לקראת יום העצמאות ה-73 למדינת ישראל האגודה למלחמה בסרטן מאחלת לכולכם חג שמחו ומזכירה, כי “על האש” המסורתי עלול להיות מסרטן.
הצטרפו לעמוד הפייסבוק של אונו ניוז
ביום חמישי הקרוב, מרבית המדינה תחגוג בארוחת “על האש” מסורתית. ידוע, כי בתהליך צליית הבשר בטמפרטורה גבוהה עלולים להיווצר חומרים מסרטנים.
צליית בשר על האש, מנהג הנפוץ במיוחד ביום העצמאות, כרוכה בסיכון בריאותי של היווצרות חומרים מסרטנים, כתוצאה מחריכת יתר של הבשר ומספיגת עשן במזון.
תהליך הבישול בטמפרטורות גבוהות לזמן ממושך וחריכת הבשר על הגריל יוצרים חומרים הפוגעים ב-DNA בתאי גוף. חומרים אלו עלולים לגרום לתהליכים סרטניים.
מחקרים רבים, שפורסמו בשנים האחרונות, מצאו קשר בין חומרים אלו לבין הופעת סוגי סרטן שונים.
מספר טיפים להפחתת הסיכון
• מומלץ להכין את הבשר רק על גחלים שכבר האפירו ולא בתוך להבות האש הגלויה, אשר הן הגורמות ליצירת החומרים המסרטנים.
• השריה מוקדמת, הפיכה לעתים קרובות (כל דקה) ונפנוף, מגבילים את עליית הטמפ’ בבשר, ומסייעים במניעת היווצרות גורמי סרטן.
• אם הבשר נחרך והפך שחור – יש להסיר חלקים אלו ולא לאכול אותם.
• ניתן להפחית את הסיכונים מאכילת בשר אדום על ידי אכילה מרובה יותר של ירקות ופירות לעומת הבשר, ומומלץ לצרוך אותם יחד. חשוב לזכור, כי צריכת ירקות ופירות באופן קבוע מפחיתה סיכון לסרטן המעי הגס וסוגי סרטן אחרים.
• הימנעו או המעיטו ככל הניתן מאכילת משומרים, מעושנים, כבושים ומומלחים – מוצרים אלה עשויים להכיל ניטרטים, שהם חומרים אשר עלולים להגביר את הסיכון לחלות בסוגי סרטן שונים.
• עדיף להשרות את הבשר במרינדה עם תבלינים ועשבי תיבול – השריית בשר במרינדות שונות למשך שעה יכולה לסייע בהפחתת רמת התרכובות המסרטנות בבשר באופן משמעותי.
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]