עלייה בכמות נפגעי האופניים ביום כיפור בשנת 2023. כך עולה מנתונים שפרסמה עמותת אור ירוק, המבוססים על נתוני מד"א.
מהנתונים עולה כי בשנת 2023, נפגעו לא פחות מ-307 רוכבי אופניים, גלגיליות, קורקינטים והסקייטבורד נפגעו בתאונות במהלך יום הכיפורים בשנה שעברה. מדובר בעלייה מדאיגה של כמעט 8% מיום כיפור בשנת 2022, ועלייה של 20% משנת 2019. בשנים 2020 ו-2021 שהיו שנות קורונה נרשמה ירידה במספר הנפגעים.
בעשור האחרון לפני נתוני אור ירוק המבוססים על נתוני הלמ"ס נפגעו בכבישי הארץ 871 ילדים ובני נוער (גילאי 0-19) בתאונות דרכים במעורבות אופניים רגילים. מהם 30 נהרגו וכ-300 נפצעו בצורה קשה.
בבקעת אונו נפגעו בעשור האחרון 12 ילדים ובני נוער בתאונות במעורבות אופניים רגילים (6 בגני תקווה, 2 בקריית אונו וגבעת שמואל, ופצוע אחד בסביון ובאור יהודה).
אז איך נעבור את כיפור בשלום (לפחות בכל הקשור לתאונות אופניים)? קבלו מספר טיפים חשובים שיכולים להציל חיים ולמנוע פגיעות קשות.
תחזוקת האופניים: בטרם תצאו לרכיבה וודאו את תקינות האופניים: הצופר, הצמיגים, הבלמים, הפנסים ומחזירי האור.
התאמת האופניים לרוכב: יש לוודא כי האופניים מתאימים לגובהו של הרוכב בצורה כזו שהרגליים נוגעות בקרקע בקצה האצבעות.
חבישת קסדה: הקסדה היא שומר ראשו של הרוכב ויכולה לעשות את ההבדל שבין פגיעה קלה לקשה. לכן רוכבים רק עם קסדה המתאימה לראשו של הרוכב ורכוסה היטב.
רכיבה בשעות החשיכה: ברכיבה בשעות הלילה יש ללבוש בגדים בהירים שניתן לזהותם בחושך ולהשתמש בפנסי אופניים ובמחזירי אור.
שימוש במיגון: בכל רכיבה יש לרכוב עם מגנים לברכיים ולמרפקים ועם כפפות.
רוכבים כחוק: לילד מתחת לגיל 16 אסור לרכוב על אופניים חשמליים, קורקינט חשמלי והוברבורד. כאן המקום להזכיר כי מה-1 באוגוסט 2024, נכנס גם לתוקפו חוק המחייב בעלי אופניים וקורקינטים חשמליים ברישום הכלים ובהתקנת לוחית זיהוי, בהתאם לתקנות התעבורה.
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]