שבת , מאי 10 2025
דף הבית / עמוד הבית ראשי / המלצה לחול המועד: התערוכה של האומנית מאירה אוהד דורי מיהוד

המלצה לחול המועד: התערוכה של האומנית מאירה אוהד דורי מיהוד

מדובר בתערוכה ה-36 במספר של האומנית המוערכת והוותיקה, אוצרת אמנות במקצועה. התערוכה, ששמה 'מאירה' היא בעצם סיכום ביניים של התחנות החשובות בחייה. התערוכה מתקיימת בגלריית המשכן 'בית מאירוב' בחולון עד ה-23.04. הכניסה חופשית

תערוכה של האומנית מאירה אוהד דורי מיהוד. צילום: אוהד אבירם
תערוכה של האומנית מאירה אוהד דורי מיהוד. צילום: אוהד אבירם

חול המועד פסח כבר באופק, ואם אתם יותר טיפוסים של תרבות ופחות מתחברים לריחות המנגל והטבע, אז ההמלצה הזו היא בשבילכם.


מדובר על התערוכה החדשה של האומנית הוותיקה מאירה אוהד דורי, תושבת יהוד שמציגה בימים אלה בגלריית המשכן 'בית מאירוב' בחולון. התערוכה נפתחה ב-5.2.22 והייתה אמורה להסתיים בימים אלה, אך בשל ההצלחה והביקוש הוארכה, ותמשיך להציג עד ה-23.04.

התערוכה ששמה 'מאירה' מוקדשת לתחנות החשובות בחייה האמנותיים של אוהד דורי, באמצעות מגוון מעבודותיה שנעשו, כגון: עבודות ברישום, עבודות אקוורל, עבודות באקריליק, בשמן ובזפת משנים שונות. אוצר התערוכה הוא רפאל וזאנה.

תערוכה של האומנית מאירה אוהד דורי מיהוד. צילום: אוהד אבירם
תערוכה של האומנית מאירה אוהד דורי מיהוד. צילום: אוהד אבירם

התערוכה בנויה ב-3 סדרות:

הסדרה הלבנה – סדרה המתפרסת על כל שטח הבד ומופיעות מה שאנחנו מצליחים לזהות כדמויות אנושיות, חיות, צורות גיאומטריות, אותיות וספרות, לצד טקסטורות וכתמי צבע לא מוגדרים וגבולות עדינים שנמרחים וזולגים אלה באלה.

הסדרה השחורה – סדרה מופשטת של קומפוזיציות​. סדרה זו מאופיינת בעיקר בחלוקה לרצועות צבע, שפעם מתמזגות זו עם זו ופעם מופרדות על ידי קרן אור ששוברת את ההגמוניה של הצבעים הכהים.

סדרת הילדים – הסדרה הצבעונית ביותר בתערוכה. בולטת בה היכולת להימנע מהבעות של הדמויות המצוירות במסגרת המקום המיועד לכך במרכז הפנים, אך על ידי הוספת אלמנטים מופשטים מסביב, אפשר ללמוד על התחושה ועל עולמה הפנימי של הדמות.

תערוכה של האומנית מאירה אוהד דורי מיהוד. צילום: אוהד אבירם
תערוכה של האומנית מאירה אוהד דורי מיהוד. צילום: אוהד אבירם

"אני מלאת גאווה לראות שתיכוניסטים ובני נוער מגיעים לתערוכה, לראות את הדור הצעיר רעבים לאמנות ומגיעים זה שווה הכל בשבילי", אומרת מאירה.

גלריית המשכן בית מאירוב – התערוכה "מאירה"
פתוח: 17-21.4 בשעות 10:00-14:00 (בנוסף לשעות הפתיחה הרגילות ג' ד' ה' 17:00-20:00)
סגור: 15-18.4, 22-23.4, 4-5.5

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

אולי יעניין אותך גם:

רס"ן נטלי גרמאי מקריית אונו מצטיינת קטנ״אר. צילום: דוברות המשטרה

הכירו את רס"ן נטלי גרמאי מקריית אונו מצטיינת קטנ״אר

תפריט נגישות