לרגל חג הסיגד שצויין אמש, התעשייה האווירית בקמפוס נתב”ג, ביהוד, בבאר יעקב ובכל הארץ, קיימה מפגש ייחודי בשם “סיפור על הדרך”, במסגרתו, סיפרו לראשונה, ישראלים יוצאי אתיופיה מעובדי ועובדות החברה, את סיפור העלייה המרגש של עלייתם ארצה, סיפור שחשף נרטיב של חוזקה, חוסן, מנהיגות ונחישות לעלות לישראל, חרף התלאות והסיכונים שהתפרשו על פני חודשים ושנים, עד אשר הגשימו את החלום לעלות לארץ ישראל. במסגרת המפגש התרבותי, נחשפו העובדים למסורת של הקהילה ולמנהגים, כולל תלבושות מסורתיות, מוסיקה ומאכלים ייחודיים.
הצטרפו לעמוד הפייסבוק של אונו ניוז
פרויקט “סיפור על הדרך” בהובלת ארגון ההון האנושי בתעשייה האווירית, מנכיח את סיפור הישראלים יוצאי אתיופיה וחושף את סיפורם בפני אלפי עובדי החברה בקמפוסים השונים. בכך העובדים נחשפים לסיפור העלייה הציוני המרגש של יהודי אתיופיה ולומדים להכיר את הערכים, את המסורת ואת מאפייני הקהילה.
מצד העובדים הישראלים יוצאי אתיופיה – החברה איפשרה לעובדים המעוניינים בכך, להשתתף בהכשרה ייעודית לעמוד על במה מול קהל, במסגרתה למדו כיצד לספר את הסיפור באופן יעיל ואפקטיבי, תוך התמקדות בסיפור ההצלחה האישי ובמסלול ההתקדמות בחברה.
בנוסף, לאור הצלחת המחזור הראשון, בימים אלה הסתיים המחזור השני של קורס פיתוח העצמה עבור ישראלים יוצאי אתיופיה בחברה. עם סיום המחזור הראשון, מעל 50% מבוגרי הקורס, ציינו שהשיגו את היעדים שהציבו לעצמם ומימושו את תכנית הפיתוח שנבנתה עבורם בחברה.
התכנית “לחלום, להעז ולתכנן”, כוללת שמונה מפגשים שמטרתם להקנות כלים של יוזמה ואסרטיביות לטובת ניהול קריירה ומסלול התפתחות אישי לקידום בחברה. תכנית אשר זכתה בפרס הראשון למצוינות במשאבי אנוש, מטעם עמותת משאבי אנוש ישראל.
כחלק מפעילות כוללת המתקיימת בחברה בנושא גיוון והכללה, מרכז הגיוס וקריירה של התעשייה האווירית, ערך לאחרונה, יום חשיפה לעשרות צעירות וצעירים ישראלים יוצאי אתיופיה, במטרה להכיר מקרוב את התעשייה האווירית ואת מגוון התפקידים הקיימים, ביניהם – מהנדסים, הנדסאים ומפתחים בעולם התוכנה. אירוע החשיפה נערך ביוזמה משותפת של התעשייה האווירית, עם עמותות לקידום ישראלים יוצאי אתיופיה “עולים יחד”, “טק קריירה” ו”למרחק”.
מנתוני התעשייה האווירית עולה כי, כיום מועסקים בחברה כ-350 עובדים ועובדות ישראלים יוצאי אתיופיה, המהווים כ- 2.5% מכלל העובדים, אחוז גבוה משיעור יוצאי אתיופיה בחברה הישראלית העומד על 1.7%. לדברי סיון חבר, מנהלת גיוון והכללה בארגון ההון האנושי, הארגון לא מסתפק בגיוס אוכלוסיות הגיוון ועמידה ביעדים, אלא מגדיל את ההשקעה בגיוס עובדים חדשים, כמו גם בפיתוח וקידום עובדים, בהתאם לתכנית פיתוח שהעובדים הציבו לעצמם ובמסגרת הכלים העומדים לרשותם כחלק מפעילויות ההון האנושי בחברה.
בועז לוי, מנכ”ל התעשייה האווירית: “התעשייה האווירית מהווה בית לכל חלקי החברה הישראלית ופועלת רבות לקידום גיוון והכללה בחברה. הגדלת הייצוג של מגוון האוכלוסיות בחברה, נמצאת במוקד העשייה היומיומית שלנו. אירוע החשיפה כמו גם שלל הפעילויות לישראלים יוצאי אתיופיה ויתר אוכלוסיית הגיוון בתוך החברה, הם חלק ממאמץ ארוך טווח לבניית דור המחר של התעשייה האווירית ולאפשר לכל חלקי האוכלוסייה להצטרף לחברה”.
ניר רייס, סמנכ”ל הון אנושי בתעשייה האווירית: ” האירוע שקיימנו מבטא את הצמיחה וההתפתחות של ישראלים יוצאי אתיופי בתעשייה האווירית ואת העובדה שציון חג הסיגד והמסורת חשובים עבור החברה. הכנס שנערך לטובת גיוס עובדים נוספים של ישראלים יוצאי אתיופיה יחד עם מגוון הפעילויות שלנו מעידים על כך שאנו שואפים לראות יותר ויותר ישראלים יוצאי אתיופיה בחברה. היכולת לפרוץ את גבולות האפשר נובעת בין היתר גם ממגוון של רקעים, תרבויות וקהילות מהם מגיעים עובדות ועובדי התעשייה האווירית”.
יאיר כץ, מזכיר ארגון העובדים בתעשייה האווירית: “אותה שותפות גורל מאחדת אותנו ולא משנה מהיכן הגענו. בסוף כולנו יחד שייכים לאותו כור היתוך ושותפים בתעשייה האווירית לאותה מטרה של ייצור ביטחון לתושבי מדינת ישראל. יש קסם בללמוד על תרבויות אחרות וכור ההיתוך מתקיים רק אם נכיר כל אחד את ההיסטוריה של החבר שלנו. חג הסיגד מסמל בין היתר הודיה והוקרה גם על הדברים הקטנים והשגרתיים, ומלמד אותנו ששום דבר לא מובן מאליו. אני מודה לחברינו מקהילת יוצאי אתיופיה על המחויבות, הנאמנות והשליחות ושמח וגאה שהם חלק ממשפחת התעשייה האווירית”.
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]