יום שלישי , נובמבר 26 2024
דף הבית / הכי מומלצים / מומחים / תאונות באתרי בנייה – מדוע הן מתרחשות ומי אחראי עליהן?

תאונות באתרי בנייה – מדוע הן מתרחשות ומי אחראי עליהן?

בשנת 2021 לבדה, יותר מ-30 פועלים בענף הבנייה נהרגו כתוצאה מתאונה שהתרחשה במסגרת עבודתם. על אף שהנתון הזה נשמע גבוה למדיי, המציאות המצערת היא שתאונות באתרי בנייה הן לא עניין חריג בנוף הישראלי ובכלל, והן למעשה עובדה מוכרת וידועה בקרב כל קבלן מבצע. עם זאת, קבלנים רבים אינם מודעים לכך שהאחריות על התאונות המתרחשות במהלך עבודות הבנייה, היא למעשה שלהם – ובייחוד בהיעדר של מנהל בטיחות באתר. למה זה קורה וכיצד המצב הזה מסכן אתכם כקבלנים? לפניכם כל מה שחשוב לדעת בנושא

קרדיט תמונה: pixabay

תאונות בנייה: למה זה קורה?


רוצים להדליף? שלחו וואטסאפ

  הצטרפו לעמוד הפייסבוק של אונו ניוז


למרבה הצער, “קבלנים מבצעים” רבים אינם נותנים את הדעת על נושא הבטיחות באתר הבנייה, שכן הם סבורים שמדובר בתפקיד ששייך לאדם אחר – למזמין העבודה, לאחראי על מערך הבטיחות באתר ועוד. מסיבה זו, הם גם לא מנוסים או מעורים מאוד במערך הבטיחות. במקרים בהם אין מנהל בטיחות באתר, או כל גורם אחר שתפקידו לפקח על אלמנט הבטיחות בעבודה – ליקויים כמו אי שימוש בציוד מגן, פיגומים לא תקינים, היעדר של גידור, שימוש לא נכון במנופים ועוד, עלולים להתרחש ולהוביל לתוצאות הרסניות. העובדה שקבלנים רבים אינם מכירים לעומק את נושא הבטיחות ולא יודעים שנושא זה נמצא גם הוא תחת אחריותם, בהחלט תורמת לקיומם של הליקויים ולאי הטיפול בהם, או לטיפול לא מוצלח במיוחד, שעדיין מעמיד את העובדים בסכנה.

 

סיכון משמעותי – גם מבחינה מקצועית וכלכלית

בשל העובדה שמספר תאונות העבודה בענף הבנייה נמצא במגמת עלייה זה כבר מספר שנים, בשנת 2018 חנכה משטרת ישראל יחידה חדשה בשם “פלס”, שייעודה הוא לעסוק בחקירת תאונות עבודה, במטרה להעלות את רף הבטיחות בעבודה בארץ – בדגש על אתרי הבנייה. במקביל, בשנים האחרונות עורך רשם הקבלנים יותר ויותר שימועים לחברות קבלניות ואף מתלה את רישיונם של חלק מהחברות והקבלנים על תנאי, או אף שולל אותו לחלוטין. מלבד הסיכון לפגיעה בחיי אדם ולאיבוד הרישיון, קבלנים שתחת אחריותם התרחשו תאונות בנייה, צפויים גם לעמוד בפני אישומים פליליים, קנסות כבדים במיוחד ואף עונשי מאסר.

 

הסיבות לריבוי התאונות ולמחדלים באתרי הבנייה נעוצות, ככל הנראה, בהערכה לא נכונה של הקבלן את רמת הסיכון בעבודה ובחוסר היכולת שלו לתכנן את מערך הבטיחות באופן יעיל ומקיף, שכן לרוב לא מדובר באחד מתחומי ההתמחות שלו. סיבות אלה, יחד עם הסיכונים האישיים והמקצועיים של הקבלן והעובדים שלו, מחדדים את העובדה שעל כל קבלן באשר הוא, לעבור הכשרה כמה שיותר מקיפה ומקצועית בתחומי הבטיחות בעבודה. כיום , מרבית העוסקים בענף הבניה, עברו הכשרת בטיחות לעבודה בגובה. הכשרה זו נוגעת בחלק קטן מהנדרש בתחום הבטיחות ואינה מספקת את הידע הדרוש להגנה על בטיחותם של כל הגורמים שקשורים לפרויקט הבניה.

 

 

“מכלל” : הכשרה מקצועית לקבלנים

מכלל היא מכללה שמשמשת למעשה כגוף המקצועי היחידי במדינת ישראל, שמוכר על ידי משרד הבינוי והשיכון ורשם הקבלנים. המכללה מכשירה קבלנים לעבור את בחינות רשם הקבלנים בדרך להפיכתם “קבלן רשום”, תוך שהיא מספקת להם ידע נרחב ומגוון בתחומים המקצועיים השונים, בדגש על בטיחות באתר הבנייה.

בזכות ההכשרה המקיפה והמעמיקה במכללה, הקבלנים שלומדים במכלל לא רק זוכים להעשיר את הידע שלהם, להתנהל באופן מקצועי יותר ולמנוע תאונות בטיחות, אלא גם עוברים את בחינות רשם הקבלנים בהצלחה. עניין זה פותח בפניהם אופציות תעסוקה נוספות, כמו למשל גישה לפרויקטים גדולים ומורכבים ותגמול כספי גבוה יותר. הלמידה עצמה מתבצעת באמצעים מתקדמים, באופן מקוון, כך שניתן לשלב את ההכשרה יחד עם העבודה או עם אילוצים אחרים.

אם גם אתם מעוניינים להפוך לקבלנים מקצועיים יותר ולהתנהל באופן האחראי ביותר באתר הבנייה על מנת למנוע קנסות, חקירות וחמור מכך – פגיעה בחיי אדם, הקורס של מכלל הוא המפתח להצלחה עבורכם.

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

אולי יעניין אותך גם:

עורך דין. צילום אילוסטרציה canva

על צוואה הדדית וגדר שיקוליה

תפריט נגישות