יום שלישי , נובמבר 26 2024

שלושה מתכונים שיעשו לכם את חג השבועות

שתף:

שלוש נשים מבקעת אונו משתפות מתכונים מיוחדים לחג השבועות. נסו ותהנו

לכבוד חג השבועות הבאנו לכם שלושה מתכונים של בשלניות ואופות חובבות מבקעת אונו. דורין אטיאס ארד מגני תקווה משתפת אתכם במתכון לצ’יפות – לחמניות גבינה ארגנטינאיות, שני יוסף מיהוד מונוסון ממליצה לכם להכין לחג מקלוני פילו במילוי תרד וגבינות ולקינוח לורן פפיסמדוב מאור יהודה תמתיק לכם את החג עם פחזניות במילוי קצפת וניל שלמדה להכין מאמא שלה.

המתכון של שני יוסף - מקלוני פילו במילוי תרד וגבינות

מצרכים:
חבילת דפי פילו
200 גרם עלי תרד שטופים
1 בצל יבש קצוץ דק
250 גרם גבינה לבנה 9%
1 וחצי כוסות גבינה צהובה מגוררת
1 כוס גבינת פטה עיזים מפוררת
חצי כוס גבינת גרנה פדאנו מגוררת
1 ביצה
מלח ופלפל לפי טעם
אגוז מוסקט
שמן זית

אופן ההכנה:
במחבת עם רבע כוס שמן זית, מזהיבים את הבצל. מוסיפים את עלי התרד ומערבבים. לאחר מכן מוסיפים רבע כפית אגוז מוסקט ומבשלים עד שהתרד מוריד את נפחו. מעבירים את כל התערובת למסננת לכ-10 דקות עד שהנוזלים מסתננים והתערובת הצטננה מעט. בקערה נפרדת מערבבים את שאר החומרים (גבינות, ביצה ותבלינים). קוצצים עם סכין את תערובת התרד ומוסיפים לתערובת הגבינות ואז מעבירים למקרר לחצי שעה שהתערובת תתייצב מעט. לאחר מכן חותכים את דפי הפילו לחצאים (כל חצי יהפוך למקלון), מרפדים מגש בנייר אפייה ומעבירים את תערובת הגבינות לשקית זילוף וחותכים חור בקצה. פורסים דף פילו אחד לאורך ומזלפים לרוחבו פס מתערובת הגבינות והתרד. אז מכינים קערית קטנה עם שמן זית למרוח על המקלונים ובעזרת מברשת מורחים שמן זית על דף הפילו ומגלגלים את הדף לצורת צינור. מעבירים את המקלון למגש וכך ממשיכים הלאה. לבסוף מורחים את מקלות הפילו בשמן זית ומפזרים שומשום. מכניסים לתנור שחומם מראש על 190 מעלות ואופים כ-30-23 דקות עד שהמקלות שזופים ופריכים. מוציאים לצינון ובתיאבון!

 

שני יוסף, בת 37, תושבת יהוד, רווקה, חובבת בישול ואפייה מגיל צעיר ועוסקת בשיווק ורכש.

צילום באדיבות שני יוסף
המתכון של לורן פפיסמדוב - פחזניות במילוי קצפת וניל

מצרכים:
4 ביצים L או 5 ביצים M
2 כוסות מים
200 גר’ מרגרינה או חמאה
קורט מלח
2 כפות סוכר
2 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפיה (לא חייב)

מצרכים למילוי:
2 קצפת מתוקה
1 כוס חלב
1 כף סוכר
2 שקיות של פודינג וניל

אופן ההכנה:
שופכים שתי כוסות מים לסיר, מחכים שהמים ירתחו ואז מוסיפים את המרגרינה או החמאה. אחרי שהחמאה נמסה מוסיפים את המלח והסוכר. אחרי שהכל נמס ממלאים שתי כוסות קמח באותן הכוסות שבהן השתמשנו למים, שופכים אותן לסיר ומערבבים. מוציאים את הבלילה שתתקרר למשך 10-5 דקות ואז מעבירים לקערה ומערבבים עם המיקסר (וו גיטרה) וכל פעם מוסיפים ביצה אחת ומערבבים. כדי לבדוק שהבצק מוכן, לוקחים טיפה מהבלילה באצבעות ומותחים את הבצק. אם הוא נמתח אז הבצק מוכן ואם לא צריך להוסיף עוד ביצה. לאחר מכן מעבירים את הבלילה לשקית זילוף ומזלפים בצורה הרצויה על תבנית האפיה. מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ואופים למשך כ-40-35 דקות. חשוב לא לפתוח את התנור באמצע האפיה כדי שהבצק לא יצנח למטה. ברגע שהפחזניות נהיות יציבות והבצק מקבל צורה מוציאים אותן מהתנור. עכשיו מכינים את המילוי. לוקחים שני מיכלים של קצפת מתוקה, כוס חלב, כף סוכר ושתי שקיות של פודינג וניל שופכים לקערה ומקציפים את הכל יחד. מחכים שהפחזניות יתקררו ואז ניתן לחתוך אותן ולמלא בקרם. אפשר לשים מלמעלה סירופ שוקולד או אבקת סוכר ולהגיש. בתיאבון!

 

לורן פפיסמדוב, בת 20 , תושבת אור יהודה, רווקה, עשתה שירות לאומי בבית החולים שיבא בתל השומר, אוהבת לאפות ולבשל.

לורן פפיסמדוב. צילום: באדיבות לורן פפיסמדוב
המתכון של דורין אטיאס ארד - צ'יפות – לחמניות גבינה ארגנטינאיות ללא גלוטן

מצרכים (לכ-70 לחמניות):
400 גרם גבינה טל העמק מגורדת או 200 גרם פרמז’ן מגורדת
200 גרם גבינת עמק מגורדת
חצי כוס חלב
500 גרם קמח טפיוקה
כף מלח
100 גרם חמאה
3 ביצים

אופן ההכנה:
מכניסים לקערה גדולה חמאה (לא מומסת) עדיף מעט מופשרת וחותכים לקוביות. לאחר מכן מוסיפים את קמח הטפיוקה ולשים עם הידיים עד שהחמאה מפוררת לתוך הקמח, כמו חול. מוסיפים כף מלח ומערבבים. מוסיפים את שלוש הביצים ומערבבים עד לקבלת פירורים גדולים יותר. לאחר מכן מוסיפים את חצי כוס החלב ולשים את הבצק עד שמתקבל בצק לא דביק, חלק ונוח לעבודה. אם יוצא בצק דביק אז מוסיפים חלב וקמח טפיוקה. אחר כך מוסיפים את הגבינות (כל פעם כחצי כמות מהתערובת), ולשים את הבצק עד שכל הפתיתים מפוזרים היטב בבצק. לבסוף מתקבל בצק אחיד שממנו יוצרים כדורים קטנים (בגודל כדור פינגפונג) ושמים בתבנית אפיה. מחממים את התנור למקסימום חום (כ-250 מעלות) ומכניסים את הצ’יפות. משאירים על מקסימום חום ולא פותחים את התנור ובודקים מבחוץ שמתקבל צבע זהוב ורק אז מוציאים מהתנור. הגבינה צריכה להיות קצת מותכת. נותנים ללחמניות קצת להתקרר ובתיאבון!

דורין אטיאס ארד, בת 52, תושבת גני תקווה מלידה, אם לשלושה ילדים וסבתא טרייה לנכד אחד, קוסמטיקאית ובעלת “דורין בית היופי” ומנהלת עמוד הפייסבוק “תוצרת בית” יחד עם אושרת פרימו ומירב ליבוביץ. קבוצה שבה תושבי בקעת אונו משתפים מתוכנים וחוויות מההכנה.

דורין אטיאס ארד. צילום: באדיבות דורין אטיאס ארד

תפריט נגישות