יום שלישי , נובמבר 26 2024
המתכון של שני יוסף - מקלוני פילו במילוי תרד וגבינות

מצרכים:
חבילת דפי פילו
200 גרם עלי תרד שטופים
1 בצל יבש קצוץ דק
250 גרם גבינה לבנה 9%
1 וחצי כוסות גבינה צהובה מגוררת
1 כוס גבינת פטה עיזים מפוררת
חצי כוס גבינת גרנה פדאנו מגוררת
1 ביצה
מלח ופלפל לפי טעם
אגוז מוסקט
שמן זית

אופן ההכנה:
במחבת עם רבע כוס שמן זית, מזהיבים את הבצל. מוסיפים את עלי התרד ומערבבים. לאחר מכן מוסיפים רבע כפית אגוז מוסקט ומבשלים עד שהתרד מוריד את נפחו. מעבירים את כל התערובת למסננת לכ-10 דקות עד שהנוזלים מסתננים והתערובת הצטננה מעט. בקערה נפרדת מערבבים את שאר החומרים (גבינות, ביצה ותבלינים). קוצצים עם סכין את תערובת התרד ומוסיפים לתערובת הגבינות ואז מעבירים למקרר לחצי שעה שהתערובת תתייצב מעט. לאחר מכן חותכים את דפי הפילו לחצאים (כל חצי יהפוך למקלון), מרפדים מגש בנייר אפייה ומעבירים את תערובת הגבינות לשקית זילוף וחותכים חור בקצה. פורסים דף פילו אחד לאורך ומזלפים לרוחבו פס מתערובת הגבינות והתרד. אז מכינים קערית קטנה עם שמן זית למרוח על המקלונים ובעזרת מברשת מורחים שמן זית על דף הפילו ומגלגלים את הדף לצורת צינור. מעבירים את המקלון למגש וכך ממשיכים הלאה. לבסוף מורחים את מקלות הפילו בשמן זית ומפזרים שומשום. מכניסים לתנור שחומם מראש על 190 מעלות ואופים כ-30-23 דקות עד שהמקלות שזופים ופריכים. מוציאים לצינון ובתיאבון!

 

שני יוסף, בת 37, תושבת יהוד, רווקה, חובבת בישול ואפייה מגיל צעיר ועוסקת בשיווק ורכש.

צילום באדיבות שני יוסף

תפריט נגישות