יום חמישי , יוני 11 2026
דף הבית / עמוד הבית ראשי / בסימן גבורה וזיכרון: לפיד המכביה הונף באור יהודה לזכרו של סמ"ר עמית פרידמן ז"ל

בסימן גבורה וזיכרון: לפיד המכביה הונף באור יהודה לזכרו של סמ"ר עמית פרידמן ז"ל

שיירת הלפיד ההיסטורית של משחקי המכביה ה-22 הגיעה לעיר. ברגע שיא מרגש במיוחד, ראש העיר ליאת שוחט הניפה את הלפיד יחד עם ליאת, אמו של הלוחם והכדורסלן המצטיין עמית פרידמן ז"ל שנפל בעזה

לפיד המכביה הונף באור יהודה לזכרו של סמ"ר עמית פרידמן ז"ל. צילום: דוברות עיריית אור יהודה
לפיד המכביה הונף באור יהודה לזכרו של סמ"ר עמית פרידמן ז"ל. צילום: דוברות עיריית אור יהודה

רוח המכביה עברה היום (חמישי) באור יהודה והותירה אחריה רגע אחד מרגש ובלתי נשכח. מסע הלפיד המסורתי, שעומד השנה בסימן חוסן לאומי ותקומה, הגיע לעיר והונף על ידי ראש העיר ליאת שוחט יחד עם ליאת פרידמן, אמו של בן העיר סמ"ר עמית פרידמן ז"ל – לוחם נח"ל וספורטאי מצטיין שלחם בגבורה ונפל בקרב ברצועת עזה במהלך מלחמת "חרבות ברזל".

אור יהודה לבשה היום (חמישי) חג והצטרפה למסע לפיד המכביה 2026, שעבר השנה ביותר מ-30 רשויות מקומיות ברחבי המדינה. השנה, תחת המסר המלווה את המשחקים "MORE THAN EVER", המסע מקבל משמעות עמוקה במיוחד של חוסן לאומי, ערבות הדדית וניצחון הרוח הישראלית.

מסע הלפיד הנוכחי מהווה שחזור היסטורי מרגש למסעות האופנועים משנות השלושים, בהם יצאו רוכבים מישראל כדי להפיץ את חזון הספורט היהודי באירופה. כעת, שיירת האופנועים הרשמית חזרה אל כבישי הארץ כדי לחבר בין הקהילות השונות, כאשר בכל תחנה הוענקה לראשי הרשויות מדליית כבוד והזמנה רשמית לטקס הפתיחה החגיגי של המכביה שייערך ב-1 ביולי באצטדיון טדי בירושלים.

ברגע השיא של האירוע באור יהודה, הניפה ראש העיר ליאת שוחט את הלפיד יחד עם ליאת פרידמן, אמו של סמ"ר עמית פרידמן ז"ל. עמית הוא לוחם נח"ל ותושב העיר, שלחם בגבורה ונפל בקרב ברצועת עזה במהלך מלחמת "חרבות ברזל".

מעבר להיותו לוחם אמיץ ומחויב, עמית היה ספורטאי מחונן וכדורסלן מצטיין, ששיחק במחלקת הנוער של ע.ל.ה אור יהודה והיווה סמל למנהיגות, ווינריות ורוח ספורטיבית יוצאת דופן.

ראש עיריית אור יהודה, ליאת שוחט, ציינה במעמד המרגש: "הגעתו של לפיד המכביה לאור יהודה השנה היא הרבה מעבר לאירוע ספורט – היא עדות לחוסן של הקהילה שלנו ולרוח הישראלית שלא ניתנת לשבירה. ההנפה המשותפת עם ליאת, אמו של סמ"ר עמית פרידמן ז"ל, היא רגע של קדושה, זיכרון וגאווה עצומה. עמית היה כדורסלן מצטיין שייצג את כל מה שיפה בספורט הישראלי – מצוינות, חברות, נחישות וערכים. אנחנו מניפים את הלפיד הזה בשמו ולזכרו, ומזכירים לעולם כולו שדווקא עכשיו, יותר מתמיד, האור והביחד שלנו ינצחו".

עמית פרידמןבאדיבות המשפחה
עמית פרידמן ז"ל. צילום באדיבות המשפחה

"ראה בספורט דרך לחבר בין אנשים"

ליאת פרידמן, אמו של סמ"ר עמית פרידמן ז"ל, שיתפה בתחושותיה: "עבורי זה רגע מורכב ועוצמתי. עמית אהב ספורט בכל ליבו וראה בו דרך לחבר בין אנשים, לשאוף קדימה ולא לוותר. לצד התהום הגדולה, אני בוחרת לזכור את האור שהוא הביא לחיים של כולנו. למרות גילו הצעיר, הוא הצליח לגעת ולהיות מקור השראה לכל כך הרבה אנשים. אני מאמינה שהחוזקה שלנו נמדדת באחדות שלנו כעם, אם בישראל ואם בתפוצות עכשיו עוד יותר מתמיד".

היוזמה המרגשת של מסע הלפיד מתקיימת בחסות מפעל הפיס, ובשותפות עם מרכז השלטון המקומי ומרכז השלטון האזורי. המכביה ה-22, חגיגת הספורט היהודית הגדולה בעולם, תתקיים בין ה-1 ל-13 ביולי ותארח אלפי ספורטאים מעשרות מדינות ברחבי העולם, שישתתפו בתחרויות, פסטיבלים ואירועי שיא בכל רחבי המדינה.

להצטרפות לקבוצת העדכונים בזמן אמת >> לחצו כאן

קרה משהו מעניין בשכונה? נתקלתם בסיפור שחייבים לספר? צרו איתנו קשר במייל [email protected] או בוואטסאפ

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

אולי יעניין אותך גם:

בית הספר "אביגדור ורשה" בקריית אונו מקום ראשון. צילום: משרד החינוך מחוז תל אביב

תלמידי "ורשה" מקריית אונו זכו במקום הראשון באולימפידע המתמטית

תפריט נגישות