כבר מספר שנים שמציינים ברחבי העולם את יום ההליכה העולמי שיחול השנה מחר, 29 באוקטובר. גם בישראל, שחברה בארגון הבריאות העולמי (WHO), מציינים את היום הזה במטרה לקדם את מודעות האזרחים לחשיבות של פעילות גופנית כתורמת לאורח חיים פעיל ובריא ולהעלות את הנושא על סדר היום הציבורי.
הצטרפו לעמוד הפייסבוק של אונו ניוז
תומר קמיל, מאמן ספורט טיפולי, מספר על פן נוסף שיש להליכה מעבר לספורט שמסייע לילדים עם עודף משקל או עם בעיות מוטורית. הוא מספר כי בנוסף לכך שההליכה מעודדת ילדים לצאת מהמסכים ולעשות פעילות גופנית, היא מסייעת לילדים להשתחרר ולשתף במה שעובר עליהם וברגשות שלהם. “ספורט עוזר לילדים רבים להיפתח ולשתף במה שעובר עליהם”, מספר קמיל, “הרבה פעמים כשאני רואה שהמטופל קצת סגור ושהוא צריך קצת להוציא אנרגיה ולשנות אווירה אנחנו עושים הליכה ותוך כדי שאנחנו מדברים לאט לאט החומות נופלות והוא משתף אותי ברגשות שלו. היו מקרים שילדים שיתפו אותי בקשיים חברתיות שיש להם, לפעמים זה הגיע למצב של הצקות וחרמות, והם לא סיפרו להורים על כך. בהסכמת הילדים סיפרתי להורים ובזכות זה הבעיות טופלו. הליכה יכולה להיות גם במקום של שיקום ותרפיה באמצעות דיבור וחיזוק הגוף. יש ילדים שהקרקע של הספורט מדברת אליהם והיא בטוחה עבורם ולכן קל להם יותר לשתף תוך כדי עשיית ספורט”.
קמיל, בן 36 ותושב הרצליה, החל את הקריירה שלו כמאמן ספורט טיפולי לפני כחמש שנים. כיום הוא מטפל באמצעות ספורט במחלקת להתפתחות הילד בקופת חולים לאומית ולאחרונה פתח קליניקה בשיתוף קופת חולים כללית של ספורט טיפולי לקבוצות. הוא גם רכז לימודי ספורט טיפולי בקריה האקדמית אונו. בנוסף יש לו גם תוכנית שפיתח “קופצים קדימה” ומוכרת על ידי חלק מקופות החולים. הוא היה שחקן כדורסל מקצועי במשך ארבע שנים באוניברסיטת אוסטין טקסס ((HT ושיחק בליגת המכללות בארה”ב ולפני כתשע שנים הוא פרש מהתחום. “מצאתי שהספורט עוזר לי בהרבה דברים ורציתי לקחת אותו למקומות המעצימים שהספורט לימד אותי ופחות לכיוון התחרותי“, מספר קמיל איך משחקן כדורסל נהפך למאמן ספורט טיפולי. “הספורט תרם ליכולת שלי בהבנת הוראות, ליכולת לעבוד בקבוצה, לעבוד תחת לחץ, לעזור אחד לשני ולהתמודד עם אתגרים. ראיתי איך זה סייע לי ורציתי לעזור לילדים ולנערים שקשה להם במסגרות שלהם. עסקתי תמיד בספורט וידעתי שזה משהו שאני רוצה לעשות”.
הרבה ילדים מעדיפים לשבת מול המסך במיוחד בעידן הקורונה. איך אתה מעודד אותם לעשות ספורט?
“יש הרבה ילדים שעולם הספורט מדבר אליהם. זה אתגר לא קטן להוציא את הילדים מה’ישבנות’, במיוחד בעידן הקורונה והסגרים שגרמו לכך שהגבולות מאוד נמתחו והילדים מצאו את עצמם הרבה מול המסכים. עכשיו קצת קשה להחזיר אותם חזרה לפעילויות גופניות. אני רואה בשטח שילדים פחות רוצים ללכת לחוגים ופחות יוצאים החוצה. היכולת הבינאישית של אותם ילדים שנמצאים כל הזמן במסכים נפגעת וכך גם האינטראקציה החברתית שלהם. הישיבה מול המסכים על הספה או על פופים משפיעה גם על מבנה הגוף והיציבה והתזונה. הרבה ילדים אוכלים בצורה לא מסודרת ומנשנשים מול המסך. צריך למצוא הרבה דרכים יצירתיות כדי לעודד אותם לעשות ספורט. המטרה שלי היא לעורר את הניצוץ הזה של לעשות ספורט אצל ילדים ולסייע להם לעשות ספורט. בקבוצות קטנות ותחת מעטפת של ספורט אני מקנה להם את הערכים האלה של אינטראקציה חברתית ומיומנויות חברתיות. אנחנו עובדים הרבה על הקטע הרגשי והתמודדויות עם תסכולים באמצעות העצמה של אותו הילד”.
מה אתה ממליץ להורים שרוצים לעודד את הילדים שלהם לשתף אותם?
“אנחנו בזמנים מאוד אינטנסיביים ואני יודע שללא מעט הורים אין הרבה זמן. אני ממליץ שאחד ההורים יבלה עם הילד במשך 40 דקות, אם זה בהליכה או לעשות ספורט אחר שהילד אוהב, כשהוא מנותק מהטלפון שלו. חשוב לתת לילד יחס אישי ולהיות פחות שיפוטיים כלפיו. חשוב לתת לילד להוביל וללמד אותנו משהו חדש. זה מאוד טוב לביטחון העצמי שלהם ולמערכת היחסים במשפחה. לא חייבים לעשות בהתחלה הליכה למרחקים גדולים, אפשר להתחיל בהליכה למרחקים קצרים, לסיבוב קצר בשכונה, ובהדרגה להגדיל את המרחק. אני חושב שההורים יופתעו מהפתיחות של הילדים בזמן ההליכה”.
ברשויות המקומיות ברחבי הארץ מקיימים פעילויות לכבוד יום ההליכה העולמי. גם בבקעת אונו הרשויות המקומיות מקיימות פעילויות לכבוד יום זה. ביהוד-מונוסון תתקיים היום (28.10) בשעה 17:00 בפארק לב יהוד צעדה של 3 קילומטרים להעלאת המודעות לגילוי מוקדם של סרטן השד. בגני תקווה עושים מספר פעילויות הליכה עם תלמידי הגנים ובתי הספר וכן קיימו ריצה להגברת המודעות לסרטן השד ביום שלישי האחרון. בקריית אונו יקיימו מחר (29.10) צעדה של שני קילומטרים ברחבי העיר כשנפגשים בפארק רייספלד בשעה 10:30. באור יהודה תתקיים הליכה משותפת סביב שכונת נווה רבין ביום ראשון (31.10) בשעה 19:00.
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]