יום העצמאות כבר מעבר לפינה. אמנם מסורת הזיקוקים כבר כמעט חלפה לה מהעולם, אך יש מסורות שאינן ברות חלוף, ואנחנו מדברים כמובן על המנגל, שהוא חלק בלתי נפרד מחגיגות העצמאות.
הצטרפו לעמוד הפייסבוק של אונו ניוז
לרגל חג המנגלים שוחחנו עם איתמר קפאח ורועי גושן, הבעלים של אטליז הבשר ” בגני תקווה. קפאח וגושן, שניהם יוצאי צה”ל נמצאים בתחום הבשר מספר שנים, ומכיוון שאין חכמים כבעלי ניסיון ביקשנו מהם מספר טיפים שיהפכו את המנגל שלכם לחוויה שלא תשכחו. בתאבון!
אוקיי חברים, המנגל שלי מוכן לפעולה, מה לזרוק עליו קודם?
“צריך לשים קצת מכל דבר וככה לכל אורך הערב”, אומר גושן. “יש מיתוס שצריך לשים קודם נקניקיות ומשם להמשיך. אני אומר שצריך לשים מההתחלה הכל מהכל. הרבה נוהגים לשים את הסטייקים בסוף אבל מה שקורה זה שכולם מתמלאים מנקניקיות וקבבים וכשמגיעים לסטייקים כבר נגמר התיאבון ובסוף הם הולכים לפח.”
תן לנו טיפ להמבורגר המושלם
“קודם מבחינת תיבול רק מלח ופלפל. מי שרוצה להשקיע יכול לטגן בצל ולהוסיף אותו לעיסה. בניגוד לקבב, לא צריך לערבב המבורגר הרבה זמן, הוא צריך להיות יותר גס. מבחינת סוג הבשר רצוי להשתמש בנתחים שומניים כמו צוואר, צלעות או אסאדו. ההמלצה שלנו היא להוסיף גם מעט בשר מיושן, כמו בהמבורגר שלנו.”
ואם אני פחות בקטע של בשר שומני? יש תחליף?
“כן. ניתן להשתמש בנתח שנקרא אווזית, שזה בשר רזה. אותו לערבב עם 30% של אסאדו, להוסיף מלח ופלפל ויכול לצאת אחלה המבורגר.”
ישראלים נורא אוהבים כנפיים. יש לך מתכון מנצח?
“מתכון לקילו כנפיים. חצי כוס שמן זית, לימון שלם סחוט פנימה, מלח ופלפל. לתוך התערובת מוסיפים מעט שערות זעפרן ונותנים לתערובת לנוח כמה דקות כדי שהזעפרן יוציא את הטעמים שלו. אחרי זה יוצקים את הכל על הכנפיים ונותנים לזה שעה של השרייה לפני שזורקים למנגל.”
מה לגבי סטייק? איך דואגים לשמור אותו עסיסי ורך?
“קודם כל צריך לדאוג לעובי הנכון. כל נתח צריך להיות בערך בעובי של אצבע וחצי, שיהיו טיפה עבים. מידת העשייה המומלצת לדעתי היא מדיום.”
איך אני יכול לדעת מה מידת העשייה בזמן אמת?
“בגדול מניחים את הסטייק על המנגל ומחכים עד שיגיר על הגחלים נוזלים. ברגע שאנו רואים נוזלים יוצאים אנחנו נהפוך אותו ונמתין להגרה של נוזלים גם מהצד השני. זה מצב של מידת עשייה מדיום. מי שאוהב מעבר למדיום יכול לשים עוד 2-3 דקות מכל צד.”
ברוח התקופה, איך ניזהר מבשר נגוע בסלמונלה?
“הכי חשוב זה כמובן לשמור על הבשר בקירור, על אחת כמה וכמה למי שיוצא לפארקים ולחורשות הטבע. חייבים לוודא שהבשר תמיד יימצא בצידנית בקירור, ובדגש על העוף, שהוא מקור הסלמונלה הראשי. כמו כן את העוף, בניגוד לבקר, לא ניתן להגיש מדיום או מדיום רייר. יש להקפיד שהעוף יהיה עשוי טוב אך לא לשרוף אותו.”
מהניסיון שלך, מהו הבשר המועדף על הישראלים?
“הנתחים שהכי הולכים חזק ביום העצמאות זה אנטריקוט, פילה בקר וצלעות טלה. בתחום העוף הכי הולך זה פרגיות, כנפיים ולבבות. מבחינת הקפואים ישראלים אוהבים קבבים ונקניקיות שגם מקבלים מקום של כבוד.”
ושאלת השאלות – איך נדע לרכוש את הכמות הנכונה לנו?
“זה משהו שמצריך תכנון. הכי חשוב זה ללכת לפי משקל ולא לפי שיפוד או קבב לבנאדם. אם אנחנו קבוצה קטנה של עד 10 אנשים אז עדיף פחות ללכת על גיוון ופשוט לדאוג שיהיה מספיק מכל דבר. מה שקורה בדרך כלל בקבוצות קטנות זה שרוצים שיהיה מגוון בשרים ואז מגיעים לכמות בשר לא הגיונית. בקבוצה קטנה צריך להסתפק ב-3-4 סוגי בשרים ולא להתפזר מעבר לזה. ככל שהקבוצה גודלת ניתן לרכוש בצורה קצת יותר מגוונת.”
שאלת סיום, מה אתם חושבים על ביונד בורגר?
“זה בסדר גמור”, אומרים צמד הקצבים. “גם אצלנו בקצבייה ניתן למצוא במקפיאים מחלקה לטבעוניים וצמחוניים וככה משפחה עם ילדים או הורים טבעוניים יכולה ליהנות מהסל השלם במקום אחד.”
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]