יום שלישי , נובמבר 26 2024
דף הבית / המלצות חותכות ליום העצמאות

המלצות חותכות ליום העצמאות

לרגל יום העצמאות הבלוגרית שרית פשה מביאה לכם טיפים והצעות למנגל חגיגי כמו בשנים עברו

קבבים על מקלות קינמון. צילום: שרית פשה
קבבים על מקלות קינמון. צילום: שרית פשה

הימים ימי קורונה, וסגר נוסף מתרגש עלינו ביום העצמאות. דווקא בימים אלו חגיגות העצמאות מקבלות משמעות נוספת והשנה יותר מתמיד אני בוחרת לחגוג בגדול, כי אין לנו ארץ אחרת.


  הצטרפו לקבוצת הוואטסאפ של אונו ניוז

רוצים להדליף? שלחו וואטסאפ

  הצטרפו לעמוד הפייסבוק של אונו ניוז


יש לנו בבית גינה גדולה ולכן גם השנה המנגל יידלק ויונחו בו כלאחר יד מבחר מטעמים. הפעם אני בוחרת להביא לכם מקבץ מתכונים למרינדות מעולות וסלטים חלומיים שילוו את המטעמים.

לפני שאתחיל, אשתף אתכם בעוזר האישי החדש שמככב אצלי במטבח בענק – הדור הבא של SLICER מבית כרמל דיירקט. קוצץ מזון חשמלי איכותי במיוחד עמו ניתן לקצוץ מגוון ירקות, בשר ועשבי תיבול ולהכין רטבים וממרחים ועוד. אז שאני אקצוץ ואעבוד קשה? לא עוד! בכל המתכונים הבאים נעזרתי בקוצץ והוא הקל עליי מאוד את מלאכת החיתוך שהייתה אורכת כפול זמן.

סלייסר. צילום: יח"צ
סלייסר. צילום: יח”צ

מרינדת שום ולימון (מושלם לפרגית):

2-3 כפות שמן זית

2 שיני שום, כתושות

מיץ מלימון שלם

כפית חרדל דיז’ון חלק

מלח

פלפל שחור

בפעם האחרונה אני השתמשתי בתבלין של לימון ופלפל של נפטון שהעניק טוויסט מושלם למנה.

אופן ההכנה:

מערבבים את כל המרכיבים בקערה ומורחים את הפרגית היטב, מניחים בכלי סגור במקרר למשך כשעתיים ואם אתם שואלים אותי עדיף אפילו לילה שלם.

עוד הצעת הגשה: מרינדת חרדל וסילאן (מושלם לשיפודי כבש):

2 כפיות חרדל דיז’ון

כף חרדל פשוט

שתי כפות סילאן

3 שני שום, כתושות

רבע כוס שמן זית

פלפל גרוס

מלח

אופן ההכנה:

מערבבים את חומרי המרינדה ומשרים את הבשר לפחות לילה לפני.

משפדים את קוביות הבשר, בין קוביית בשר אחת לשנייה אני מוסיפה קוביות של בצל, פטריות ו/או עגבניות שרי ומעבירה למנגל.

מרינדה מתקתקה ומושלמת (מושלם לפרגית/חזה עוף):

חצי כוס רוטב טריאקי

רבע כוס שמן זית

מלח גרוס

פלפל גרוס

2-3 שיני שום כתושות

אופן ההכנה:

מערבבים את חומרי המרינדה ומשרים את הבשר לפחות לילה לפני.

לאלו כמו בעלי שאוהבים נטו תבלינים בלי רטבים מיותרים (לטעמו) ובכדי להגיע לתוצאה מושלמת עם הפרגיות אני מוסיפה כף מיונז, תבלין לגריל, מלח ופלפל ומעסה היטב, משרה לילה במקרר ומקבלת פרגית רכה, נימוחה וטעימה במיוחד.

רגע לפני שנמשיך לבשרים אני חייבת לשתף אתכם במתכון לקבב המושלם:

1 ק”ג בשר טחון

200 גרם שומן כבש

2 בצלים גדולים קצוצים

צרור פיטרוזליה קצוצה

מעט נענע קצוצה

לאוהבי העמבה כדאי להוסיף כף אחת המנוזל הצהוב שתשביח את הבשר

כף תבלין לקבב

אופן ההכנה:

לערבב היטב ולהשהות במקרר כלילה לספיגת הטעמים.

אופציה נוספת ומהממת לדעתי היא להגיש על מקלות של קינמון

בכתבה הבאה אתן לכם מתכונים לסלטים שילוו את המנות העיקריות. בינתיים הישארו בריאים! 

סלט טאבולה. צילום: שרית פשה
סלט טאבולה. צילום: שרית פשה

 

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

אולי יעניין אותך גם:

תיכון מקיף יהוד. צילום אונו ניוז

עקב חוסר המיגון בבית הספר: הורי מקיף יהוד השביתו את הלימודים הבוקר לשעה

תפריט נגישות