יום שלישי , נובמבר 26 2024
דף הבית / 5 כלים לפיתוח עצמאות אצל ילדים

5 כלים לפיתוח עצמאות אצל ילדים

בימים אלו כשהמדינה חוגגת את עצמאותה, זו הזדמנות נהדרת לנו, ההורים, לבחון עד כמה הילד שלנו עצמאי, מה העצמאות הזו מעניקה לו ומה אנו יכולים לעשות כדי לעזור לו לאמן את שריר העצמאות?

5 כלים שיעזרו לכם לפתח את עצמאותו של ילדכם. צילום אילוסטרציה canva
5 כלים שיעזרו לכם לפתח את עצמאותו של ילדכם. צילום אילוסטרציה canva

כן אני יכול, אני מאמין בעצמי, חמישה כלים לפיתוח עצמאות אצל ילדים:


רוצים להדליף? שלחו וואטסאפ

  הצטרפו לעמוד הפייסבוק של אונו ניוז


1.לזהות ולעדכן את הגרסה ההורית שלנו בהתאם לשלבי התפתחות של הילד שלנו, הנמצא בצמיחה מתמדת. חשוב שנבדוק מה הילד שלנו יכול לעשות בעצמו בכל שלב, החל מהרגע שהוא יכול להחזיק את הבקבוק ולשתות ממנו בעצמו, מאוחר יותר להביא לעצמו את הבקבוק, ואחר כך למזוג לעצמו..

2.הדרגתיות – תחילה נתמלל את מה שאנו עושים, נזמין אותו לעשות איתנו, כשהרעיון המרכזי טמון בדרך –  נדריך בשלבים, נכוון, נעודד על התקדמות ונשחרר.

* ילד שרגיל שעושים בשבילו הרבה דברים שכבר יכול לעשות בעצמו, יתכן ויתנגד לשינוי, משום שהוא לא רגיל למאמץ, או שחושש לטעות, או שזה לוקח לו יותר זמן. ואולי…זה זמן שכדאי לו ויקר עבורו עם אחד ההורים -כשמתעסקים רק בו? לכן נתחיל לשחרר מהדברים הקלים יותר ומהדברים הנחשקים יותר בעיניו וכל פעם נוסיף משהו קטן.

3.לא נזדרז לתקן את מה שהוא עשה בכוחות עצמו, כדי שהילד שלנו יחוש ויכיר ביכולתו, נזכור שזה לא צריך להיות מושלם, זה לוקח זמן ותרגול לכן, בעיקר נחזק אותו על הניסיון, והמאמץ, ונזכור שככל שיתאמן יותר השריר הזה יתחזק יותר.

4.נשאל אותו לדעתו – כשהוא שואל שאלות, או מתקשה לבצע פעולה כלשהי, במקום לרוץ עם פתרון שידוע לנו ממש טוב.. נכוון אותו בחשיבה פנימית ונשאל אותו שאלות לדוגמא: ״מה אתה חושב, כדאי ככה או ככה?״ וכך יפתח אט אט חשיבה עצמית.

5.שחרור שליטה- מה זה אומר? כדי שילד יהיה עצמאי,  חשוב שיהיה לידו הורה שמאפשר לו לפעול עבור עצמו או עבור האחר, הרבה פעמים אנחנו פועלים על אוטומט, ממהרים, או בעצם מנסים למנוע תסכול כי אולי יהיה לו קשה כשיעשה לבד והאינסטינקטים ההוריים שלנו, הם  להגן ולשמור אך , התפקיד שלנו הוא להכין אותו לחיים ולאמן אותו כל יום קצת, כדי שיפתח את שריר העצמאות.

ילד עצמאי גדל בתחושה שהוא מסוגל, ושאנחנו סומכים עליו, לכן גם כשיפגוש דברים ראשוניים או מורכבים הוא יוכל לחשוב לבדו  – איך כדאי לפעול, הוא יעז לנסות ויידע, שיש ביכולתו לעשות הרבה דברים ולכן יאמין בעצמו ותהיה לו את המוטיבציה להמשיך לנסות גם כשזה לא הולך לו חלק .

יש ארגז כלים נרחב לחיזוק העצמאות, מה הכלי שאתם מקפידים בבית שעוזר לפתח את עצמאות ילדכם?

ארבל שרייבמן מדריכת הורים
ארבל שרייבמן מדריכת הורים

הכותבת היא מדריכת הורים ומרצה בתחום ההורות מוסמכת מכון אדלר ומשרד החינוך

לטורים של ארבל שרייבמן הדרכת הורים >הקליקו כאן

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

אולי יעניין אותך גם:

תיכון מקיף יהוד. צילום אונו ניוז

עקב חוסר המיגון בבית הספר: הורי מקיף יהוד השביתו את הלימודים הבוקר לשעה

תפריט נגישות