איך מסבירים לאנשים בני 30 שצריך להיערך כלכלית כדי לחיות טוב גם בגיל 70? אנשים רבים לא מתייחסים אל עצמם והתא המשפחתי שלהם כעסק עם הכנסות והוצאות ותכנון לטווח ארוך.
הצטרפו לעמוד הפייסבוק של אונו ניוז
תחום הייעוץ הכלכלי למשפחה והערכות לפרישה התפתח ואף נלמד בחלק מבתי הספר כשיעורי חובה. מחקרים מראים שככל שמקדימים להיערך כלכלית ולנהל את הכסף מרוויחים רווחה עושר כלכלי אבל לא פחות חשוב, מרוויחים שקט, שלווה, בריאות נפשית וזוגיות טובה.
פתאום יש מספיק זמן לחסוך ולהיערך לתוכניות ארוכות טווח, ההבנה בנושא הזכויות שלי מיושמות ואני לא מפסיד שנים חשובות – כמה פעמים שמעתי את המשפט המתסכל “איך לא נפגשנו לפני 20 שנה…”.
מור ובן זוגה שעברו תהליך כלכלי אומרים “השינוי שעשינו הוא קודם כל להבין בכלל את מצבנו ומשם התחלנו תהליך שכלל סגירת המינוס בבנק, צמצום תודעתי, מעקב אחרי הוצאות, סדרי עדיפויות בקניות בסופר ובחיי הפנאי (קשקושים לילדות, איפה קונים, תעדוף לאן הכסף יצא, מה חשוב והכרחי ומה לא. סיגל לימדה אותנו דווקא כן להתנהל עם כרטיס אשראי וזה עוזר לנו לבצע מעקב. היא פיקסה אותנו וכיוונה את המצפן שלנו מחדש”.
שאלו אותי לא פעם, האם לא יכולנו לעשות את זה לבד?
אז בגדול כן, אבל תכלס עובדתית מעולם לא פיניתם לזה זמן ולא ישבתם לבנות תקציב ומסגרת חודשית או שנתית. בעבודה משותפת עם יועץ לכלכלת המשפחה, מעצבים מסגרת חודשית ושנתית, מפנים זמן לכלכלת הבית. חוסכים כסף לרשימת החלומות והיעדים שאנחנו רוצים להשיג ובטוחים יותר מתמיד שבדרך הזו גם נוכל להגשים אותם ולמלא את המאגר בחלומות נוספים.
אני מציעה לכם עוד זווית הסתכלות – במקום העבודה מבקשים מאתנו כל הזמן לתכנן ולעמוד ביעדים ולהציג הצלחות עסקיות שרובם נמדדות בכסף, ומה עם המשפחה שלנו? משפחה היא סוג של “עסק כלכלי” וגם אותו צריך לנהל להחליט מה אנחנו רוצים ומה חשוב לנו כמשפחה – שזהו בעצם כתיבת החזון של המשפחה וממנו צריך לקבוע מטרות ותוכנית פעולה ובכדי להשיג אותם וכמובן נידרש לבצע בקרה מאזנת, שינויים ועדכונים כל הזמן כי כולנו יודעים שהרכב מתקלקל והבית חייב שיפוץ – אז זהו בלת”ם או הוצאה צפוייה?
תבחרו לכם נושא אחד שמציק והעלו אותו לסדר עדיפות עליונה:
- נקודת המוצא של התקציב הוא ההכנסה, כתבו את הנתון באופן ברור וממנו תתחילו לגזור את ההוצאות
- עשו הפרדה בין ההוצאות הקבועות שהם ההוצאות שאין לכם דרך מידית להשפיע עליהם כמו משכנתא או שכירות, ארנונה, רכב, גנים, לימודים ו”תגזרו” את הסכום הצבוע שיורד מההכנסות שלכם ומה שיוותר זהו הסכום שאתו מתנהלים ליתר ההוצאות.
- ועוד טיפ חשוב – תחשבו על יעד אחד לפחות לטווח בינוני ותתחילו לחסוך עבור עבר עכשיו.
קחו פיקוד על הנכסים הפיננסיים שלכם, כי לחיות בפלוס כלכלי זו לא זכות זו חובה!
סיגל לוי יועצת כלכלית למשפחות ולעסקים
0503647631
[email protected]
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]