אם אתם חושבים שמדובר בקינוח הזרחני הכתום מפוצץ מי הסוכר שנמכר בשווקים רבים אז תחשבו שנית – מדובר על כנאפה שנעשית במקום אל מול עיניכם עם מתיקות מעודנת שמתגלגלת היטב בפה ומעל גלידת וניל מחלב עיזים לצד קפה מפינג’אן המאזן את הטעמים ומעניק לכם חוויה טורקית אותנטית במיוחד.
הצטרפו לעמוד הפייסבוק של אונו ניוז
כאשר הגעתי ליאפה כנאפה הממוקמת ביפו נחשף לנגד עיני מבנה בעל קשתות של פעם, עם אבן חשופה שמשדרת אווירה אותנטית ונעימה. כשנכנסתי פנימה לחנות הבחנתי בגריל הגדול שעליו קערות אלומיניום של כנאפה.
תפסתי לי מקום טוב ליד הגריל וצפיתי בכיליון עיניים בכנאפה שלי, קורמת לה עור וגידים.
תהליך ההכנה התחיל עם שכבה לא עבה מידי של גבינת ג’יבנה – גבינת בקר בעלת אחוזי שומן נמוכים לשומרים שבנינו.
הגבינה על האש התחילה להתרכך לה, ואז התווסף מעליה מערום של שערות קדאיף, יחד הם נצרבו על הגריל עד האיחוד המיוחל.
תבנית האלומיניום נהפכה על מנת שהקדאיף ייחרך עד להזהבה ומהצד השני, הכנאפה היפייפה שלי עשתה עוד סיבוב אחרון וקיבלה חיזוק של מי סוכר שמילאו את החלל בניחוח משכר.
בעודו שופך את מי הסוכר על המנה נשמעים צלילים נעימים המבשרים את הבאות..
לסיום סיומת של כל הטוב שעומד לחרוך את בלוטות הטעם שלי, נוספה נגיעה קטנה של פיסטוקים לעיטור המנה ואיתם גם התוספת שהביאה את הקהל הרחב – גלידת הוניל המשגעת של המקום העשויה מחלב עיזים.
לצד הכנאפה הוגש לי קפה הישר מהפינג’אן שנתן קונטרה טובה לכל הטעמים המתוקים.
מה אוסיף, כבר בביס הראשון התאהבתי – הצליל הקראנצ’י העדין ותחושת הנימוחות בחלל הפה בישרו לי – אפשר למות בשלווה.
בקיצור, לרוב איני מרבה להיות מושפעת מטרנדים, ואפקט העדר מעורר אצלי במקרים רבים, ”תחושת אנטי”, אך מאחר ואני מאוד אוהבת כנאפה והגיעה לאוזני השמועה לא יכולתי לעמוד בפיתוי והחוויה בהחלט הייתה שווה ומספקת.
מוזמנים להגיע למופע הכי טוב, בעיר הכי יפה –
yaffa knafeh (יאפא כנאפה)
עולי ציון 24 יפו
שעות פעילות:
שני – חמישי: 17:00-23:00, שישי-שבת: 14:00-23:00
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]