6 ליטר מים
2 כפות פפריקה מתוקה
1 כף מלח
1/2 כפית פלפל שחור.
2 בצלים בינוניים
6 שיני שום פרוסים
3 גזרים
3 תפוחי אדמה או 1/2 כוס אורז
3-4 ענפים עם העלים של סלרי
4 עגבניות אדומות
1/3 ראש כרוב לבן
2 פלפל אדום
2-3 כפות רסק עגבניות או 4 עגבניות מגורדות
1/4 זר לאושטיאן
1/4 זר שמיר
1/4 זר פטרוזיליה
כוס כרוב כבוש עם המיץ שלו (בייתי בלבד) או מיץ לימון.
אופן הכנה:
חותכים לקוביות את הבשר ומבשלים בסיר הגדול של הבית עם 6 ליטר מים לאחר רתיחה מנמיכים לאש קטנה מכסים עם מכסה ומבשלים למשך שעתיים. במהלך הבישול מורידים קצף ושומן בעזרת מצקת ומוסיפים תבלינים . את הירקות חותכים בצורה ביתית ופשוטה את הגזר חצאי עיגולים, הבצל הפלפל ותפוחי האדמה לקוביות, את הסלרי לפרוס והכרוב לרצועות להכניס למרק וממשיכים לבשל למשך חצי שעה.

קוצצים את הפטרוזיליה והלאושטיאן ומכניסים לסיר יחד עם הרסק העגבניות והכרוב המוחמץ עם הנוזל ענפי השמיר להוסיף עוד מים במידה והמרק הסמיך מידי וממשיכים לבשל למשך חצי שעה נוספת על אש קטנה וכשהסיר מכוסה. זה השלב של טעימה ולראות אם נידרש עוד מעט מלח או חמיצות ממיץ הכרוב, בתאבון. יש אפשרות להחליף את תפוחי האדמה בחצי כוס אורז ולהוסיף בשלב של החצי שעה האחרונה.
מרק צורבה מעדניית גולדשטיין
כרוב כבוש או מלפפונים
1 ראש כרוב חתוך לרצועות
21/2 כפות מלח
1/4 כוס חומץ
1/3 זר שמיר קצוץ
6 שיני שום קצוצים היטב.
אופן הכנה:
חשוב בתהליך הכבישה להשתמש בצינצנת שעברה חיטויי מים רותחים או מדיח, במידה וכובשים מלפפונים חשוב שיהיו ממש טריים דקים וקריספיים. מכניסים לצנצנת את הכרוב או המלפפון השמיר והשום, מרתיחים מים מלח וחומץ מוזגים על הכרוב עד לידי כיסוי סוגרים וכובשים למשך 5-7 ימים במקום מואר עם חלון לאחר הכבישה מאכסנים במקרר.

טיפים:
-לאושטיאן איפה קונים?
אפשר להשיג בשוק פתח תיקווה
טיפ: את לאושטיאן אפשר לאכסן בקופסה במקפיא
כך תמיד היא תהייה זמינה וקרובה אליכם

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אולי יעניין אותך גם:

הקבב של גולדשטיין

"תחשבו קבב" – פותחים את עונת החגים עם המתכון של גולדשטיין

אני בטוח שלא פעם חלקכם עשו או עושים קבב ואני בטוח שלא פעם התוצאות לא …