קיבלתי הזמנה מרגשת לכתוב בלוג אוכל. אני שכותבת על העסק שלי, על חיי, על כל דבר אפשרי פתאום מוצאת את עצמי חסרת מילים כבר שבועיים.
אני מאמינה בלזוז, להתקדם, להיות בתנועה אני אוהבת אתגרים ומעדיפה לייצר אותם בבחירה מודעת מאשר שהם יגיעו אלי.
אוכל הודי זה ינקות עבורי. כשאני חושבת אוכל אני נזכרת בסבתא ננה שלי. כל ביקור אצלה היה מלווה בטעמים, ריחות. הזיכרון כל כך חזק וממשי שבקלות אני חוזרת לשם מריחה את הריח של הקציצות שהיתה מטגנת אם זה הקאטלטס או פאטייטו צ’ופס. האורז האוורירי והסלט הטרי שתמיד הכיל פלפל חריף, כוסברה ולימון.
הצטרפו לעמוד הפייסבוק של אונו ניוז
היא היתה עומדת במטבח הצנוע שלה ומפיקה שפע של טעמים, לכל אחד היה את התבשיל שלו, היא ראתה את כולנו, חלקנו אכלנו הכל בקערה ומעכנו את כל המנות יחד, חלקנו הוספנו לזה חומוס, חלקנו אהבנו רק חלק מהמנה, למשל לי היא תמיד שמרה את המילוי של הסמוסה.
המקרר תמיד היה מלא בירקות ופירות גם היא היתה כזו, כמה צנועה ככה שופעת, ידה פתוחה ונותנת לכולם, כל מי שביקש קיבל.
עבדאלק ענה היא קראה לי, דיברה איתי באנגלית וזרקה מילים בעירקית והודית, עברית היא דיברה רק עם אחי הצעיר ואפילו שיחקה איתו כדורגל, אבל זה לפעם אחרת.
ננה שלי, היתה כאן איתנו עד שנת 2000, כמה חודשים אחרי שנפטרה טסתי להודו. אכלתי שם אוכל רחוב, טעים, טרי, מנחם. אוכל של בית. בשבעה של ננה, אמא התחילה לאסוף את כל המתכונים שלה, ובתום השבעה התחילה לבשל, עד אז לא בישלה. פתאום משהו חדש התחיל, משהו התעורר.
שלוש שנים שאנחנו מבשלות יחד, אמא ואני מלמדות כל מי שרק רוצה לבשל, להתאהב באוכל, לבטא תשוקה ויצירתיות דרך החושים שלנו.
מצרפת מתכון מהילדות שלי
סוקי באג’י- תפוחי אדמה מתובלים
8-10 תפוחי אדמה מקולפים, חתוכים לקוביות, מבושלים.
בסיר
לחמם שמן ולהוסיף לפי הסדר-
20 עלי קארי
2 כפות של תערובת פאנצ’ פורן
1 פלפל חריף טרי
2 כפות כורכום
מלח
קוביות תפוחי אדמה
לבשל כ20 דקות על אש נמוכה
לערבב מדי פעם
לכבות אש ולהוסיף מיץ לימון סחוט טרי משני לימונים.
למתכונים נוספים מוזמנים להצטרף לקבוצת הפייסבוק של אמא הודית,
חג שמח!
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]
תודה על המתכון! כבר שנים מנסה ללמוד להכין אוכל הודי