שבת , נובמבר 16 2024
דף הבית / כך תדעו אם המבנה שלכם עלול להיות מסוכן

כך תדעו אם המבנה שלכם עלול להיות מסוכן

רעידות האדמה שהתרחשו אמש בטורקיה וסוריה, והורגשו היטב בארץ, הזכירו לנו כי לא לעולם חוסן, ורעידה חזקה וקטלנית עלולה להתרחש גם אצלנו. יוסף חיים מור, מהנדס חילוץ בפיקוד העורף ותושב גני תקוה מסביר כיצד לדעת האם הבניין שלנו נמצא בסכנה של התמוטטות ומצריך בדיקה מעמיקה

סדקים בבניין. צילום אילוסטרציה canva
צילום אילוסטרציה canva

האם מופיעים אצלכם בבניין סדקים עמוקים בקירות? מרגישים כי הדלת של הבית לא נסגרת כמו שצריך? יכול להיות שהבניין בו אתם גרים מוגדר כמבנה מסוכן ועלול להיות בסכנת התמוטטות במקרה של רעידת אדמה.


רוצים להדליף? שלחו וואטסאפ

  הצטרפו לעמוד הפייסבוק של אונו ניוז


רעידת האדמה הקטלנית שהתרחשה אתמול בטורקיה וסוריה, וגבתה נכון לעכשיו את חייהם של אלפי בני אדם, הזכירה לכולנו כי גם פה בישראל אנחנו לא חסינים, וכי רעש אדמה חזק וקטלני צפוי להתרחש באזורנו בעתיד, ולא מן הנמנע שנראה גם אצלנו מראות קשים כמו שראינו בטלוויזיה בטורקיה.

אז האם הבניין שלכם הוא מסוכן? יוסף חיים מור, תושב גני תקווה ומהנדס חילוץ בפיקוד העורף עוזר לנו להבין האם המבנה מסוכן ומה צריך לעשות באם מתעורר חשד.

 

יוסף – מה ההגדרה בעצם של מבנה מסוכן?

“בהגדרה מבנה מסוכן הוא כל בניין שנבנה לפני שנת 1985 ולא עבר חיזוקים מאז. לפני שנה זו הבניינים לא נבנו לפי התקן של עמידה בפני רעידות אדמה, ולכן הבניינים האלה הם מבנים שמוגדרים מסוכנים והם הכי מועדים לפורענות במקרה של רעידת אדמה חזקה. כמובן שזה לא אומר בוודאות שבניין שנבנה לאחר שנה זו לא יקרוס במקרה של רעידה חזקה”.

מה הסימנים לבניין שעלול להיות בסכנה?

“הכי חשוב זה לראות אחרי רעידת אדמה שאין סדקים בקירות. כל סדק שהוא בעומק של מעל 2-3 מ”מ זהו סדק שמצריך בדיקה מעמיקה. הסדקים יכולים להיות גם בקירות בתוך הבית וגם מחוץ לבית.

גם דלתות צריך לבדוק. לפעמים לא מצליחים לסגור או לפתוח את הדלת ולא מבינים למה – יכול להיות שהמבנה קיבל עיוות מסוים ולכן הדלת לא נסגרת עד הסוף.

בנוסף לעשות בדיקה ויזואלית מחוץ לבניין, לראות שאין התפוררות של בטון מהעמודים התומכים קורות”.

יוסף חיים מור. צילום פרטי
יוסף חיים מור. צילום פרטי

יש לי חשש שהמבנה מסוכן – מה עושים?

“אם יש חשש אפשר וצריך לפנות לעירייה דרך המוקד העירוני. הרשות אחרי הקריאה תשלח את מהנדס העיר או המועצה והוא זה שיבדוק את המבנה ויסווג אותו. כמובן שבשעת מלחמה או רעידה אז פיקוד העורף ייכנס לתמונה והוא זה שיעזור לרשויות לסווג את המבנים”.

ממליץ לכל אזרח להתעדכן באתר פיקוד העורף ולעקוב אחר ההוראות וכן להוריד את האפליקציה של פיקוד העורף”.

פנינו לרשויות בקעת אונו כדי לשמוע האם ידוע להם על מבנים מסוכנים בשטח הרשות, והאם הם מחזיקים רשימה של מבנים מסוכנים כמו רמת גן, תל אביב או חולון המחזיקות ברשימה כזו.

מעיריית קריית אונו נמסר ל’אונו ניוז’ כי אין בשטח העיר מבנים המוגדרים כמסוכנים.

מועצת גני תקווה מסרה כי אין בשטחה מבנים מסוכנים.

מעיריית אור יהודה נמסר כי העירייה לא מחזיקה ברשימה של מבנים מסוכנים, וכי הם בודקים מבנים בהתאם לפניות למוקד.

לא התקבלה תגובה לשאלה מטעם עיריות יהוד-מונוסון וגבעת שמואל.

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

אולי יעניין אותך גם:

מבזק-משטרה-אונו-ניוז (1)

הכנופייה המסוכנת- נעצר נתין זר קטין המתגורר באור יהודה בחשד לשוד אלים בת”א

תפריט נגישות