יום שלישי , נובמבר 26 2024
דף הבית / מדורים / המומחים / מה עושים אם חשים שיש ירידה בשמיעה

מה עושים אם חשים שיש ירידה בשמיעה

באופן לא רצוני, נראה שרובנו לוקחים את חמשת החושים שלנו כמובנים מאליהם. את חוש השמיעה למשל נוטים להזניח כשבאופן יום יומי אנו מאזינים למוזיקה בווליום גבוה בעזרת אוזניות התחובות לתוך האוזניים, צופים בטלוויזיה רועשת ויוצאים למועדונים ולמקומות רועשים מאוד. אם כן, אפשר לומר שעל החשיפה לעוצמות הרעש הגבוהות יש לנו שליטה ובכך קיימת האפשרות למנוע את ההידרדרות בשמיעה. אופקים שמיעה- רשת מכוני שמיעה מזמינים אתכם ואתכן ללמוד עוד על תהליך ההידרדרות בשמיעה, ועל הדרכים לטפל בה

בסט לינקס freepik httpsononews.co.il מה עושים אם חשים שיש ירידה בשמיעה
ירידה בשמיעה. צילום אילוסטרציה freepik

אופקים שמיעה – רשת מכוני שמיעה יסייעו לאבחון הירידה בשמיעה

השמיעה היא חוש בסיסי ומנגנון טבעי בלעדיו קשה מאוד לנהל אורח חיים איכותי. הבעיה היא שלא תמיד קל להבחין בירידה בשמיעה, לפעמים מדובר בתהליך איטי שאורכו אפילו מספר שנים. המומחים של אופקים שמיעה- רשת מכוני שמיעה יאבחנו את רמת הירידה בשמיעה, כשהאבחנה היא על פי כמה סימנים שיכולים לעורר חשד לפגיעה בשמיעה:

 

  • צורך לבקש מדם אחר לחזור על דבריו תוך כדי שיחה.
  • קושי לשמוע צלילים חלשים יותר.
  • קושי להשתלב בשיחה קבוצתית ולעקוב אחר כל הנאמר.
  • שגיאות בהבנת הנאמר ובעיקר בתנאים מאתגרים כגון מקומות רועשים וסואנים.
  • צפצופים חוזרים באוזניים.
  • צורך לראות את פניו של האדם בזמן שיחה בכדי לקרוא שפתיים ולהתרכז בו.
  • קושי בהבנת השיח בטלפון.

 

הבעיה טמונה בכך שרוב האנשים כלל לא שמים לב לסימנים הללו. קצת כמו שאדם שזקוק למשקפיים מתעלם מהעובדה שהראייה שלו מידרדרת או לחילופין בטוח שכולם רואים את העולם בדיוק כמוהו עד לרגע בו הוא מרכיב משקפיים בפעם הראשונה, אותו הדבר נכון גם לגבי השמיעה. קשה מאוד לאבחן באופן עצמאי בעיה בשמיעה עד לרגע בו מרכיבים מכשיר שמיעה לראשונה ומבחינים בצלילים שונים שלא היו מודגשים עד היום.

 

כיצד נטפל בירידה בשמיעה?

אנחנו בחברת אופקים שמיעה- רשת מכוני שמיעה יודעים עד כמה שמיעה שאינה מטופלת כראוי תשפיע לרעה על תחומים שונים בחיים ואף תוביל לירידה באיכות החיים. לכן, כדי לטפל באיכות שמיעה ירודה יש לבחור אחת משתי אפשרויות טיפול בהתאם לחומרת הבעיה: האופציה הראשונה היא להתאים למטופל מכשיר שמיעה המגביר את הצלילים בסביבה, לאחר תהליך לא קצר בליווי של קלינאי תקשורת. במכשירי השמיעה ניתן להשתמש במקרים של ירידה קלה עד חמורה בשמיעה. אופציה אחרת היא השתלה כירורגית של שתל שבלול. זהו אחד הפיתוחים המעניינים והמתקדמים ביותר בתחום שיקום השמיעה, והוא יתאים לאוכלוסייה הסובלת מירידה עמוקה מאוד בשמיעה, לרמה שמכשיר שמיעה לא יוכל להועיל.

מובן שאי אפשר סתם כך לבחור את הדרך הנכונה ביותר שנראית לנו. יש להגיע אל אופקים שמיעה- רשת מכוני שמיעה לבדיקה ואבחון מקצועיים, כשבסוף התהליך תצאו לאוויר העולם כשאתם מצוידים באפשרות המתאימה והטובה ביותר לשיפור איכות השמיעה שלכם.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

אולי יעניין אותך גם:

בסט לינקס צילום: Kindel Media PEXELSpexels-photo-9875678_1732183527495

איך תשתיות עירוניות משפיעות על חוויית המגורים שלכם?

תפריט נגישות