חברת שטראוס עדכנה הבוקר כי בבדיקות שגרתיות שנערכו במפעל השוקולד של “עלית” נמצאו מספר דגימות עם סלמונלה בקו הייצור במפעל ובושוקלד, המשמש כחומר גלם ליצור מוצרים רבים. מרגע פרסום ההודעה ירדו מניות החברה בכ-2.15%.
הצטרפו לעמוד הפייסבוק של אונו ניוז
בעקבות הממצאים הודיעה החברה על ביצוע ריקול משמעותי ביותר של כלל מוצרי השוקולד לפי הפירוט הבא:
טבלאות שוקולד (פרה, בלונדי, ספלנדיד): מתאריך 01.10.22 ועד לתאריך 24.04.23
חטיפים (פסק זמן, ממולדה, פרה קראנצ’), עד חצות ומיני עדשים: מתאריך 01.12.22 ועד לתאריך 01.04.23
חטיפים ( טעמי, אגוזי, כיף כף), אנרג’י (פריכיות מצופות שוקולד ועם תחתית שוקולד, חטיף דגנים מצופה שוקולד ועם תחתית שוקולד): מתאריך 01.07.22 ועד לתאריך 15.01.23
רבע לשבע: מתאריך 1.05.22 ועד לתאריך 15.12.23
עוגת בראוניז פסק זמן ורולדות: מתאריך 10.07.22 ועד לתאריך 31.08.22
וופל XL בטעם שוקולד: מתאריך 15.11.22 עד לתאריך 01.01.23
בונבוניירות איחולים מתוקים: מהתאריכים הבאים: 21.2.23 ,9.4.23
על רקע החשש מהידבקות בסלמונלה, פנינו לד”ר דיתי מכנס מעין, מנהלת מרכז בריאות הילד אור יהודה, רכזת רפואת ילדים מחוז דן פ״ת שירותי בריאות כללית שתשפוך אור על הנושא.
ד”ר מכנס מה זה בעצם סלמונלה?
“סלמונלה זה חיידק. ניתן להידבק בו בעיקר מצריכת מים או מזון מזוהמים. החיידק לרוב מתמקד במערכת העיכול שלנו. בדרך כלל צריך שתהיה כמות גדולה מאוד של חיידקים על מנת שנרגיש את זה מבחינת תסמינים.”
ומהם התסמינים?
“בדרך כלל תסמינים כמו שלשולים והקאות, כאבי בטן וכאבי ראש. הסכנה הכי גדולה זו בעצם סכנה של התייבשות בעקבות ריבוי של שלשולים והקאות.”
וזה עלול להיות מסכן חיים?
“הסיכון הגדול הוא שהחיידק יכול לחדור ממערכת העיכול למערכת הדם ומשם להתפשט לאיברים אחרים בגוף שלנו, זה יכול לקרות בעיקר אצל אוכלוסיות שיש להן חסר חיסוני, כמו ילדים קטנים וקשישים, אז באמת החיידק יכול להפוך למסכן חיים.”
ד”ר מכנס מסבירה כי לא רק שהסלמונלה עלולה להיות מחלה מסכנת חיים, אלא בגלל ההימצאות שלה בשוקולד מספיקה כמות חיידקים קטנה יותר כדי לפתח מחלה עם תסמינים.
“בשוקולד יש הרבה שומן שבעצם מאפשר לסלמונלה להיות מוגנת יותר במערכת העיכול שלנו”, מסבירה ד”ר מכנס. “לכן כשמדובר בחשד להימצאות של סלמונלה בשוקולד מספיקה כמות קטנה של חיידקים כדי לגרום לזיהום.”
איך הגיעה סלמונלה למוצר כמו שוקולד?
“נכון שבדרך כלל אנו פוגשים סלמונלה במוצרים כמו ביצים, אך סלמונלה יכולה להגיע לכל מקום. אם במקרה עבד בפס הייצור אדם שיש לו סלמונלה, והוא לא שמר על הגיינה כמו שצריך אז בהחלט החיידק יכול לעבור למזון בו הוא טיפל.”
נדבקתי בסלמונלה. מה עושים?
“האופציה השכיחה ביותר היא שהגוף שלנו יידע להתמודד עם החיידק ולא יופיעו כלל תסמינים”, מעודדת ד”ר מכנס. במקרה שכן מופיעים תסמינים של הקאות ושלשולים צריך לוודא שמכניסים מספיק נוזלים כדי למנוע התייבשות. אוכלוסיות שנמצאות בקצוות כמו תינוקות וקשישים עלולים לפתח תסמינים במערכות אחרות בגוף ואז יש צורך בטיפול אנטי-ביוטי.”
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]