סוגיית היכלי תרבות בכל עיר הם ויכוח עתיק יומין, האם ערים לא גדולות השוכנות אחת בסמיכות לשנייה זקוקות כל אחת לאולם תרבות ואירועים. בבקעת אונו, למעט קריית אונו, יש אולם תרבות כמעט בכל עיר, רובם נחשבים שורדים כלכלית, אחרים בגירעונות כספיים.
הצטרפו לעמוד הפייסבוק של אונו ניוז
אך עדיין כל עיר שמכבדת את עצמה ואת תושביה, תרצה להעניק להם שירותי תרבות ופנאי, ספרייה, גלריה לתערוכות ואולם אירועים להצגות ומופעים.
ביהוד, יש מקרה מוזר וחריג, מי שהקים את אולם התרבות בשנת 1991 היא הסתדרות העובדים, מה הקשר של הסתדרות להקמת אולם תרבות, שאלה מענינית. אך בפועל היא הבעלים של המקום כבר 28 שנים.
היו ראשי ערים ששכרו את המקום לטובת פעילות העירייה, היו ראשי ערים אחרים שהחרימו את המקום. אך אף אחד לא הצליח לפצח את הפיל הלבן הענק הנמצא על שטח גדול במרכז העיר המתחדשת.
סביב אולם התרבות קמה שכונה חדשה ויוקרתית, בלה לוגאנו, בפרסומים הבטיחו לתושבים החדשים היכל תרבות קרוב לבית, מדשאות, ומרכזי קניות יוקרתיים, במציאות, הדברים נראים קצת אחרת, היכל התרבות הפך מיושן ומוזנח, הסביבה שלו משדרת הכי רחוק מתרבות ופנאי ואכן התושבים מגיעים למקום לעתים רחוקות.
ההסתדרות אשר מתייחסת אל המקום כנס נדל"ן, פחות עוסקת בקידום תוכן ותרבות לתושבי יהוד, זאת האחריות של עיריית יהוד, ההסתדרות רק שומרת על תחזוק המקום ומתנדב יקר מפעיל את המקום כבר 16 שנה, לטובת תושבי יהוד.
האם ככה, עיר מרכזית במרכז הארץ בה נמכרים דירות במילוני שקלים רוצה להציג את תרבות הפנאי שלה? ברוב ימות השנה, פועלים במקום סרטי קולנוע מצויר לילדים עם אטרקציה של פיצה וטרופית, הביבסיטר הכי זול באזור, כפי שנכתב בפרסומים של המקום.
בשאר חודשי השנה, מגיעים מופעי סטנד אפ, הצגות דלות תקציב והרצאות. התנאי היחיד, כל מופע שרוצה לבוא להופיע, צריך למכור את הכרטיסים לציבור הרחב, אין מי שרוכש חבילת מופעים, מה שאומר בפועל תרבות איכותית לא מגיעה למקום.
הפיל הלבן ממשיך לעמוד שומם ברוב ימות השבוע, כי אולם תרבות לא נמצא בראש סדר היום של ההסתדרות הבעלים של האולם וגם לא של עיריית יהוד, בשנים האחרונות נעשו כמה פגישות גישוש לבדוק האם ניתן לבנות קומה נוספת לספרייה או מרכז תרבות או להגדיל את מספר מקומות הישיבה, כדי שהמקום יהיה רווחי יותר, אך מעבר לפגישות, הדבר תקוע.
תושבי יהוד מצביעים ברגלים וכמעט לא פוקדים את המקום, למעט הורים לילדים קטנים או אמן סטנד אפ מושך קהל, מצליח להביא אנשים אל המקום. התושבים טוענים, ובצדק, אם יוצאים מהבית לראות הופעת להגיע לאולם השכונתי זה קצת מביך, מאחר והמקום לא ממותג כמקום יוקרתי אלא כאולם אירועים למסיבות סוף שנה.
האם עיריית יהוד בקדנציה השנייה תעשה מהלך שיסחוף את ההסתדרות להשביח את הנכס ולהשקיע בו כספים למען תשובי העיר, ימים יגידו.
מספיק מבט חטוף, אל עבר השכנה בקריית אונו, שם אין אולם אירועים מסודר, אך ישנה ספרייה עירונית, על כיסאות מפלסטיק עושים תרבות אמיתית לתושבים כמעט באפס תקציב. צריך רק מישהו שירצה להשקיע בתושבים.
עיריית יהוד סרבה להגיב והפנתה להסתדרות העובדים
מהסתדרות העובדים נמסר – היכל התרבות מופת יהוד הוקם בשנת 1991. באולם שבהיכל 386 מקומות והוא ממוזג מתאים ונוח לקיום הצגות , אירועים וכנסים.
בהשקעה של כמעט חצי מיליון שקלים עומד האולם בדרישות המשטרה ומכבי האש ובדרישות הבטיחות והנגישות. האולם מחזיק ברישיון עסק עד סוף 2024 ועתיד לעבור שיפוץ כללי.
מזה 28 שנים מתקיימות באולם הצגות ילדים, הצגות למבוגרים ומופעי סטנד אפ. בתי הספר מקיימים בו את מסיבות הסיום, בתי ספר למחול מקיימים מופעי סיום עונה, במסגרת של סל התרבות מבקרים בכל הצגה כ 1,200 תלמידים.
המתנ"ס עורך בהיכל אירועים וכן גם עיריית יהוד, המועצה הדתית, בני עקיבא בחודש הארגון שלהם וחב"ד. מתקיימים באולם כנסים של ההסתדרות לעובדים ולוועדי העובדים מכל יישובי בקעת אונו ובשנה הזו נפתחה בו מכללה לגמלאי יהוד.
זוהי דוגמה לכך שבאמצעים מינימליים ומוגבלים ניתן ואפשר ליצור מקום שוקק חיים ומלא פעילויות. פיל לבן הוא בטח שלא.
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]
ברור שהיכל התרבות הוא פיל לבן.. העירייה עסוקה בלארגן אירועים עם כל מיני עמותות דתיות.. שבועות, ל"ג בעומר ופורים- בחסות חב"ד, שבת קהילתית בחסות בני עקיבא.. ככה זה כשבוחרים במפלגות הדתה.. בני ברק הנה אנחנו באים..
איפה הימים של האולם הישן והטב
שהיית יוצא מימנו ישר לפיצה
הייתי באולם זה מספר פעמים עם נכדתי לראות הצגות ילדים.
עצוב לי שהאולם אינו מתוחזק, הכסאות שבורים ולא נוחים, מזלזלים בקהל שמגיע להצגה.
מגיע לנו יותר!!!!
אשמח לשמוע שהאולם יעבור שיפוץ, שידרוג ויתאים עצמו לשנה בה אנו חיים, ולאוכלוסיה שמגיעה ומשלמת מיסים