יום ראשון , אפריל 20 2025
דף הבית / עמוד הבית ראשי / המועצה לצרכנות לליאת שוחט: ״סגירת קבוצת הנשים מהווה הפליה פסולה על רקע מגדרי"

המועצה לצרכנות לליאת שוחט: ״סגירת קבוצת הנשים מהווה הפליה פסולה על רקע מגדרי"

המועצה לצרכנות שלחה את הפנייה לראש עיריית אור יהודה, בעקבות הפרסומים לטענתה בתקשורת על הפסקת פעילות קבוצת הנשים בעיר לטובת הקמת קבוצת גברים. העירייה: ״מוטב היה כי המועצה לצרכנות תבדוק את הטענות שלה טרם הפרסום״

מ.כ אור יהודה העפילה לליגה הלאומית בכדורגל. צילום מורן מגידש
מ.כ אור יהודה העפילה לליגה הלאומית בכדורגל. צילום: מורן מגידש

בעקבות הפרסומים בחודש מאי על החלטת העירייה בדבר הפסקת מימון קבוצת הכדורגל נשים בעיר, לכאורה לטובת הקמת קבוצת כדורגל גברים במקומה, על אף שהקבוצה זכתה השנה באליפות הליגה, שלחה המועצה הישראלית לצרכנות פנייה לראשת העיר, בה הביעה את  מחאתה על הפגיעה בצרכני הספורט הנשי בישראל – בדגש על קבוצת כדורגל הנשים בעיר.  הפסקת מימון הקבוצה תוביל לסגירת הקבוצה, ולפגיעה בליגת כדורגל הנשים בישראל ובצופיו.


  הצטרפו לקבוצת הוואטסאפ של אונו ניוז

רוצים להדליף? שלחו וואטסאפ

  הצטרפו לעמוד הפייסבוק של אונו ניוז


במועצה לצרכנות מדגישים כי העירייה מודה במדיניות המפרה והמפלה כלפי אוהדות הקבוצה, ומנציחה בכך הפליה על רקע מגדרי, המפרה את הוראות סעיף 3 לחוק איסור הפליה במוצרים, בשירותים ובכניסה למקומות בידור ולמקומות ציבוריים, התשס"א-2000.

בפנייה מציין מנכ"ל המועצה לצרכנות עו"ד עופר פיינשטיין כי מצופה דווקא מראשת עיר לתת את מלוא התמיכה המוראלית והמימונית לקבוצת כדורגל הנשים העירונית המצליחה ביותר בישראל, זאת בימים בהם הפליה על רקע מגדרי והדרת נשים ממשיכות להרים ראש בישראל, כאשר ניתן לראות השפעתן השלילית גם בענפי הספורט השונים ובמימונם, תוך מתן יתרון ברור ובפער משמעותי לענפי הספורט הגבריים.

המועצה סבורה מאחר ומימון קבוצת כדורגל הנשים בעיר מסתכם בעשרות אלפי שקלים בודדים לשנה מקופת העירייה, סכום שלא מהווה עול תקציב, יש  להמשיך במימון קבוצת הכדורגל של הנשים בעיר, על מנת שסוגיה זו לא תידרש לבחינה מידי שנה, ולמנוע בכך הפליה ופגיעה הן בשחקניות והן בצרכניות האוהדות את הקבוצה רק בשל היותן נשים".

במועצה לצרכנות מציינים כי " פגיעה בזכויות נשים היא מקוממת ולא חוקית. גופים ציבוריים שמאפשרים פגיעה בנשים לטובת גברים לא רק שגורמים  לעוול מוסרי וחברתי , אלא עוברים על החוק. אין מקום להנציח פערים מגדריים הפוגעים במגזר זה או אחר".

מעיריית אור יהודה נמסר: "בניגוד לנטען, אף קבוצת כדורגל נשים לא נסגרת לטובת קבוצת גברים ומוטב היה שהמועצה הישראלית לצרכנות תבדוק את הטענות בטרם היא יוצאת בפרסום כזה. מצופה ממנכ"ל המועצה לנהוג בהוגנות מינימלית ולא להדהד פייק ניוז בטרם הדברים נבדקים.

לגופו של עניין – באור יהודה כספי הארנונה מיועדים לתושבים בלבד. פעילות שאין בה השתתפות מספקת של בנות ובני העיר, אין באפשרות העירייה לתקצב באופן ישיר. כך במקרה הנדון, ובמקום פעילות זו יתוקצבו עשרות פעילויות נשים אחרות, כגון בענפי הכדורגל, הכדורעף, הכדורסל, התעמלות מכשירים, התעמלות אמנותית וכדורשת".

נציין כי קבוצת כדורגל הנשים מ.כ אור יהודה זכתה באליפות הליגה הארצית בעונה מרשימה אותה סיימה במקום ה-1 עם מאזן נקי מהפסדים. את העונה הבאה אמורה הקבוצה לפתוח בליגה הלאומית.

אולי יעניין אותך גםכמה נשלם בבקעת אונו על קייטנת החופש הגדול של משרד החינוך? רוי נאוי מאור יהודה ונבחרת הנוער ברבע גמר המונדאליטו

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

אולי יעניין אותך גם:

עבודות בכביש. צילום אילוסטרציה canva

בשבוע הבא החל מיום א' עבודות תשתית בכביש 461

תפריט נגישות