יום שלישי , נובמבר 26 2024
דף הבית / לראשונה בבקעת אונו: קבוצות חברתיות-רגשיות למתבגרים עם חרדה חברתית

לראשונה בבקעת אונו: קבוצות חברתיות-רגשיות למתבגרים עם חרדה חברתית

עם החזרה לשגרה וללימודים בבתי הספר מתבגרים רבים עלולים לחוות ריחוק, קושי והימנעות מסיטואציות חברתיות שעלולים להוביל לניתוק חברתי, בדידות, דיכאון, התמכרויות ואף אובדנות. עמותת רקפת פותחת שתי קבוצות חברתיות-רגשיות בקריית אונו המיועדות לבני נוער בחטיבה ובתיכון כדי לתמוך בהם ולהעניק להם חיזוק חברתי-רגשי

פעילות של עמותת רקפת. צילום: רועי הרצליך
פעילות של עמותת רקפת. צילום: רועי הרצליך

פותחת לראשונה שתי קבוצות חברתיות-רגשיות בקריית אונו לתלמידי חטיבת ביניים ותיכון מיישובי בקעת אונו. שתי הקבוצות נולדו בעקבות שיתוף פעולה בין העמותה לבין עיריית קריית אונו, מחלקת הנוער והצעירים, והן יסייעו למתבגרים מופנמים וביישנים החווים קושי בסיטואציות חברתיות על רקע של חרדה חברתית לקבל מענה וחיזוק חברתי-רגשי. פעילות הקבוצות – קבוצה לתלמידים בגילאי 14-12 וקבוצה לגילאי 18-15 – תתקיים בימי רביעי במרכז הנוער “יאנוש” ברחוב הירדן 8 בקריית אונו.


רוצים להדליף? שלחו וואטסאפ

  הצטרפו לעמוד הפייסבוק של אונו ניוז


בעמותה מסבירים כי בעקבות משבר הקורונה, שמלווה אותנו כבר תקופה ארוכה ושמאתגר ומשפיע כמעט בכל תחום בחיינו, נוצר מצב של אובדן השגרה המלווה בחוסר במסגרות החינוכיות הפורמליות והבלתי פורמליות. מצב זה יצר אצל ילדים ומתבגרים רבים ריחוק וניתוק חברתי. עכשיו, עם החזרה לשגרה ולבתי הספר, קיים חשש כי ללא תהליך חברתי-רגשי שילווה את זה הפדגוגי, מתבגרים רבים, במיוחד אלו המתמודדים עם חרדה חברתית, עלולים לחוות ריחוק, קושי והימנעות מסיטואציות חברתיות שעלולים להוביל אותם לניתוק חברתי, בדידות, דיכאון, התמכרויות ואף אובדנות.

פזית גולדשטיין, מנחת קבוצות ורכזת איזור מרכז בעמותת רקפת, מסבירה: “מצאנו שהדרך האפקטיבית ביותר להתמודדות עם קושי חברתי מסוג זה היא דווקא ביחד, בקבוצות עם חברים שמרגישים וחוששים ממש כמוכם, יכולים להזדהות וגם לתמוך אחד בשני. לאחר שעושים דרך יחד בקבוצות רוכשים ביטחון וחווים הצלחות בשדה החברתי המוגן, קל ונעים יותר להעז ולהשתלב בחיי היום-יום גם מחוץ לקבוצות”.

היא מוסיפה: “הצעד הראשון הוא להכיר בקושי. רבים מאתנו מנסים להקטין או לטשטש את הקושי מתוך תקווה שזה ייעלם מעצמו עם הזמן, אך למעשה זה עלול ליצור תחושת לחץ גבוהה יותר, שאנחנו רואים היום שנוטה להתפתח גם לסממנים דיכאוניים ולניתוק, כיוון שהילד עלול לפרש את הלחץ והחרדה שהוא חווה כלא נורמליים”.

פעילות של עמותת רקפת. צילום: רועי הרצליך
פעילות של עמותת רקפת. צילום: רועי הרצליך

בעמותה מסבירים כי מסגרות חינוכיות וחברתיות הן קריטיות ומשמעותיות ביותר עבור מתבגרים. מצוקות שמתפתחות על רקע של הימנעות חברתית פוגעות במרקם החיים, בהישגים לימודים ואישיים, בהתפתחות האישית וכמובן בחוויות הילדות. הקבוצות החברתיות-רגשיות של עמותת רקפת מציעות פתרון חווייתי ונגיש – “מרחב מוגן” חברתית שבו יכולים המשתתפים להעז, לתרגל ולהתאמן בסיטואציות חברתיות, לרכוש ביטחון והערכה עצמית ולאחר תקופה לא ארוכה – להשתלב וליהנות מחיים חברתיים מהנים ותואמי גיל.

במפגשים חווייתיים ומהנים מתאמנים המשתתפים, ביחד עם קבוצת חברים ובהנחיה מקצועית, מנוסה ורגישה של עמותת רקפת על שיפור מיומנויות חברתיות ועל חיזוק “השריר החברתי”. כחלק מהפעילות בקבוצות נעשה שימוש בכלים התנהגותיים-קוגניטיביים (CBT) וטכניקות מגוונות ותרגילים לפיתוח מיומנויות חברתיות, מעולמות התיאטרון שפותחו ברקפת באמצעות צוותים מקצועיים מנוסים.

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]

תגובה אחת

  1. ומה עם ילדים צעירים יותר?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

אולי יעניין אותך גם:

מבזק-משטרה-אונו-ניוז (1)

גני תקווה: הפיצוצים הלילה בעקבות רימון רסס שהושלך לעבר בית בעיר

תפריט נגישות