לרגל שבוע עידוד הנקה הבינלאומי שיתקיים בסוף החודש, אורטל ברובין-חן נטורופתית והרבליסטית קלינית בכללית רפואה משלימה, מציעה לנו שני מתכונים קלים ומהירים שיוכלו לסייע להגביר את תפוקת החלב בעזרת הכנתם מרכיבים גלקטוגוגים (מעודדי ייצור חלב) וכמובן רלוונטיים מאוד גם לקהילת השואבות חלב (בין אם שואבת בלעדית ובין אם שואבת מידי פעם בעבודה).
הצטרפו לעמוד הפייסבוק של אונו ניוז
עוגיות הנקה טעימות לנשנוש במהלך ההנקה או בשאיבות ארוכות
רכיבים:
1 כוס קמח כוסמין מלא
1.5 כוס שיבולת שועל דקה
1/2 כוס שמן קוקוס
1/2 כוס סוכר קנים
2 כפות שמרי בירה
1 כפית נבט חיטה
1 כף זרעי פשתן טחונים טרי
1 כפית אבקת אפייה
מעט קינמון
קורט מלח
2 כפות טחינה גולמית
רבע כוס אגוזים או שקדים או גרעיני דלעת טבעיים – לטעמך
רבע כוס חמוציות או, לשובבות, רבע כוס שוקולד צ’יפס איכותי
קצת יותר מרבע כוס מים
(קמח כוסמין עשוי להזדקק למעט יותר מים בקיץ, חושי את מרקם הבלילה)
הכנה: לחמם תנור ל 180 מעלות, לערבב חומרים יבשים בקערה ואז להוסיף את המים. הבלילה אמורה להיות יציבה ומגובשת אך לא דחוסה מדי כדי שהעוגיות לא יהיו קשות. מומלץ לקרוץ עוגיות יחסית פחוסות, בידיים רטובות למניעת הידבקות הבלילה אליהן (הוא הרי בדיוק יתחיל לבכות כשתקרצי אותן…) לאפות כ- 15 דק’, להוציא מהתנור, להתאפק לא לאכול עד שמתקרר ו – בתאבון!
שייק טעים שמהווה ארוחת בוקר מלאה ומהירה
רכיבים:
1 בננה
1 כוס חלב שקדים או חלב שיבולת שועל
(טבעי ללא תוספת סוכר ומלח, ממליצה על אלו של חברת VITARIZ)
כף שיבולת שועל דקה
כף שמרי בירה או כף נבט חיטה או כף זרעי פשתן טחונים טרי
כף טחינה גולמית או כף שמן קוקוס או כף חמאת בוטנים טבעית אורגנית לפי הטעם וטוב לגוון
מעט סילאן או 2 תמרים להמתקה
להכניס לבלנדר עם קרח
להגיש לכוס מעוצבת שמשפרת את מצב הרוח ולהוסיף כף זרעי צ’יה
חשוב לציין כי כל תוספי התזונה והמזונות מעודדי ייצור החלב, לא יסייעו לאורך זמן אם לא תתקיים הגברת דרישה לייצור חלב, קרי, יותר זמן של הבייבי או המשאבה על השד. כל עוד אין ריקון מלא של השד ויניקה או שאיבה על שד ריק, הגוף מבין שאין צורך בעוד חלב ולא רק שלא יעודד ייצור חלב, אלא אף יפחית כמויות.
באדיבות אורטל ברובין-חן נטורופתית בכללית רפואה משלימה
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]