בכל שנה חוגגים אצלנו את חנוכה במפגן קולינריה מטורף, יש מעין הרגשה שאני צריכה להמציא את עצמי מחדש בכל אירוח ולרוב אני גם מצליחה לעשות כן, אני משתדלת לקנות את הסופגניות המיוחדות שמציעות הרשתות הגדולות ומסתפקת בהכנת לביבות קלאסיות וטעימות כתוספת לארוחה. האורחים מרוצים וגם אני מרגישה שהצלחתי במלאכת האירוח.
הצטרפו לעמוד הפייסבוק של אונו ניוז
אבל בחג הזה היה משהו אחר, שמתי לב שהשולחן שלי לא צבעוני מספיק והחלטתי לחפש מתכון מנצח שיגרום לאורחים שלי להרים גבה. אחרי שיטוט ארוך באינטרנט הגעתי לתמונה באינסטגרם שלא יכולתי להתעלם ממנה – לביבות בצבע ורוד שעיטרו את השולחן והאירו באור אחר את החג הצהבהב.
הלביבות של דריה – לביבות סלק בצבע ורוד שמשדרגות מיד את האירוח. רכשתי את הרכיבים ויצאתי לפעולה. התוצאה הייתה בדיוק כמו שציפיתי – הלביבות נתנו טעם אחר לשולחן המסורתי והוסיפו גם גוון ששידרג לגמרי את אווירת החג. גם הטעם היה אלוהי, כשהאורחים פגשו בפעם הראשונה בשולחן חנוכה המסורתי צבעים מיוחדים שכאלה הם נגשו מיד לטעום. אין טעם מתוק יותר מטעם ההצלחה.
המתכון ללביבות –
הבסיס לכל הלביבות הוא אותו בסיס , אפשר לשחק עם הירקות ועם התוספות
הבסיס ללביבה הוא ירקות , ביצים קמח ותיבול
ניתן לערבב פנימה גבינות – שמנת, מסקרפונה, גבינה לבנה , או לשחק עם תיבול של סויה טריאקי ורטבים למיניהם.
לביבות סלק ורודות של דריה –
מרכיבים:
סלק בינוני- גדול
3-2 תפוא (יחס של 1/3)
2 כפיות מלח ופלפל גרוס
כף סויה
כפית סוכר
(התיבול תלוי ברמת המרירות של הסלק אז רצוי לטעום את הראשונה ולתקן)
1 ביצה
2 כפות קמח
אופן הכנה:
לגרד בפומפייה את הירקות (אפשר להוסיף גם בצל אחד בינוני)
לסחוט מהם את הנוזלים לשים בקערה לתבל להוסיף ביצים וקמח ולערבב.
על העיסה להיות יציבה ולא נוזלית,
מוסיפים מעט שמן או חמאה במחבת וזהו מתחילים בטיגון (:
למשקיענים – מטבל ללביבות:
מיכל שמנת חמוצה
עירית קצוצה
מלח
פלפל גרוס
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]