יום רביעי , נובמבר 27 2024
דף הבית / ע’ תושבת גני תקווה מספרת בשיריה על שנים של אלימות וניצחון על הפחד

ע’ תושבת גני תקווה מספרת בשיריה על שנים של אלימות וניצחון על הפחד

בשנת 2023 נרצחו 23 נשים על ידי בני זוגן ובשנת 2024 14 נשים נוספות. ע', תושבת גני תקווה, התמודדה עם שנים של אלימות מצד בעלה לשעבר ומשתפת אותנו באמצעות שירים שכתבה על הטראומה וגם על הדרך בה ניצלה. זה הוא סיפור ההישרדות מעורר ההשראה שלה

צילום: דוברות עיריית גני תקווה
צילום: דוברות עיריית גני תקווה

בשנת 2023 נרצחו 23 נשים על ידי בני זוגן, ובשנת 2024 נרצחו עד כה 14 נשים נוספות. ע’ תושבת גני תקווה, מספרת בשיריה על המסע הכואב שהובילה לחופש ועצמאות, ומהווה השראה ולסמל לנשים רבות המתמודדות עם אלימות בתוך המשפחה. סיפורה של ע’ מובא לנו באמצעות שני שירים שכתבה: ‘הנני כאן’ ו-‘בניתי בית’.


  הצטרפו לקבוצת הוואטסאפ של אונו ניוז

רוצים להדליף? שלחו וואטסאפ

  הצטרפו לעמוד הפייסבוק של אונו ניוז


ע’ מספרת איך בהדרגה איבדה את עצמה, וויתרה על כל רצונותיה וצרכיה כדי לשמור על המשפחה: “לאט לאט, ממש בלי לשים לב. שכחת את עצמך וזה הפך כואב שוב ביטלת את מי שאת כי ביקשת להרגיש ביטחון, רק מעט רצית לשמור על המשפחה, אבל בסוף הפכת לשיפחה”. היא החלה לאסוף את השברים, לבנות את עצמה מחדש, ולמצוא את הכוח להאמין שוב בעצמה. השיר מסתיים בתחושת העצמאות והחופש שהשיגה לאחר התהליך הארוך והכואב:  “בנחישות והתמדה התחלת לאסוף את השברים. ממש מתאמצת לאחות את הסדקים. על הכרית הרטובה לוחשת תפילה ליושב במרומים שרק ישמור לך על נפשם של הקטנים. המציאות האמיתית היא שונה ואחרת כבר אין ספק, את נוכחת, את קיימת את חשובה ומשמעותית לגמרי חופשיה ועצמאית”.

בשיר נוסף מספרת ע’ על מסע השחרור שלה: “עזבתי את הדירה שבה גרתי והשארתי מאחור את מי שפעם אהבתי. לא ידעתי מה יקרה אחרי שאעזוב אבל היה ברור שלא אוכל יותר לכאוב” ע’ מספרת כיצד הדירה החדשה הפכה למרחב מוגן עבורה ועבור ילדיה: “ממש התאמצתי לבנות את היסודות. את הרצפה שטפתי עם הדמעות. ניערתי אבק של ביקורת ושיפוטיות. טיאטאתי לכלוך של צמצום וקמצנות. תליתי אהבה ללא תנאי על הקירות והכנסתי למטבח שפע של ריחות. בדרך למדתי שהכל קורה לטובתי ושהכל מגיע בזמן המדויק עבורי למדתי שבכל המתנה יש מתנה ושווה לחכות כי אני משתנה”.

דרך השירים שכתבה, היא משתפת בכאב ובתקווה, ומספרת על המסע הארוך שעברה, מסע שהתחיל בכאב וסבל, אך הסתיים בכוח, חופש ועצמאות.

על פי נתוני פורום ‘מיכל סלע’, בשנת 2023 נרצחו 23 נשים על ידי בני זוגן, ובשנת 2024 נרצחו עד כה 14 נשים נוספות. בין השנים 2021-2024, 39% ממקרי הרצח התקיימו בחברה הערבית, 46% בחברה היהודית, 8% במגזרים אחרים, ו-6% ממקרי הרצח היו של נשים בעלות אזרחות זרה ששהו בישראל. חמשת תמרורי האזהרה המרכזיים בזוגיות אלימה הם אובססיביות, זוגיות דו-פרצופית, הקטנה, רגישות קיצונית ותופעת ‘הקדוש המעונה’ בקרב בן הזוג.

בעיר גני תקווה פועל ה’מרכז לטיפול ומניעת אלימות במשפחה’ בשיתוף העירייה ומשרד הרווחה והביטחון החברתי והוא יושב ברחוב הגליל 39 וכל אישה אשר נמצאת במצוקה יכולה לפנות אליו בטלפון 073-3611335

רה”ע גני תקווה, ליזי דלריצ’ה, התייחסה לסיפורה של ע’ ואמרה:“סיפורה של ע’ הוא עדות לכוחן של נשים להתמודד עם מצבים קשים ולצאת מהם מחוזקות. העיר גני תקווה מחויבת להמשיך ולתמוך בנשים המתמודדות עם אלימות, ולהבטיח להן סביבה בטוחה ותומכת. אנו פועלים ללא לאות להעלאת המודעות לנושא ולמניעת אלימות נגד נשים בקהילתנו”.

אולי יעניין אותך גם:

פסיפס של תקווה: המיזם המרגש של מגדלי הים התיכון גני תקווה לנופלי העיר

לא עוצרים באדום: קריית אונו מובילה את ערי בקעת אונו באי ציות לרמזור

 

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

אולי יעניין אותך גם:

(מימין לשמאל) ליאן בר, קייס אביהו, ינון קרן,קייס שמעון. צילום: שני זלצר

מציינים יחד את חג הסיגד באגודת הסטודנטים של הקריה האקדמית אונו

תפריט נגישות