עם המלצה זו, הגעתי לחנות ‘חוות הדגים’ בגבעת שמואל והתפעלתי מהעיצוב המודרני, מהניקיון ומהסדר המופתי.
שמתי לב לדגים הטריים במקרר הפתוח, וגם לשורת הדליקטסים, שהונחו על המדפים, שישר עשו לי חשק להכין ארוחת שף – אבל במטבח הביתי…
“התאהבתי במקצוע!”, כך אומר הבעלים, ירין רומנו, דור שני בתחום הדגים, שבהחלט אוהב ומבין בנושא. ישבנו על כוס מים קרים, בכדי לשמוע, איך מזהים דגים טריים- דג טרי, ניתן לזהות בקלות על פי עיניו המבריקות והעדר ריח רע. מהיכן מגיעים הדגה, מה המומחיות והייחודיות של חוות הדגים בגבעת שמואל, וגם , אילו דגים מבוקשים במיוחד, ולסיכום קיבלתי מתכון שווה ומהיר להכנת דג בתנור.
מדוע החלטת להתמקד דווקא בדגים טריים?
“כיום, העולם צועד לתזונה בריאה יותר, קלילה יותר וקלת הכנה. אני אוהב דגים וחי את המקצוע הזה כבר מילדותי, עוד מהתקופה בה הייתי בחנות הדגים של אבא שלי. אני מודע לעובדה כי לדגים ויש להם יתרון אדיר על פני בשרים, הם עשירים בפרוטאין ובאומגה שלוש – שאלו חומצת שומן חיונית לבריאות הגוף, שאינן מיוצרים באופן טבעי. בנוסף, הזנים השונים מהווים מרכיב אידאלי לדיאטה והם נחשבים כדלי קלוריות”.
מה מייחד את חוות הדגים?
“זה פשוט- הבאנו לחנות את כל המרכיבים להכין ארוחות בריאות, מזינות וקלות. מפסטות טריות ואת כל המוצרים להכנת סושי, וכמובן סוגי תבלינים ורטבים. הרעיון להנגיש את עולם הדגים ללקוחות, שטרם נחשפו לעובדה, שמדובר במאכל קל הכנה, שדורש מינימום הכנה, עם ערך מוסף גבוה, של טעם ובריאות. אנו חותכים כאן ,לבקשת הלקוחות, את נתחי הדגים גם להכנת סושי, סביצ’ה וטוחנים גם דגים להכנת קציצות”.
מהיכן מגיעה הדגה ואיזה דג הכי פופולרי ומבוקש?
“הדגים מגיעים מכל קצוות העולם, עם תאריך הדיג המדויק (!). הסלמון מנוורוגיה, הדניס הלבן והבר-ים מקפריסין, הלוקוס מסנגל, הטונה האדומה מסרי לנקה, והאינטאס מהולנד. יש לנו כמובן גם דגה מקומית כמו: לוקוסים, פלמידות לבנות ופארידות וכל המגוון. והלקוחות אוהבים ומבקשים בעיקר דגי סלמון, דניס ולברק”.
ואי אפשר בלי מתכון…
“אישית, אני אוהב לאכול דג לברק או דניס, עליו אני מזליף שמן זית ,מלח ושם עשבי תיבול, לצידו שם עגבניות שרי ופלפל ומעליו מעט פירורי לחם ולתנור- תוך רבע שעה מתקבל מעדן אפוי ונהדר”.
מה הכי חשוב מבחינתך להעניק ללקוחות ?
“חשוב לנו מאוד להעניק חווית קנייה, ושהלקוח יצא מרוצה. למי שמעונין נשמח לתת מתכונים, גם להכנת דגים נאים, כגון: סביצ’ה, סשימי, וסושי וגם לבישול ולאפייה. יש לנו כאן מבחר של מזון משלים לארוחות והכל כשר בכשרות מהדרין. אפשר לבצע הזמנות טלפוניות ולבוא לקחת או במשלוחים. יש כאן גם חנייה גדולה ובחינם”.
חוות הדגים גבעת שמואל
בית עסק פתוח בימי ב’- ד’ בין השעות 09:00 – 19:00
בימי ה’ בין השעות 09:00 – 20:00
בימי ו’ בין השעות 08:00 – 14:00
כתובת: יוני נתניהו 21, גבעת שמואל. ניתן גם להזמין ולקבל מהיום להיום
בטלפון 03-5778477 / לשליחת וואטסאפ לחצו כאן
פייסבוק של חוות הדגים- לחצו כאן
אינסטגרם של חוות הדגים – לחצו כאן