אוניברסיטת בר-אילן, בשיתוף אגודת הסטודנטים וביה”ס הרב תחומי לקיימות וסביבה מעודדת את הסטודנטים למחזר נייר ולהפחית את השימוש בו. הנייר הממוחזר שיאסף מהקמפוס במהלך חודש יוני יהפוך למיצב אומנותי שתכין האמנית ליאת לבני.
הצטרפו לעמוד הפייסבוק של אונו ניוז
אוניברסיטת בר-אילן מעבירה כ-120 טון נייר למחזור בכל שנה. במסגרת אירועים לציון יום איכות הסביבה הבינלאומי שמצוין היום, ה-5 ביוני, האוניברסיטה יוצאת במהלך להעלאת המודעות לנושא בקרב סטודנטים ולצמצם את כמות הנייר שהקמפוס צורך.
הסטודנטים והעובדים בקמפוס יוכלו להביא את הניירת שעשו בה שימוש ולהשליך אותה לאחד מעשרות הפחים שהוצבו ברחבי הקמפוס.
מדובר במהלך פנים ארגוני נרחב שנועד לעורר מודעות ולהפוך את הסטודנטים והעובדים לשגרירים של הסביבה. סטודנטים שיצלמו את עצמם כשהם ממחזרים עם ההשטאג #ממחזריםבבראילן, יוכלו לקחת חלק בתחרות נושאת פרסים. את המהלך ילווה הסלוגן: לאסוף.למחזר.להשפיע.
שותפים רבים בקמפוס ומחוצה לו לוקחים חלק במיזם החשוב, ביניהם: הנהלת האוניברסיטה, אגודת הסטודנטים, ביה”ס החדש לקיימות וסביבה, פרופ’ ענת צ’צ’יק מהמחלקה לגאוגרפיה, פרופ’ מיכל ציון, מובילת פרויקט “קחו אתכם את הזבל”, ד”ר אולגה גולדין, מנהלת מערך הספריות והמידע, מערך התפעול והלוגיסטיקה וגם חברת “אינפיניה” שהשאילו פחי מיחזור גדולים שהוצבו ברחבי הקמפוס.
קמפוס בר-אילן, המשתרע על פני 540 דונם, הוא לא רק אחד היפים בישראל, אלא גם הירוקים שבהם. מגוון פרויקטים בתחום איכות הסביבה וטכנולוגיה ירוקה מיושמים בו: הצמחיה השופעת בקמפוס מושקית באמצעות מערכת חכמה וחסכונית, בשבילי הקמפוס מוצבים מתקנים לאיסוף פסולת ולהעברתה למחזור וגם אמצעי התחבורה בקמפוס חשמליים ואינם מזהמים. נוסף על כך פועלים באוניברסיטה מיזמים בתחום הקיימות כמו מערכות חשמל סולאריות, חיסכון במים, בריכה ביולוגית המשמשת דוגמה לטיהור מים בשיטה טבעית ולשמירה על הסביבה ומיזם קיר ירוק- גינה אנכית המשתרעת על מספר קומות בשני קירות חיצוניים סמוכים – שנועד לשפר מדדי של רעש, זיהום אוויר, תחושת רווחה ועוד. הקיר הוא חלק ממחקר על איי חום, המתקיים במרכז בר-אילן לערים חכמות.
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]