יום שלישי , נובמבר 26 2024
המתכון של דורין אטיאס ארד - צ'יפות – לחמניות גבינה ארגנטינאיות ללא גלוטן

מצרכים (לכ-70 לחמניות):
400 גרם גבינה טל העמק מגורדת או 200 גרם פרמז’ן מגורדת
200 גרם גבינת עמק מגורדת
חצי כוס חלב
500 גרם קמח טפיוקה
כף מלח
100 גרם חמאה
3 ביצים

אופן ההכנה:
מכניסים לקערה גדולה חמאה (לא מומסת) עדיף מעט מופשרת וחותכים לקוביות. לאחר מכן מוסיפים את קמח הטפיוקה ולשים עם הידיים עד שהחמאה מפוררת לתוך הקמח, כמו חול. מוסיפים כף מלח ומערבבים. מוסיפים את שלוש הביצים ומערבבים עד לקבלת פירורים גדולים יותר. לאחר מכן מוסיפים את חצי כוס החלב ולשים את הבצק עד שמתקבל בצק לא דביק, חלק ונוח לעבודה. אם יוצא בצק דביק אז מוסיפים חלב וקמח טפיוקה. אחר כך מוסיפים את הגבינות (כל פעם כחצי כמות מהתערובת), ולשים את הבצק עד שכל הפתיתים מפוזרים היטב בבצק. לבסוף מתקבל בצק אחיד שממנו יוצרים כדורים קטנים (בגודל כדור פינגפונג) ושמים בתבנית אפיה. מחממים את התנור למקסימום חום (כ-250 מעלות) ומכניסים את הצ’יפות. משאירים על מקסימום חום ולא פותחים את התנור ובודקים מבחוץ שמתקבל צבע זהוב ורק אז מוציאים מהתנור. הגבינה צריכה להיות קצת מותכת. נותנים ללחמניות קצת להתקרר ובתיאבון!

דורין אטיאס ארד, בת 52, תושבת גני תקווה מלידה, אם לשלושה ילדים וסבתא טרייה לנכד אחד, קוסמטיקאית ובעלת “דורין בית היופי” ומנהלת עמוד הפייסבוק “תוצרת בית” יחד עם אושרת פרימו ומירב ליבוביץ. קבוצה שבה תושבי בקעת אונו משתפים מתוכנים וחוויות מההכנה.

דורין אטיאס ארד. צילום: באדיבות דורין אטיאס ארד

תפריט נגישות