ביום סגרירי ומעט קריר, כשגשם מטפטף לו על גג פלסטיק, אני עומד ואוחז בידי פיתה עם פלאפל קריספי מבחוץ ונימוח ירוק ולוהט מבפנים וחושב שאין ביס טוב יותר מזה. מאכל רחוב המגיע מהמטבח המסרי (מצרי) אותו כדור פלאפל שהגדולים והקטנים אוהבים עם או בלי טחינה עכשיו מתחילה העונה שלו. הסתיו עבורי מבשר את תחילתה של עונת הפלאפל ובהמשך בחורף מגיע לשיא…
אבא עובדיה זו לא זה לא מסעדה או דוכן אלה זה המפגש שלי עם הפלאפל הכי טוב בבית חם מקרית חיים, אותו חבר ילדות ואותו אבא עובדיה. מאותו הבית,יצא הסוד של מתכון ילדותי באדיבות רבה. תיהנו מתהליך ההכנה ותכינו את המשפחה לפלאפל הכי בייתי והכי טעים שיש.
פלאפל ירוק
1 ק”ג גרגירי חומוס יבשים
ראש שום גדול קלוף
1 בצל קלוף
1 זר כוסברה גדול
1 זר פטרוזיליה גדול
1 כף כמון טחון
1 כף מלח
1 שקית אבקת אפייה
אופן הכנה:
משרים את גרגירי החומוס ללילה עם כמות מים פי 4 מגרגירי החומוס, לאחר השריית החומוס שוטפים ומסננים. שוטפים את הפטרוזיליה והכוסברה, במידה ויש גבעולים עבים וגסים מסירים אותם ובמידה והם עדינים משאירים וטוחנים במכונת טחינת בשר (טחינה עדינה ) יחד עם גרגירי החומוס בצל והשום מעבירים לקערה ומתבלים.
מחממים שמן בסיר לחום בינוני גבוהה ובזהירות ע”י כף פלאפל יוצרים כדור ומטגנים עד גוון זהוב וירקרק. לא לשכוח להצטייד בפיתות טריות, טחינה טובה, וסלט עגבניות עם שום בצל לימון ושמן זית. יותר מזה לא צריך כלום, בעצם אולי פלפל חריף לאלו ביננו שאוהבים עקצוץ…
הצטרפו לעמוד הפייסבוק של אונו ניוז
טיפ:
אפשר להכין גם במעבד מזון
אפשר לחלק את המסה לקופאות אכסון אטומות ולהקפיא (להפשיר לילה במקרר)
אפשר לשלב פול ולהפחית מכמות החומוס יוצא מדהים! בתאבון וחורף שמח J
המתכון בחסות מעדניית גולדשטין, צומת סביון
המעדניה והמסעדה של גולדשטיין מתמחה באוכל מוכן לאירוח המושלם והטעים ביותר
03-5330304
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]