אך לפני הכל – איזו קרקע אמורה לעניין אתכם?
הצטרפו לעמוד הפייסבוק של אונו ניוז
ישנן אפשרויות רבות לרכישת קרקעות להשקעה בישראל. כיצד תדעו מה לחפש? ובכן, משקיעים רבים מחפשים אחר קרקעות למכירה באזורי ביקוש, כאלה שנמצאות בשלבים שונים של אישורים והפשרות עד לתחילת הבנייה המיוחלת בפועל. מדובר בקרקעות שאינן זמינות לבניה מיידית, הרעיון פשוט: המשקיע רוכש קרקע שעדיין לא ניתן לבנות עליה במחיר נמוך וממתין בדרך כלל מספר שנים עד להפשרתה ולעליית הערך המשמעותית שבאה בעקבותיה. העניין אומנם מצריך סבלנות, אך הרווח בעקבות רכישת קרקעות שכאלה יכול להגיע לעשרות אחוזים ואף יותר מכך.
מה חשוב לבדוק לפני רכישת הקרקע?
בחיפושיכם אחרי קרקע להשקעה שנמצאת בתהליכי אישור והפשרה, עליכם לבדוק מספר דברים חשובים:
בדקו את התב”ע
במדינת ישראל לא ניתן להעניק אישורי בנייה מבלי שהתב”ע (תוכנית בניין-עיר) מאפשרת זאת. כלומר, אין שום היגיון ברכישת קרקע שכלל אינה אמורה להיות מופשרת בזמן הקרוב (אם בכלל) ושהתוכניות לגבי שטח זה אינן כוללות אפשרויות מגורים. מסיבה זו חשוב לוודא שהקרקע מוגדרת בתב”ע כ”קרקע צהובה” ומיועדת למגורים, מה שקל מאוד לבדוק באתרים ממשלתיים. חיפוש קצר של הגוש והחלקה יבהיר לכם מהן התוכניות לשטח זה והאם הוא אכן מוגדר “צהוב” וחלילה לא “אדום”, מה שאומר שהוא אינו מיועד למגורים או למסחר.
בדקו ממי בדיוק אתם רוכשים
בכל מקום בו מעורב כסף ש”מבטיח” לכם רווחים נאים, תמצאו בדרך כלל גם שרלטנים ונוכלים שונים שזוממים על כספי ההשקעה שלכם. על כן, יש להיזהר מנוכלים מוכרי חלומות וממצגי שווא שעשויים להציג לכם את ההשקעה בצורה שונה לחלוטין מהמציאות ולהטעות אתכם. למשל, קיים הבדל תהומי בין ההגדרות של קרקע כ- “מאושרת למגורים אך לא לבנייה מיידית” לבין “קרקע מופשרת”. זכרו כי עליכם לחפש קרקעות זולות שמאושרות על פי תב”ע למגורים אך עדיין לא הופשרו.
קרקעות מופשרות הן קרקעות מאוד יקרות ולכן לא הגיוני שיימכרו לכם במחיר זול. בנוסף, אל תתפתו להבטחות כאלו ואחרות סביב נושא תחילת הבנייה. אף אחד לא ממש יודע מתי קרקעות שמיועדות למגורים אך עדיין אינן זמינות לבנייה מיידית אכן יקבלו היתרי בנייה. טווח זמן ריאלי הוא של 5 עד 7 שנים. מהבטחות של פחות מכך, רצוי להיזהר.
בדקו בעצמכם את איזור הביקוש
כאמור, על מנת שהקרקע שתרכשו אכן תפיק עבורכם את מקסימום הרווחים, עליכם לרכוש כזאת שנמצאת באזור מבוקש. אל תאמינו באופן אוטומטי לאנשי השיווק אלא בצעו חקר שוק מעמיק בעצמכם. חשוב מאוד לבדוק היטב את מיקום ההשקעה ולנסות להבין לעומק מה מתכננת הרשות המקומית באזור. בררו האם הקרקע המשווקת להשקעה קרובה לשכונות מגורים קיימות, אילו תשתיות כבישים עוברות בסמוך אליה או צפויות להיסלל, האם ישנו תכנון לבניית בתי ספר, גנים ומרכזיים מסחריים בקרבת מקום ועוד. אם הקרקע המיועדת אכן עומדת בכל הקריטריונים האלה, הרי לכם עסקה מנצחת.
וכמה אמורה לעלות לכם קרקע להשקעה? ובכן, המחירים עומדים בממוצע על 450,000 שקלים ליחידת קרקע – טווח של 250 עד 850 אלף שקלים כתלות בשלבי ההפשרה והמיקום.
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]