יום חמישי , ספטמבר 11 2025
דף הבית / עמוד הבית ראשי / פרשת השבוע: "כי תצא" – מלחמה של אהבה וחיבור

פרשת השבוע: "כי תצא" – מלחמה של אהבה וחיבור

הרב שניאור פרסיקו, שליח הרבי מליובאוויטש המרכזי לקריית אונו ורב קהילת בית חב״ד קריית אונו מסביר על פרשת השבוע

חזית בית מדרשו של הרבי מליובאוויטש ברוקלין, ניו יורק. צילום: שמוליק הרשקופ
חזית בית מדרשו של הרבי מליובאוויטש ברוקלין, ניו יורק. צילום: שמוליק הרשקופ

פרשת השבוע פותחת במילים: "כי תצא למלחמה על אויביך ונתנו ה' אלוקיך בידך". התורה לא אומרת "אם" תצא, אלא "כי תצא". כלומר, זה לא מקרה חד־פעמי, אלא מציאות בחיים. כל אחד מאיתנו נמצא במאבק מתמיד – לא רק מול אויבים מבחוץ, אלא בעיקר מול האתגרים הפנימיים שלו.

גם כאן יש שתי דרכים להתמודד. דרך אחת היא להישאר בהגנה – לא להזיק, לא להפריע, רק לשמור על הקיים. אבל הדרך השנייה היא הדרך של "כי תצא": לצאת ביוזמה, לבחור לתקוף את הקושי מבפנים, להפוך אותו להזדמנות לצמיחה, ולא לחכות שהחיים יכתיבו לנו את הקצב.

כך גם בקריית אונו שלנו. הקיץ האחרון לא הסתפקנו בלשמור על הקיים, אלא יצאנו ליזום. הקמנו מערך מתנדבים של נערים שדאגו לקשישים בעיר – קניות, סיוע, ובעיקר חיוך שמאיר את היום. במקביל, הקמנו מערך מתנדבות לסיוע ליולדות, עם דגש מיוחד על יולדות של מילואימניקים, כדי שיחושו חיבוק חם מהקהילה ברגעים שהם הכי זקוקים לו. אולי זה הפירוש המודרני למילים "וּנְתָנוֹ ה' אֱלֹקֶיךָ בְּיָדֶךָ" – להפוך את הידיים לכלי של נתינה ואכפתיות.

וכעת ממש, משלחת של סטודנטים שלמדו השנה בקורס ייחודי במסגרת בית חב״ד שבקמפוס הקריה האקדמית אונו בראשות הרב חיליק קפלן ובשיתוף סניפי חב״ד בקמפוסים בכל הארץ, נמצאת בניו יורק. הם חווים מקרוב את החצר של הרבי מליובאוויטש – המקום שממנו יוצאת אנרגיה של חיבור ונתינה לעולם כולו. הם עומדים לחזור עם כוחות חדשים של השראה, ואחריהם יגיעו גם ראשי אגודות הסטודנטים מכל הארץ.

חודש אלול הוא הזמן שלנו ליישם את הרעיון של "כי תצא" בחיים האישיים. לא לחכות שמשהו שלילי יתפרץ, אלא לצאת בעצמנו: להוסיף חיוך, להושיט יד לשכן, להעניק עזרה בלי לחכות שיבקשו. ברגע שאנחנו בוחרים ביוזמה חיובית, הניצחון כבר מובטח.

שבת שלום מקריית אונו – ושנזכה כולנו לשנה של אהבה, נתינה ושפע של חיוכים.

אולי יעניין אותך גם: ועוד יותר טוב: עידן חדש בכדורגל בקריית אונו 

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

אולי יעניין אותך גם:

אגף הביטחון קריית אונו צילום: אונו ניוז

בזמן מלחמה – שלושה מנהלי אגף ביטחון בעיריית קריית אונו התפטרו

תפריט נגישות