יום שני , ספטמבר 29 2025
דף הבית / עמוד הבית ראשי / שנה למותה של עלמה: הוקמה בגני תקווה סיירת בטיחות לזכרה

שנה למותה של עלמה: הוקמה בגני תקווה סיירת בטיחות לזכרה

יוזמה מרגשת בגני תקווה: "הסיירת של עלמה" תסייע לתלמידים לחצות בבטחה ליד בתי הספר. אימה של עלמה, מיריי גרינברג, במפגש עם הילדים: "בחרנו להפוך את הכאב לפעולה – כדי למנוע את התאונה הבאה"

הסיירת של עלמה. צילום: דוברות עיריית גני תקווה
הסיירת של עלמה. צילום: דוברות עיריית גני תקווה

שנה לאחר מותה הטרגי של עלמה גרינברג בת ה-10, שנהרגה במעבר חצייה, עיריית גני תקווה יוצאת ביוזמה ערכית לזכרה : "הסיירת של עלמה". במסגרת המיזם, חבריה של עלמה לספסל הלימודים, יחד עם מתנדבים מקרב הגיל השלישי, יסייעו בשמירה על בטיחות התלמידים במעברי החצייה בסמוך למוסדות החינוך.

היום נערך מפגש מרגש בין מיריי, אימה של עלמה, לראש העיר ליזי דלריצ'ה וילדות וילדי הסיירת שלמדו עם עלמה בשכבה.

עלמה ז"ל, שהייתה אמורה לעלות השנה לכיתה ו' בבית הספר רביבים, הייתה ילדה מלאת חיים, רגישה ואכפתית. היא אהבה בעלי חיים, נהגה להתנדב למען כוחות הביטחון בתקופת המלחמה, והותירה אחריה חלל עצום בלב משפחתה, חבריה ובקהילה כולה. במקביל להקמת הסיירת, ממשיכה העירייה לחזק את מערך ההסברה, האכיפה ושיפור התשתיות בעיר: צביעת מעברי חצייה, סימוני בטיחות, הסדרי חנייה ועבודות תחזוקה נרחבות שבוצעו במהלך חודשי הקיץ.

עלמה ז"ל. צילום באדיבות המשפחה
עלמה ז"ל. צילום באדיבות המשפחה

הסיירת מאחדת בין משמרות הזה"ב הפעילים בבתי הספר לבין יחידת המח"צים העירונית – המורכבת מבנות ובני הגיל השלישי המסייעים לילדים במעברים המרכזיים. היא הושקה בתחילת שנת הלימודים עם אפודים חדשים, עליהם מתנוסס סמל ייחודי שנוצר לאורה של עלמה.

על פי נתוני הלמ"ס ועמותת אור ירוק – בשנת 2024 נהרגו 120 הולכות והולכי רגל בתאונות דרכים – עלייה של 18% לעומת השנה הקודמת. על פי נתוני ארגון בטרם לבטיחות ילדים, בין השנים 2020–2025 נהרגו 283 ילדים מתחת לגיל 18 בתאונות דרכים, מתוכם 110 כהולכי רגל. בשנים 2020–2024 פונו לחדרי מיון ברחבי הארץ 17,450 ילדים בעקבות תאונות דרכים. מתוכם, 2,574 ילדים נפגעו כהולכי רגל. עוד עולה מנתוני ארגון בטרם, כי בשנים 2020–2024 איבדו את חייהם 3 ילדים עקב תאונות בדרך למוסד החינוכי ובחזרה ממנו.

בתקופה זו, כמעט 500 ילדים נוספים נפגעו ונזקקו לטיפול רפואי בחדרי המיון בעקבות תאונות בדרך לבית הספר או ממנו. גם כאן ניכר כי רוב הנפגעים הם בגילאי הלימוד הצעירים: 39% מהילדים שנפגעו היו בני 5–9, 49% מהילדים שנפגעו היו בני 10–14. בתוך כך, מזכיר ארגון בטרם כי ילד עד גיל 9 לא חוצה את הכביש לבד, זאת בשל חוסר בשלות קוגניטיבית, שדה ראייה מוגבל, קושי בהערכת מרחק ומהירות ודחיית סיפוקים.

מיריי גרינברג, אימה של עלמה ז"ל: ״מאז שאיבדנו את עלמה שלנו אין יום שבו הלב אינו נשבר מחדש. את הגלגל לא נוכל להחזיר לאחור, אך בחרנו להפוך את הכאב לפעולה – כדי למנוע את התאונה הבאה. יוזמת ‘הסיירת של עלמה’ נועדה להבטיח שילדות וילדים יחצו את הכביש בבטחה, וששום משפחה אחרת לא תצטרך לעבור את מה שאנחנו עברנו. כך אנו מנציחים את עלמה – בחיים, בחיוך ובשמירה על אחרים.״

רה"ע גני תקווה, ליזי דלריצ׳ה, הוסיפה: "מותה של עלמה הוא פצע פתוח בלב כולנו. כעיר וכקהילה, בחרנו להנציח את דמותה במקום של אחריות, תקווה וערבות הדדית – כדי להציל חיים. על אף שנהגה באחריות ועברה במעבר חצייה, היא נלקחה מאיתנו בצורה טראגית. הסיירת על שמה אינה רק מחווה – אלא שליחות מוסרית: לחנך לבטיחות בדרכים ולוודא שכל ילדה וילד חוזרים הביתה בשלום. זה המעט שאנחנו יכולים לעשות כדי למנוע את התאונה הבאה".

אורלי סילבינגר, מנכ"לית ארגון בטרם לבטיחות ילדים:  "אני מברכת על הקמת ״הסיירת של עלמה״, יוזמה מרגשת, ערכית וחשובה שמעניקה משמעות עמוקה לכאב הגדול, והופכת אובדן אישי לכוח מציל חיים. מותה הטרגי של עלמה ז״ל הוא תזכורת כואבת למחיר הכבד שגובות תאונות הדרכים המהוות את הגורם המרכזי לתמותת ילדים מתאונות בישראל. כל יוזמה שמקדמת מודעות ובטיחות בדרכים היא צעד חשוב בהצלת חיים. אני פונה לציבור הנהגים – בכל נסיעה, שימו לב לילדים שבדרכים, כהולכי רגל וכרוכבים על אופניים, קורקינטים וגלגלים קטנים, במיוחד בשעות הבוקר והצהריים – בעת ההגעה והחזרה מבית הספר ופעילויות אחר הצהריים. על כולנו להיות שותפים למאמץ של ״הסיירת של עלמה״."

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

אולי יעניין אותך גם:

פעילות לחיילי צהל במועדוני הולמס פלייס במהלך מלחמת חרבות ברזל צילום באדיבות הולמס פלייס

רוח של נתינה: חברי הולמס פלייס תרמו את ימי הפיצוי שלהם למען חיילי צה"ל

תפריט נגישות