יום שלישי , נובמבר 26 2024
המתכון של לורן פפיסמדוב - פחזניות במילוי קצפת וניל

מצרכים:
4 ביצים L או 5 ביצים M
2 כוסות מים
200 גר’ מרגרינה או חמאה
קורט מלח
2 כפות סוכר
2 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפיה (לא חייב)

מצרכים למילוי:
2 קצפת מתוקה
1 כוס חלב
1 כף סוכר
2 שקיות של פודינג וניל

אופן ההכנה:
שופכים שתי כוסות מים לסיר, מחכים שהמים ירתחו ואז מוסיפים את המרגרינה או החמאה. אחרי שהחמאה נמסה מוסיפים את המלח והסוכר. אחרי שהכל נמס ממלאים שתי כוסות קמח באותן הכוסות שבהן השתמשנו למים, שופכים אותן לסיר ומערבבים. מוציאים את הבלילה שתתקרר למשך 10-5 דקות ואז מעבירים לקערה ומערבבים עם המיקסר (וו גיטרה) וכל פעם מוסיפים ביצה אחת ומערבבים. כדי לבדוק שהבצק מוכן, לוקחים טיפה מהבלילה באצבעות ומותחים את הבצק. אם הוא נמתח אז הבצק מוכן ואם לא צריך להוסיף עוד ביצה. לאחר מכן מעבירים את הבלילה לשקית זילוף ומזלפים בצורה הרצויה על תבנית האפיה. מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ואופים למשך כ-40-35 דקות. חשוב לא לפתוח את התנור באמצע האפיה כדי שהבצק לא יצנח למטה. ברגע שהפחזניות נהיות יציבות והבצק מקבל צורה מוציאים אותן מהתנור. עכשיו מכינים את המילוי. לוקחים שני מיכלים של קצפת מתוקה, כוס חלב, כף סוכר ושתי שקיות של פודינג וניל שופכים לקערה ומקציפים את הכל יחד. מחכים שהפחזניות יתקררו ואז ניתן לחתוך אותן ולמלא בקרם. אפשר לשים מלמעלה סירופ שוקולד או אבקת סוכר ולהגיש. בתיאבון!

 

לורן פפיסמדוב, בת 20 , תושבת אור יהודה, רווקה, עשתה שירות לאומי בבית החולים שיבא בתל השומר, אוהבת לאפות ולבשל.

לורן פפיסמדוב. צילום: באדיבות לורן פפיסמדוב

תפריט נגישות