יום רביעי , מאי 23 2018
דף הבית / מדורים / אוכל ומסעדות / שבועות: חג לבלינצ'ס

שבועות: חג לבלינצ'ס

יש רגעים בחיים שניפתח לך חלון הזדמנות ואתה צריך להחליט מיד אם אתה נכנס אליו או לא.

בלינצ'ס
בלינצ'ס

כיתה ט', כך אני מוצא את עצמי בחופש הגדול דרך חלון שטיפת הכלים לומד את יסודות המטבח וטועם כל יום, דקה אחר דקה את קסמיו המופלאים של המטבח: הניקיון, שטיפת הכלים, ארגון המטבח או סידור המחסן היו לי טבעיים ומובנים כך שתמיד היה לי זמן לעזור במטבח. שלמה ואירנה הטבחים הפסיקו לריב מי מקלף מה,  כשהבינו שאני,הילד שמקלף כל דבר אפשרי במהירות ובאהבה, וכך-ותוך זמן קצר הפכתי לעוזר טבח ואח"כ לטבח בגאווה גדולה.

צעדים בגיל כה צעיר במטבח הם שווי ערך לאהבה ראשונה: טעמים וטקסטורות חדשים, ריחות וקישוטים מירקות, הויניגרט לסלט הראשון, הפנקייק הראשון, פשטידת הפטריות עם השמנת החמוצה הבלתי נשכחת ועוד ועוד . בלינצ'ס מגיע אלינו מהמטבח ההונגרי, יש כיף גדול ביצירת הבצק הדק והעדין של הבלינצ'ס , לראות איך הוא מזהיב על המחבת ועם קצת שינויים קלים אפשר להפוך את הבלינצ'ס למלוח מתוק או פרווה- כפי שחשקה נפשכם. אם מגלגלים את המלוח ופורסים רצועות מתקבלים אטריות למרק נהדרות. והנה לכם המתכון, לאהבה ראשונה לבלינצ'ס.

בלינצ'ס
1/2 ליטר חלב או מים  (23/4 כוסות)
250 גר' קמח (11/2 כוסות)
5 ביצים
1/3 כוס שמן קנולה
1/2 כפית מלח
3 כפות סוכר
1 מקל וניל או תמצית איכותית

אופן הכנה:
מעבירים לקערה את הקמח, חלב, המלח, סוכר, וניל טורפים היטב עד לקבלת בלילה עם מרקם חלק ללא גושי קמח מוסיפים את הביצים וממשיכים לטרוף עד קבלת מרקם אחיד מוסיפים את השמן וטורפים אותו היטב. מחממים מחבת טפלון לחום בינוני משמנים עם מברשת סיליקון שכבה דקה של שמן או חמאה ובעזרת מצקת מוזגים למחבת, אוחזים את ידית המחבת ובעזרת תנועות סיבוביות יוצרים את המראה העגול של הבלינצ'ס, חשוב שהבלינצ'ס יהיה דק ועדין: במידה ויש על המחבת יותר מידי בלילה להטות את המחבת הצידה ולמזוג חזרה לכלי של הבלילה. כעבור דקה בערך דף הבליצ'ס מוכן, צריך להפוך אותו על צלחת ולהמשיך ולערום כך את דפי בלינצ'ס.

מילוי גבינה
1 חבילה גבינת טבורג או כנענן (250 גר')

1 חבילה גבינת  9% (250 גר')
6-7 כפות סוכר
1 מקל וניל או תמצית
למי שאוהב תמצית רום אז 1/4 כפית.
אופן הכנה: לערבב הכול יחד ולטעום.

הגשה:
אפשר להגיש את הבלינצ'ס קרים אבל מומלץ מאוד להגיש חם
לחמם תנור  ל-180 מעלות ולאפות למשך 8 דקות ולהגיש מעל דבש או אבקת סוכר או ככה טבעי.
עם דבש מעל או אבקת סוכר.

תוספות אפשריות למילוי:
צימוקים שרויים ברום אמיתי או במים חמים לקבלת רכות.
מחית אוכמניות
בננות מקורמלות
גאנש שוקולד קר למרוח בפנים ולחמם לפני ההגשה.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אולי יעניין אותך גם:

סלט חסות עם קממבר חם ופריך של מעדניית גולדשטיין

סלט חסות עם קממבר חם ופריך של מעדניית גולדשטיין

מרכיבים: 1 יח' גבינת קממבר עגולה קטנה במשקל- 150-200 גרם 250 גרם תערובת חסות ועלים …