לפני כשנתיים הקים אלדד שושתרי (32), הלוקה בשיתוק מוחין, את פרויקט “פינות עיגול” קהילה חברים אמנים עם מגבלות במגוון תחומי אומנות, חושפת את יצירותיהם ופועלת למכירתם. “את הפרויקט הקמתי לאחר שהבנתי שלא קשה מספיק להיות אומן בישראל, אלא להיות גם אומן וגם נכה זה כמעט בלתי אפשרי. בשנה האחרונה הצטרפו לקהילה עשרות אומנים מכל רחבי הארץ המתמודדים עם כל גוון המגבלות. אנחנו מקיימים תערוכות, פועלים לחשיפה ומכירת היצירות וכך גם יוצרים פרנסה בכבוד עבור האומנים“, אומר אלדד.
הצטרפו לעמוד הפייסבוק של אונו ניוז
תערוכה חדשה “צבע לעולם” שתעלה ב-9 בפברואר בהיכל התרבות גני תקווה על רקע 40 שנים לכניסת הצבע לטלוויזיה הישראלית, מביאה לידי ביטוי את קולם של קבוצה אחת שתמיד הייתה חלק ממרקם החברה הישראלית אך נקודת המבט שלה כמעט ולא נשמעה – קהילת הנכים. כאמנים עם מוגבלות, הם מביאים נקודת מבט ייחודית המוסיפה לצבע העשיר של מרקם החברה הישראלית שטרם התממש. היצירות שיוצגו בתערוכה נוצרו על ידי מתמודדים עם מגבלות ואתגרים פיזיים חלקיים ועד רחבים, ואמנים המתמודדים עם מוגבלויות נפשיות כדוגמת הפרעה דו קוטבית, פוסט טראומה, דכאון והאתגרים הנלווים למוגבלויות אלו. יצירות האמנות של תערוכה זו חושפות את המגוון הצבעוני של חזון, נקודות מבט ותובנות מקהילה צבעונית זו של אמנים שחווים את העולם דרך העיניים והמוח של מוגבלות. העבודות מציגות את הצבע העשיר של חוויותיהן בדיוק כפי שהן משדרות את הצבע החזותי של עולמן.
לדברי אלדד שושתרי, מייסד ‘פינות עיגול’ – קהילת אמנים עם מוגבלויות: “בעבר, אנשים עם מוגבלויות לא היו מוכרים, בלתי נראים ולא מוערכים. החברה התקשתה לקבל אותם לחיי היום יום. הם נחשבו לבעיה ומבוכה. כעת, לאט לאט, החברה מתחילה לזהות את היופי שבצבע שמספקת נקודות המבט של הקהילה הזו. הרקע והחוויות השונות שלהם מספקים מבט על העולם שלנו שהוא ייחודי ומיוחד ומוסיף ספקטרום חדש של צבע. תערוכה זו עוסקת בצבע החברה שבה נקודת המבט שלהם נתפסת, מוערכת ומוערכת כחלק בלתי נפרד מהיופי של החברה הישראלית”.
התערוכה תתקיים בתאריכים 9.2.22-08.4.22, בשעות 10:00-13:00
ניתן להגיע בשעות נוספות לאחר תאום מראש בלבד בטלפון 03-7375778
הכניסה חופשית. רחוב הכרמל 20, גני תקווה
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]