יום שני , מרץ 9 2026
דף הבית / עמוד הבית ראשי / כחוט השערה: המחווה המרגשת של דיירת הבית בסביון

כחוט השערה: המחווה המרגשת של דיירת הבית בסביון

מרטה כהן, ילידת ארגנטינה ותושבת קריית אונו מזה כ-45 שנים, המתגוררת כיום בבית מרשת מגדלי הים התיכון, החליטה לתרום משיערה לאחר חזרתו של החטוף האחרון לגבולות ישראל. בראיון עימה היא מספרת: "זה עשה לי טוב על הלב"

מרטה. צילום פרטי
מרטה. צילום פרטי

הידעתם? יום "המעשים הטובים" יחול השנה ב-10 במרץ. אמנם יש עוד כשבועיים עד המאורע החגיגי, אבל לקראת התאריך המיועד הרשו לנו להאיר בזרקור על מי שבחרה לעשות מעשה טוב המשקף בצורה מעוררת השראה את ערכי האלטרואיזם ואהבת החינם.

זהו סיפורה של מרטה כהן (81), דיירת הבית בסביון מרשת מגדלי הים התיכון. היא אמא ל-2 בנות, סבתא לשישה נכדים וסבתה רבא לנינה אחת (נין נוסף עתיד להיוולד ממש בקרוב).

היא עצמה נולדה בארגנטינה, והחליטה לעלות ארצה ב-1973, בעיקר נוכח אנטישמיות שגאתה במדינה באותם שנים, ורצון כיהודייה להתחבר לשורשים. תחילה נקלטה במרכז לאקדמאים בנתניה, אולם בהמלצה הגיעה תוך פרק זמן קצר לקריית אונו, שם התבססה יחד עם משפחתה במשך קרוב ל-45 שנים. במקביל, פיתחה קריירה משמעותית כסוכנת ביטוח, תפקיד אותו ביצעה במסירות עד לדצמבר 2019.

בינואר 2020, זמן קצר לפני פרוץ מגפת הקורונה, הגיחה למחוזות הבית בסביון מרשת מגדלי הים התיכון. לדבריה: "ביקרתי בכמה מקומות והתאהבתי מיד בבית הקטן והאינטימי של הרשת. מקום מיוחד עם צוות מעולה, חם ומכבד. הייתי צריכה מאוד את החיבוק הזה. הבית קרוב יחסית למקום מגוריי בקריית אונו לאורך השנים, כך שמבחינתי זו הייתה הזדמנות מצוינת לאפשר לעצמי איכות חיים, ובאותו זמן לא לשנות את הסביבה המוכרת".

מרטה, המתמידה מדי יום עם הגיעה לבריכה שבבית, בה היא מיטיבה לשחות באופן קבוע, משתפת בדבר המחווה המיוחדת שיזמה, כזו שפשוט קשה להישאר אדישים אליה.

"לאורך כל תקופת המלחמה, אמרתי לעצמי שכאשר החטוף האחרון יחזור הביתה, אתרום את השיער שלי. בדקתי מהו האורך הנדרש לטובת תרומה שהוא 30 סנטימטרים. מעבר לאקט הסימבולי, היה נחמד לחשוב כיצד צעד שכזה יוכל לגרום למישהו ליהנות מהשיער שלי".

ביום ראשון שעבר זה אכן קרה. לאחר סוף סאגת החטופים המורכבת, מרטה הסתפרה ותרמה את שיערה. "זה היה עבורי טבעי לחלוטין. כשחזרתי מסופרת לבית אחרי הרבה שנים שהלכתי עם קוקו, התחושה הייתה פשוט נפלאה. הרגשתי כאילו עברתי עוד שלב בחיים. שמחתי שאני יכולה לתת מעצמי למען אחרים. זה עשה לי טוב על הלב".

אם חשבתם שבכך תמה המחווה של מרטה, הרי שטעות בידכם, שכן היא כבר מכריזה כי תשוב לגדל שיער. "אני כבר מתכננת לתרום שוב, אבל זה ייקח קצת זמן. בכל זאת, צריך להגיע ל-30 סנטימטרים אורך".

ומה לגבי העתיד? "אני מאחלת לעצמי קודם כל בריאות טובה, יחד עם חברה נעימה ומחבקת בבית. זה מספיק מבחינתי. מאחלת לכולנו שנדע הרבה מעשים טובים".

מגדלי הים התיכון סביון הזדמנות להיות חלק מהקהילה 1.26 רוחבי

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

אולי יעניין אותך גם:

צילום: באדיבות ביה"ס יובלים.

במקום הפנינג פורים: 500 משלוחי מנות מגני תקווה הגיעו ללוחמים בעזה ואיו"ש

תפריט נגישות