הוועדה המקומית לתכנון ובנייה באור יהודה קבעה בישיבתה האחרונה כי עד 30 אחוזים מהמרפסות בפרויקטים של התחדשות עירונית בעיר יהיו מרפסות סוכה. ההחלטה הזו היא חלק ממסמך מדיניות למרפסות סוכה שאושר בפרויקטים של התחדשות עירונית במטרה להתחשב בציבור שומרי המסורת בעיר.
הצטרפו לקבוצת הוואטסאפ של אונו ניוז
הצטרפו לעמוד הפייסבוק של אונו ניוז
כידוע, באור יהודה יש כיום 15 מתחמי התחדשות עירונית בשלבים שונים, החל מתכנון ראשוני ועד שלב הביצוע. את המסמך גיבשה מנהלת ההתחדשות העירונית בראשות נתי רייכר הפועלת באגף ההנדסה בעירייה. במסמך נכתב כי “כחלק מתהליך ההתחדשות העירונית בעיר ומתוך רצון להתחשב בדיירים הקיימים, יש לספק אפשרות למתן מענה תכנוני לטובת התקנת סוכה במהלך חג הסוכות”.
על פי מסמך המדיניות, בפרויקטים מסוג התחדשות עירונית ניתן לתכנן מרפסות סוכה בהיקף של עד 30 אחוז מהדירות. מרפסת סוכה מאפשרת לקיים את מצוות הישיבה בסוכה במהלך חג הסוכות, מכיוון שמעל מרפסת שכזו אין גג שמסתיר את השמיים ולכן אפשר לבנות בה סוכה כשרה.
נתי רייכר, מנהל מינהלת ההתחדשות העירונית, מציין: “חלק לא מבוטל מהאוכלוסייה באור יהודה הם דתיים ומסורתיים ואחד הדברים החשובים עבורם הוא קיום מצוות כהלכה, ביניהן ישיבה בסוכות. בבניינים הישנים, תושבים רבים בונים סוכות בחצר. בפרויקטים של התחדשות עירונית המרפסות לא מאפשרות לקיים את המצווה הזאת. הצורך במדיניות הזאת עלה בעקבות בקשה של תושבים במתחמי התחדשות עירונית. המדיניות שגיבשנו מאפשרת עד 30 אחוז מרפסות סוכה, אבל זו אופציה כי יש גם מקומות שבהם אין תושבים שצריכים מרפסות שכאלה. האפשרות קיימת למי שצריך”.
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]