יום שלישי , נובמבר 26 2024
דף הבית / מדד הגאווה ברשויות המקומיות – קריית אונו בעשיריה הפותחת

מדד הגאווה ברשויות המקומיות – קריית אונו בעשיריה הפותחת

זו השנה ה-4 בה האגודה למען הלהט״ב בישראל מבקשת למדוד את המדיניות, השירותים והמענים של המרחב המוניציפלי כלפי הקהילה הגאה. המדד לשנת 2023 בחן מספר שיא של עיריות, מועצות אזוריות, מקומיות וישובים. איזו רשות עלתה במדד? ומי ירדה? התשובות בפנים

חודש הגאווה. צילום: Canva
צילום: Canva

גאווה בקריית אונו. היום פורסם מדד הגאווה ברשויות המקומיות שמפרסמת האגודה למין הלהט”ב בישראל אותו היא מודדת לפי מספר פרמטרים: רווחה, חינוך, תשתיות, נראות ציבורית ותרבות.
השנה נמדד מספר שיא של 85 ערים ורשויות מקומיות בהן פועלות התארגנויות גאות שמלוות על ידי האגודה למען הלהט״ב על סמך 30 שאלות.


רוצים להדליף? שלחו וואטסאפ

  הצטרפו לעמוד הפייסבוק של אונו ניוז


בין הנושאים אשר מופיעים במדד: האם העירייה אישרה רישום זוגיות לזוגות להט”ב עבור קבלת זכויות ושירותים, האם יש עו״ס פעיל שאחראי על נושא הלהט״ב, האם התקיימה הכשרה לצוותי הרווחה בנושא והאם העירייה תמכה בפעילות לציון חודש הגאווה.

במקום ה-1 הארצי זכתה העיר גבעתיים עם ציון כולל של 99 ומדיחה את תל אביב. את המקום השני המכובד תופסת שכנתה של גבעתיים, רמת גן עם ציון כולל של 98 נקודות.

קריית אונו תופסת מקום של כבוד בעשירייה הפותחת. העיר נמצאת במקום ה-6 בארץ, בצוותא עם המועצה האזורית דרום השרון עם ציון כולל של 89 נקודות. בשנה שעברה סיימה העיר במקום ה-12 עם ציון כולל של 69 נקודות.

“עיריית קריית אונו ממשיכה להציג התקדמות משנה לשנה. הרשות פועלת בשיתוף עם הקהילה המקומית, תוך היוועצות ושיח מתמיד עם הציבור. הרשות משקיעה משאבים רבים בהכשרות לצוותי החינוך והרווחה בעיר ופועלת על מנת לתת מענים רלוונטיים לסוגים שונים של קהילות גאות בעיר”, כך נכתב בדו”ח.

במקום ה-2 בבקעת אונו, ובמקום ה-23 הארצי, עם ציון כולל של 57 נקודות, נמצאת אור יהודה. בשנה שעברה דורגה אור יהודה במקום ה-21 הכללי, אך עדיין מדובר בעלייה שכן מבחינת ניקוד כולל זכתה העיר בשנה שעברה ב-49 נקודות, שכן הרבה פחות רשויות נמדדו בשנה שעברה.

“עיריית אור יהודה פועלת על מנת לשפר את חייהם של חברי וחברות הקהילה בעיר. העירייה תומכת בפעילות של ארגוני הקהילה, בקבוצת נוער ובהרצאות של חוש”ן בבתי ספר רבים בעיר. העירייה דואגת לקיים ארועי תרבות עבור מועדים חשובים בחיי הקהילה הגאה- בחודש הגאווה וימי ציון נוספים. כמו כן בעיר פעילים ופעילות אשר מקיימים עשייה משמעותית בעיר.”

במקום ה-27 הכללי נמצא יהוד-מונוסון עם 51 נקודות. מדובר בירידיה של 4 נקודות ממדד שנה שעברה, ובמקומות מדובר בירידה של 10.

“עיריית יהוד-מונסון פעלה השנה בתחום ההכשרות לצוותי השירות הפסיכולוגי החינוכי והנגישה ידע ומענים רבים למוסדות החינוך ברשות. בנוסף הרשות פועלת לקיום אירועי תרבות רבים ומגוונים בעיר.”

מעט מתחתיה, במקום ה-28 מתוך 85 נמצאת העיר הטרייה גני תקווה, שזכתה במדד לציון כולל של 50 נקודות. בגני תקווה מדובר בירידה של ממש, שכן בשנה שעברה תפסה העיר מקום של כבוד בעשירייה הפותחת – מקום 9 עם 74 נקודות.

“העירייה גני תקווה מציגה השנה ירידה במדד. עם זאת משקיעה העירייה משאבים רבים בתרבות והסברה, ובימי ציון של הקהילה. בנוסף תומכת בקבוצת הנוער הגאה הפועלת בעיר ובהכשרות של צוותי החינוך ברשות”.

במקום ה-47, והאחרון מערי בקעת אונו, נמצאת עיריית גבעת שמואל, שלמרות ציון נמוך של 19 נקודות בלבד בשנה שעברה, ירדה מעט וסיימה עם 16 נקודות בלבד השנה. מדובר בירידה של 17 מקומות מהשנה שעברה, אז סיימה העיר במקום ה-30, כאמור מתוך 52 רשויות בלבד שנבדקו.

וכך נכתב: “עיריית גבעת שמואל ממשיכה את הדרך של קידום הקהילה הגאה ברשות. הרשות משקיעה משאבים בפיתוח וקידום תחומי החינוך והתרבות עבור התושבות והתושבים מהקהילה. הרבה מהעשייה קורית בזכות הפעילים והפעילות”.

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]

תגובה אחת

  1. כמה ברור שהערים הדתיות יותר פחות סובלניות לקהילה הגאה בכל מובן שהוא.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

אולי יעניין אותך גם:

מבזק-משטרה-אונו-ניוז (1)

גני תקווה: הפיצוצים הלילה בעקבות רימון רסס שהושלך לעבר בית בעיר

תפריט נגישות