יום שני , אפריל 7 2025
דף הבית / עמוד הבית ראשי / "פתאום ראיתי דורבן בתוך בית הספר": תופעת הדורבנים מתפשטת בבקעת אונו

"פתאום ראיתי דורבן בתוך בית הספר": תופעת הדורבנים מתפשטת בבקעת אונו

תושבי האזור מדווחים על מפגשים תכופים עם דורבנים באזורי המגורים • תושבת נווה מונסון: "זה הפתיע אותי, הוא היה מאוד גדול" • מומחה לחיות בר: "הבנייה המואצת דוחקת אותם אל תוך הערים" • ארגון למען חיות הבר: כ-2,000 חיות בר נדרסות מדי שנה בישראל

דורבנים. צילום: עמותת למען חיות הבר
דורבנים. צילום: עמותת למען חיות הבר

תושבי בקעת אונו מדווחים לאחרונה על מפגשים תכופים עם דורבנים הנצפים בשכונות המגורים, בין הבתים ובכבישים העירוניים. התופעה מעוררת תגובות מעורבות בקרב התושבים – חלקם נהנים מהמפגש עם חיית הבר, בעוד אחרים חוששים מנוכחותה.

"אין ריבוי יתר של דורבנים – מה שקורה זה שיש יותר ויותר בנייה, לוקחים להם את אזורי המחיה הטבעיים והם נדחקים אלינו," מסביר אביהוא שרווד, מייסד עמותת "למען חיות הבר", ומומחה בתחום. לדבריו, "ככל שאנחנו יותר נבנה ולא נתחשב בהם, להם לא תישאר ברירה והם יידחקו לאזורי המגורים שלנו".

שרווד מפריך תפיסה מוטעית נפוצה לגבי דורבנים: "דורבן לא יורה קוצים – זו אגדה. הרבה אנשים חושבים שזה אמיתי. הוא מכרסם צמחוני, כמו ארנבת עם קוצים". עם זאת, הוא מזהיר כי מדובר בבעל חיים השוקל כ-15 קילוגרם, ולכן לא כדאי להתעמת איתו.

דורבנים. צילום: עמותת למען חיות הבר
דורבנים. צילום: עמותת למען חיות הבר

אסתי תושבת נווה מונסון, מספרת על מפגש מפתיע עם דורבן: "ירדתי באיזה 4 לפנות בוקר לפני איזה שבוע עם הכלבה למטה, היא נתפסת על איזה משהו – חשבתי זה חתול. המקום שאני מוציאה אותה גובל עם בית הספר, יש שם את השער ופתאום אני רואה שהיא מסתכלת על דורבן הולך בתוך בית הספר, היא התחילה לנבוח עליו והוא נתן ריצה וברח".

אסתי מוסיפה: "זה היה מפתיע, חשבתי שאולי אני לא רואה טוב מרוב עייפות – אולי זה חתול מאוד גדול, אבל זה היה בוודאות דורבן. זה יותר הפתיע אותי מאשר הפחיד. בית הספר היה סגור ולא היה לו מאיפה לצאת – אבל זה מלחיץ כי הוא היה מאוד גדול. זה היה לא יאמן לראות אותו בתוך בית הספר במונסון וגם הגודל שלו".

התופעה אינה מוגבלת לנווה מונסון בלבד, אלא מורגשת בכל רחבי בקעת אונו. "מאז שסיפרתי את זה – הרבה סיפרו לי שראו. גם הבן שלי, וגם השכנה שסיפרה שזה היה בשבע – שמונה בערב, ומסתבר שזה לא חריג. נצפו לא מעט דורבנים במונסון", מציינת אסתי.

דורבנים. צילום: עמותת למען חיות הבר
דורבנים. צילום: עמותת למען חיות הבר

לפי נתוני ארגון "מעברים בטוחים לחיות בר", שיעור הדריסות של חיות הבר בישראל עומד מדי שנה על כ-2,000 פריטים בממוצע – ואלו מקרים מדווחים בלבד.

שרווד מספר כי כעת אנו נמצאים בתקופת החיזור של הדורבנים: "הם חיים בזוג כל החיים, כל פעם מביאים שני צאצאים – מאוד נחמד לראות את המשפחה שלהם כשהם עוברים בעיר." הוא מדגיש כי "דורבן לעולם לא יחשוב לתקוף אותך. אם זה לא נעים – אפשר לקרוא לבעל מקצוע או לרשות הטבע והגנים".

שרווד קורא לתושבים להיות סבלניים: "אם דורבן נכנס לשטח פרטי, אפשר להתקשר ל-106 או לרשות הטבע והגנים. אם דורבן נפצע, אנחנו בעמותת 'למען חיות הבר' נבוא לחלץ אותו, לטפל בו ולהחזיר אותו לאזור המחיה שלו".

 

אולי יעניין אותך גם:

עסקאות נדל"ן חמות ביהוד מונוסון והסביבה: כמה שווה הדירה שלכם?

נמצא ציוד צילום והאזנה ביטחוניים בתוך מזוודה צבאית בשטח חווה בגני תקווה | בלעדי

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

אולי יעניין אותך גם:

יום העצמאות. צילום אילוסטרציה canva

גבעת שמואל: חגיגות יום העצמאות ה-77 בשתי במות

תפריט נגישות