ד"ר יובל דרור – מותר האדם מה – AI
איך להיות אדם בעידן הבינה המלאכותית?
מועדון ההרצאות טוקהאוס מתארח במרכז התרבות של סביון.
מדי יום אנחנו מתעוררים לגל של ידיעות המדווחות בהתרגשות על פריצות דרך בתחום הבינה המלאכותית. המערכות האלו, כך אנחנו לומדים, מסוגלות לכתוב עבודות אקדמיות ולענות על שאלות סבוכות, לצייר ציורים מדהימים, להלחין קטעי מוזיקה מרגשים, ליישם אסטרטגיות משחק מקוריות, לספק ייעוץ משפטי ולבנות קמפיינים שיווקיים.
מערכות הבינה המלאכותית, דוגמת ChatGPT ו-Gemini (שעונות על שאלות בשפה טבעית), Dall-E3 ו-Midjourney (שמייצרות ציורים), CoPilot (שכותבת קוד מחשב), ומערכות רבות נוספות שמבוססות על עוצמת מחשוב אדירה ואלגוריתמים לומדים, לא מאיימות רק על מקצועות ומקומות עבודה; הן מאיימות על מי שאנחנו ועל היתרונות שחשבנו שיש לנו. אם המכונות יודעות לדמיין, אם הן פיצחו את הקוד היצירתי והן חושבות באופן עצמאי, מה נותר לנו, בני-האדם?
בהרצאה רגישה, סוחפת ומעוררת מחשבה המשלבת טכנולוגיה ופילוסופיה, סוציולוגיה ותיאולוגיה, ספרות וקולנוע, מוסברות ההתפתחויות הטכנולוגיות האחרונות ואופן הפעולה של האלגוריתמים המתוחכמים כשלצידם מוצבות התכונות והיכולות שאפשרו לבני האדם להתפתח ולצמוח: יצירתיות, מודעות, עצמאות והיכולת לקבל החלטות קשות. האם יש לנו סיכוי? האם נוכל לנצח, ואם כן, כיצד? היכן מסתתר היתרון הייחודי שלנו, של כולנו?
על המרצה:
ד"ר יובל דרור, סוציולוג שחוקר בשני העשורים האחרונים את השפעת הטכנולוגיה על החברה, מחבר רב-המכר "קוד סמוי: כל מה שלא רוצים שתדעו ואתם חייבים לדעת על החיים בעידן הדיגיטלי" ומגיש הפודקאסט הפופולארי "עושים טכנולוגיה", בוחן ומנתח את הדילמות והאתגרים החדשים שניצבים בפני בני האדם בעידן הבינה המלאכותית.
"מערכות הבינה המלאכותית מתקדמות בקצב מהיר אבל בני האדם עוד לא אמרו את המילה האחרונה", טוען ד"ר דרור כשהוא מצביע על הדרך שבה עלינו לצעוד כדי לשגשג לצד המכונה החכמה.
להזמנת כרטיסים לחצו כאן
ללוח האירועים המלא של מרכז התרבות סביון לחצו כאן