מה הכי חשוב לוודא לפני בחירת גן?
הצטרפו לעמוד הפייסבוק של אונו ניוז
“יש כמה דברים שחשוב לוודא לפני: שיש למעון רישיון הפעלה בתוקף מטעם משרד החינוך, שהצוות עבר קורס עזרה ראשונה וקורס התנהלות בטוחה, שהצוות בעל הכשרה מקצועית ומקבל הדרכה פדגוגית.
כמו כן חשוב לבדוק כי מותקנות במקום מצלמות והן מחוברות ועובדות, שמספר המבוגרים במעון תואם את התקינה בכל קבוצת גיל (בכיתת התינוקות 5-6 ילדים למבוגר; בגילי שנה 6-9 ילדים מבוגר; מעל שנה 8-11 ילדים למבוגר)
כל הקריטריונים אלה מחייבים מסגרות בהן שוהים מעל שבעה פעוטים, בתוקף חוק הפיקוח”.
וידאתי ובדקתי – כל התנאים מעלה קיימים במעון – מה הלאה?
“התבוננו באנשי הצוות ושאלו את עצמכם:
האם מתעניינים בילד/ה שלכם? שם, גיל, הרגלי אכילה, שינה, פעילויות אהובות וכד’?
האם הבעת הפנים של המטפלות חייכנית, רגועה ומביעה הנאה? האם דיבורן נינוח, רגוע ומתעניין? האם נעשה שימוש בשפה גבוהה ובמילות עידוד, הכוונה או נחמה?
האם המטפלות משוחחות גם עם תינוקות, שומרות על קשר עין ומעניקות תשומת לב אישית לכל ילד וילדה? כיצד מגיבות כשילד בוכה?
האם המטפלות מעודדות את הילדים ומאפשרות התנסות עצמאית? (גם אם זה מלכלך).
שימו לב למערכת היחסים בין חברות הצוות: האם יש ביניהן כבוד, הדדיות, אמון ויחסי חיבה, או כעס, תחרות ועויינות? האם הצוות קבוע או מתחלף? האם יש מספיק נשות צוות לגיבוי בזמן היעדרות?
בנוסף מדגישה ויינברגר את החשיבות בנראות של המעון:
האם המעון מרווח ומאפשר לילדים תנועה ומשחק בחופשיות?
האם המעון נקי, מאורגן ומסודר? האם אינו “מסודר מידי”?
האם מתקני המעון והחצר בטיחותיים, תקינים ושלמים? האם החצר מוצלת?
האם מקפידים על נעילת השער במהלך שהיית הילדים במקום?
האם יש במקום לחצן מצוקה?
האם המזון שמוגש לילדים מגוון ומותאם לגילם ולהתפתחותם?
“רצוי להגיע לגן בשעות הלימודים ולהתבונן בילדים השוהים בו”, ממשיכה ויינברגר.
“יש לזכור, צריך זמן, אין אפשרות לוותר על “עבודת רגליים”, אומרת טליה. “הקדישו זמן לביקורים במעונות בשעות הפעילות ולהתרשם במו עיניכם. הגיעו למעונות, להתרשם מהמקום ומהאווירה השוררת בו. אם מתייחסים אליכם כאל טרחנים, אין זה מקום מסביר פנים ולא יתאים לילדכם. אם אתם מתקבלים בנעימות ובסבלנות, ניתן לשער שגם ילדכם יתקבל בשמחה.
“יש לבדוק האם הילדים רגועים, פעילים, מדברים, שמחים וצוחקים, או עצובים ומשועממים? הקשיבו לקולות שהם משמיעים. האם הם צועקים, בוכים, כועסים או צוחקים, שמחים?
מהי ההתנהגות החברתית הבולטת? האם הם תוקפניים זה לזה? מכים, בועטים, נושכים, או נותנים חפצים זה לזו, מדברים, מחייכים, מתחבקים, עוזרים?
האם התינוקות מבלים רוב הזמן במיטה או בלול או שדואגים לשינוי תנוחה ומקום מהמיטה לרצפה, לסל- קל, על הידיים?
עקבו אחר פעילות הילדים. כמה מהם עסוקים ומרוכזים בפעילות כלשהי, כמה משוטטים ללא מטרה? האם מוצעות לילדים פעילויות מגוונות: פעילות גופנית, מוסיקלית, התנסות בחומרים, הקשבה לספור וכדומה”.
“לאחר שראיתם מספר מעונות, הגיע זמן להחלטות. שאלו את עצמכם:
באיזה מהמעונות הרגשתם נוח וחשתם באווירה נעימה ורגועה?
באלו מהמעונות מצאתם חלק גדול יותר מהקריטריונים שהוצעו (סביר להניח שלא בכל המקומות יימצאו כולם)?
איזה מעון יתאים ביותר לגיל הילד שלכם ולאופיו? באלו מהמעונות התשלום מתאים ליכולתכם? האם שעות הפתיחה והסגירה מתאימות לכם? האם מתאים לכם המרחק הגיאוגרפי מהבית למעון? האם קיים חוזה התקשרות המציין סדרי תשלום, ימי חופשה?
“לסיום, אומרת טליה, כל החלטה שתתקבל נושאת בחובה יתרונות וחסרונות. אין מעון מושלם. סמכו על האינטואיציה, אל תשתיקו פעמוני אזהרה. שיקלו היטב על מה אתם מוכנים לוותר למען הדברים שחשוב לכם שיהיו במעון. וזכרו, הבחירה במעון היא אינדיבידואלית, ולכן חשוב מאוד להיות שלמים בהחלטה.
ככל שתהיו שלמים יותר עם הבחירה, תהיו רגועים יותר וככל שתאמינו, שזו המסגרת הטובה ביותר עבור ילדכם, כך המסר יעבור לילד ויסייע לו להיקלט במסגרת ביתר קלות.
וזכרו, החלטה מוטעית היא החלטה הפיכה. לא יקרה לילד אסון אם כעבור מספר חודשים תחליטו להעבירו למעון אחר”.
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]