יום שני , יוני 29 2026
דף הבית / חדשות חמות / מובילים את מהפכת הבריאות והשיקום: התואר הבין-תחומי שיקפיץ לכם את הקריירה

מובילים את מהפכת הבריאות והשיקום: התואר הבין-תחומי שיקפיץ לכם את הקריירה

היכרות עם התואר השני במדעי הבריאות והשיקום של הקריה האקדמית אונו. במוקד: פיתוח שפה מקצועית משותפת, מפגש בין דיסציפלינות שונות והכשרה מתקדמת לאנשי מקצוע לאורך כל מעגל החיים – מילדות עד זקנה

בשיתוף הקריה האקדמית אונו
תוכן מקודם
הקריה האקדמית אונו. צילום: שי אשכנזי
הקריה האקדמית אונו. צילום: שי אשכנזי

מערכת הבריאות העולמית והישראלית עוברת בשנים האחרונות טלטלה חיובית, המציבה את אנשי המקצוע מתחומי הבריאות, הטיפול והרווחה בחזית העשייה הקלינית, הניהולית והמחקרית. בעידן שבו הטיפול והשיקום דורשים סנכרון מתמיד וראייה הוליסטית של המטופל, נדרשים אנשי השטח לחבר בין הגורמים השונים, להוביל רצף טיפולי איכותי ולהניע תהליכים מורכבים.

על רקע מציאות מתפתחת זו, הקריה האקדמית אונו מזמינה את כלל העוסקים במקצועות הבריאות והטיפול להצטרף לתוכנית ייחודית ופורצת דרך: תואר שני בין-תחומי (M.A) במדעי הבריאות והשיקום.

התוכנית מיועדת לאנשי מקצוע המגיעים מדיסציפלינות שונות, המבקשים להעמיק את מיומנויותיהם, לפרוץ את תקרת הזכוכית המקצועית ולהוביל את דור העתיד של עולם השיקום.

במרכז התוכנית ניצבת הזדמנות יוצאת דופן ליצירת שיח מקצועי פורה בין מטפלים ומומחים מתחומים שונים. הלימודים מעניקים ידע וכלים יישומיים הנוגעים בכל שלבי מעגל החיים – החל מגיל לידה והילדות, דרך גיל הבגרות ועד לזקנה. מטרת העל: קידום תפקוד מיטבי ורווחה (Well-being) בקרב המטופלים ומשפחותיהם.

"התואר במדעי הבריאות והשיקום בקריה האקדמית אונו הוא תואר ייחודי ואינטגרטיבי, המחבר בין כל מקצועות הבריאות", אומר פרופ' גבי זליג, ראש התוכנית ללימודי התואר בקריה האקדמית אונו.

לדבריו: "הוא מאפשר לסטודנטים לפתח שפה מקצועית משותפת, להעמיק בנושאים רלוונטיים ולרכוש כלים מעשיים לבניית תוכניות וליישומן בשטח ולהובלת צוותים. כל זאת כשאת תוכנית הלימודים מוביל צוות מצוין המורכב מאנשי אקדמיה ושטח מובילים".

"לראות את האדם בהקשר של גוף, נפש וקהילה"

מעבר לידע התיאורטי, תוכנית הלימודים המוכרת על ידי המל"ג ומתפרשת על פני ארבעה סמסטרים בלבד (לימודים חד-שבועייים).

ד"ר יעל זילברשלג, הרכזת האקדמית של התואר, מציינת כי "התואר השני במדעי הבריאות והשיקום באונו מאפשר לאנשי מקצוע להעמיק ולהרחיב את ארגז הכלים שלהם מבחינה קלינית ומחקרית ולהוביל תהליכי טיפול ושיקום ברמה הגבוהה ביותר".

מי שעוד מיטיבה להתייחס לערך המוסף אותו מספק התואר היא גלית אנגל-לוינגר, בוגרת לימודי התואר ועו"ס: "ייחודו של התואר הוא בעצם היכולת להעמיק את נקודת המבט המקצועית שלנו, לפתוח בפנינו אופני התבוננות נוספים ולהקנות לנו ידע שיקומי רחב. הכוונה היא לראות את האדם לא רק דרך תחום ההתמחות שממנו באנו, אלא בתוך הקשר רחב יותר של גוף, נפש, תפקוד, סביבה, מערכת וקהילה", כך לדבריה.

לפרטים נוספים לחצו כאן 

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

אולי יעניין אותך גם:

צילום: באדיבות מועדון אופק קריית אונו טניס שולחן

היסטוריה: קריית אונו אלופת המדינה בטניס שולחן!

תפריט נגישות