יום שני , נובמבר 25 2024

לכבוד ראש השנה: שלושה ראשי רשויות בבקעת אונו מסכמים חצי קדנציה

שתף:

ראש עיריית קריית אונו, ראש עיריית אור יהודה וראש מועצת גני תקווה מדברים על ההישגים שלהם, על מה הם עובדים כעת ומה טעון שיפור ביישוב שלהם

אחרי כשלוש שנים מאתגרות, רצופות בבחירות ארציות, כשנה וחצי של התמודדות עם מגפת הקורונה, פיתוח וצמיחה של יישובי בקעת אונו ואינספור התרחשויות מקומיות, שלושה ראשי רשויות בבקעת אונו מסכמים את מחצית הקדנציה שלהם. הם מספרים לאונו NEWS על מה הם עובדים כעת, ההישגים שלהם ומה טעון שיפור ביישוב שלהם.

לכבוד ראש השנה: ראש עיריית קריית אונו ישראל גל מסכם חצי קדנציה

הוא מספר באילו הישגים הוא מתגאה, מה טעון שיפור בעיר ומהו הנושא הכי בוער שבו הוא מטפל כעת

כשלוש שנים לאחר שנבחר לראש עיריית קריית אונו, ב-30 באוקטובר 2018, מסכם ישראל גל (57) את מחצית הקדנציה שעברה. נציין כי זוהי כהונתו השנייה של גל כראש עירייה, לאחר שנבחר בפעם בראשונה לראשות העירייה ב-22 באוקטובר 2013.

איך אתה מסכם את הקדנציה הנוכחית עד כה?

“הקורונה שינתה את כללי המשחק. יש תוכניות שאנו מתפעלים במלוא הקצב ואף ניצלנו את תקופות הסגר כדי לקדם אותן במהירות רבה, יש תוכניות שהנחנו בצד ונחשב בהן מסלול מחדש ויש כמובן נושאים חדשים הנובעים ממשבר הקורונה, אותם אנו מנהלים כעת כדי לתת לתושבים תחושת ביטחון. הקדנציה הזאת מראה לנו כי החיים בלתי צפויים, וכי עלינו להתמודד עם כל דבר שהינו בלתי צפוי על מנת לתת את השירות המיטבי באומץ ובתבונה”.

באילו הישגים אתה גאה?

“שיפצנו, בנינו ועשינו אבל הדברים בהם אני גאה הינם אלו החברתיים. שמירה על מיקומנו בצמרת החינוך בישראל, הישגים בתחום הנוער והחינוך המשלים, והטיפול בבני הגיל השלישי במהלך משבר הקורונה על ידי ארגוני המתנדבים, אגף הרווחה ובפועל, ערבות הדדית של תושבי העיר”.

מה טעון שיפור בעיר לדעתך?

“נושא התחבורה והתחבורה הציבורית. נושא שהוזנח במשך שנים. אנחנו רואים את פקקי התנועה ואת השירות הקלוקל של חברות האוטובוסים ואנחנו עובדים על כך בכל הרבדים”.

מה הנושא הכי בוער שבו אתה מטפל כעת?

“אני עוסק בכל הקשור בפתיחת צירי תנועה מקבילים כדי לשחרר את עומסי התנועה באזור שלנו. נדרשים לכך גם הסכמות עם הערים השכנות שלא בהכרח מעוניינות בכך וכמובן גם משאבים. לדוגמא, ברור לכל שמחלף נוסף מעל כביש 471 שישחרר את התנועה היוצאת והנכנסת לגני תקווה, העוברת כיום דרך קריית אונו, הוא צורך בסיסי וכך גם סלילת דרך רפאל איתן ברמת גן כדי לנקז את התנועה לבית החולים שיבא בקלות ובמהירות”. 

איזה ציון היית נותן לעצמך?

“אני חושב שאין הנחתום מעיד על עיסתו”.

ישראל גל. צילום: יונתן בלום

                                                                                ישראל גל. צילום: יונתן בלום

איזו ביקורת אתה חושב שהתושבים היו מעבירים עליך?

“עודף בינוי בעיר. עם זאת, התושבים רואים רק את המצב כעת ואינם רואים את התוצר הסופי, שהינו חידוש התשתיות בעיר, העלאת רמת החיים, שדרוג מקומות החניה בעיר והוספת חניונים תת-קרקעיים”.

מה דעתך על הצעת החוק לבטל את החניה חינם לתושבים בכחול-לבן?

“חוצפה! אם תקודם הצעת חוק כזאת, אני חושב שזו חוצפה!”.

מה דעתך על רפורמת אגרות הגודש בגוש דן שיגבו מכל נהג כסף במעבר בין הטבעות?

“הייתי בין הראשונים שתמכו בכך ואני חושב שהיא מוצדקת. לדעתי הכספים שיתקבלו מאגרות הגודש צריכות להתחלק בין הרשויות המקומיות, על מנת לפתח מיזמי תחבורה ולא להיכנס לקופת האוצר כפי שיוזמי האגרה מעוניינים”.

מהו המסר שלך לתושבים?

“אנחנו בתקופה מאתגרת בשל ההתמודדות עם הקורונה, והיא תימשך עוד זמן רב. עלינו לנסות לחיות חיי שגרה ככל שניתן מתוך אחריות, ולהישמע לכל ההנחיות והכללים”. 

לכבוד ראש השנה: ראש עיריית אור יהודה ליאת שוחט מסכמת חצי קדנציה

היא מספרת באילו הישגים היא מתגאה, מה טעון שיפור בעיר ומהו הנושא הכי בוער שבו היא מטפלת כעת

כשלוש שנים לאחר שנבחרה לראש עיריית אור יהודה, ב-30 באוקטובר 2018, מסכמת ליאת שוחט (48) את מחצית הקדנציה שעברה. נציין כי זוהי כהונתה השנייה של שוחט כראש עירייה, לאחר שנבחרה בפעם בראשונה לראשות העירייה ב-8 בספטמבר 2015 לאחר התפטרותו של דוד יוסף.

איך את מסכמת את הקדנציה הנוכחית עד כה?

“הקדנציה הזו מבחינתי היא המשך ישיר לקדנציה הקודמת שגם היא הייתה גדושה בעשייה ופעילות למען התושבים בשלל תחומי החיים. שמתי לי למטרה לגעת בתושב בכל התחומים, חינוך, קהילה, תרבות, ביטחון, רווחה, כל זאת במקביל לקידום פיתוח העיר, הקמת שכונות חדשות, הקמת OPARK שזה מתחם התעסוקה והמסחר החדש שלנו, קידום תכניות להתחדשות עירונית וכדומה. כשאני מסתובבת בעיר, אני מרגישה היטב את השינוי שמשפיע על התושבים ברמה היומיומית, ועל כך אני גאה”.

באילו הישגים את גאה?

“עם כל הכבוד לכל התחומים שציינתי, הגעתי לתפקיד כדי להשפיע בעיקר בנושא החינוך, ואין מאושרת ממני לראות את הדרך המשמעותית שעשינו בנושא הזה. זה לא רק הזכייה בפרס החינוך מלפני שנתיים שמעידה על קפיצת המדרגה המשמעותית שעשינו. בשבועיים האחרונים קיבלנו לידינו את הנתונים שטרם פורסמו על אחוזי הזכאות לבגרות. נתונים אלו עתידים להתפרסם אחרי החגים ומעידים על כך שכל מוסדות החינוך בעיר זינקו באחוזי הזכאות לבגרות, וכמובן ברמה העירונית עשינו קפיצה משמעותית שאין שנייה לה. חינוך זהו תחום שההשקעה בו נראית אחרי שנים, ואני שמחה שלמרות שלא עבר הרבה זמן מאז שהתחלנו ברפורמות, אנו נמצאים במקום אחר לחלוטין ממה שהיינו בו קודם”.

מה טעון שיפור בעיר לדעתך?

“לא הייתי מגדירה זאת כטעון שיפור, אבל המשימה שאני פועלת מסביב לשעון כדי להשלים בהקדם האפשרי, ואני יודעת שאני אעמוד בה זה הקמת בית עלמין לתושבי אור יהודה. שנים מדברים על הצורך, אבל לשמחתי הרבה בשנה האחרונה השגנו את פריצת הדרך שלה ייחלנו, ואנו מקדמים הקמה של בית עלמין כאן אצלנו מבלי שאנחנו צריכים טובות או חסדים של אחרים. אנו נמצאים בשלבים מתקדמים של התכנון כשהמטרה היא להביא את התכניות לאישור ומיד להתחיל בביצוע. כולי תקווה שנשלים את הפרויקט הזה בהקדם האפשרי”.

מה הנושא הכי בוער שבו את מטפלת כעת?

“מאז החתימה על הסכם הגג ב-2017, אנו הופכים את תשתיות העיר, פשוטו כמשמעו. אנו מגיעים אל הרחובות שדורשים טיפול יסודי ומשמעותי, חופרים, מטמינים קווי חשמל, מטפלים בניקוז ובביוב ומחדשים את שאר התשתיות כדי לתת מענה למשך עשרות שנים, מה שלא עשו פה מעולם. אני יודעת עד כמה זה מטריד ולא נוח, אני מכירה היטב את הפקקים וחווה אותם גם בעצמי, אבל מצד שני אני גם יודעת שזה הדבר הכי נכון לעשות. הרי הייתי יכולה לעשות קרצוף וריבוד לכל כבישי העיר, אבל אני מתנגדת נמרצות לבצע טיפולים קוסמטיים והנחת פלסטרים על חשבון טיפול יסודי. אנו מקימים מובל ניקוז שייתן מענה יחד עם המובלים הנוספים שאנו מקימים לצורך מניעת ההצפות שמגיעות לכאן בחורף, בוודאי על רקע ההתחממות הגלובלית”.

על מה את מתחרטת? מה היית משנה?

“לא בהיבט של חרטה, אבל תפקיד ראש העיר הוא תובעני מראש, ומאלץ אותך להיות מעט מאוד בבית. לצערי הרב, לא חוויתי בשנה האחרונה מספיק את המשפחה שלי והייתי שמחה תמיד ליהנות מיותר זמן איכות. המשפחה שלי מכירה היטב את התפקיד והמגבלות שלו ומספקת לי את הרוח הגבית שכל כך דרושה עבורי כדי להצליח בתפקיד”.

איזה ציון היית נותנת לעצמך?

“קטונתי מלחלק לעצמי ציונים. את השאלה הזו מוטב יהיה להפנות לתושבי העיר שרואים את הפעילות והעשייה שמתקיימים ברחבי העיר ושופטים בעצמם את העשייה שלי ושל העירייה שבראשה אני עומדת”.

ליאת שוחט. צילום: דוברות אור יהודה ליאת שוחט. צילום: דוברות אור יהודה

איזו ביקורת את חושבת שהתושבים היו מעבירים עלייך?

“אני יוצאת מנקודת הנחה שעבודות התשתית שמתקיימות בעיר גורמות לחוסר נוחות מסוים, אבל גם היום כשני מסתובבת בעיר, התושבים מברכים על כך, מבינים את החשיבות של העבודות ונותנים לכך רוח גבית. העיר נמצאת ‘על הרגליים’, פשוטו כמשמעו, כשבכל פינה בעיר מתבצעות עבודות, ולכן אנו חווים חוסר נוחות זמני, אבל מרבית התושבים מבינים עד כמה עבודות אלו משמעותיות וקריטיות לעתידה של העיר, ועל כך אני שמחה”.

מה דעתך על הצעת החוק לבטל את החניה חינם לתושבים בכחול-לבן?

“יש לפעמים הצעות חוק שבאות לעולם מתוך תפיסות שגויות, וכך גם במקרה הזה. יושבים להם אנשים במגדל השן ומקדמים החלטות שהן לא פחות מהזויות שפוגעות ישירות באזרח הקטן. המחשבה שתושב העיר ייאלץ לשלם עבור חניה באיזור קניות יוצרת פגיעה כפולה – הן בתושב שכדי לקנות מצרכים בסיסיים יצטרך לשלם תשלום נוסף והן בעסקים המקומיים שרוצים להתפרנס ועיקר פרנסתם היא מהתושבים עצמם. מרכז השלטון המקומי כבר הביע את התנגדותו הנחרצת לכך וכולי תקווה שההצעה הזו תיפול כי אין בה שום היגיון ומהווה הכבדה משמעותית על כתפי הציבור. כדי למנוע גודש בכבישים, צריך לדאוג לתשתיות תחבורתיות מתאימות ולא להטיל מגבלה כלכלית על האזרחים”.

מה דעתך על רפורמת אגרות הגודש בגוש דן שיגבו מכל נהג כסף במעבר בין הטבעות?

“שוב, בדיוק כמו בשאלה הקודמת. אפשר להתחיל לדבר על הרעיון הזה כשבאיזור גוש דן תהיה הסעת המונים שפועלת בצורה טובה, וזה לא יקרה לפני 2030. כידוע, תושבי אור יהודה ייהנו לפי התכנון ב-2026 משש תחנות של הרכבת הקלה וכמה שנים לאחר מכן משתי תחנות משמעותיות של המטרו, אבל מה ההיגיון בלדבר על אגרת גודש כשהתחבורה הציבורית הקיימת לא יכולה לתת את המענה הדרוש”.

מהו המסר שלך לתושבים?

“אני רוצה לנצל את ההזדמנות כדי לאחל לתושבי אור יהודה ולכל בית ישראל שנה טובה וחג שמח. כולי תקווה שאחרי השנה הזו, שהייתה שנת החיסונים, נוכל לחזור לשגרה אמיתית בהקדם האפשרי עם כמה שפחות הגבלות, כמה שפחות חולים וכמה שפחות בידודים, כל זאת למרות שאנו כבר מבינים שהקורונה לא הולכת להיעלם בקרוב”.

לכבוד ראש השנה: ראש מועצת גני תקווה ליזי דלריצ'ה מסכמת חצי קדנציה

היא מספרת באילו הישגים היא מתגאה, מה טעון שיפור ביישוב ומהו הנושא הכי בוער שבו היא מטפלת כעת

כשלוש שנים לאחר שנבחרה לראש מועצת גני תקווה, ב-30 באוקטובר 2018, מסכמת ליזי דלריצ’ה (55) את מחצית הקדנציה שעברה. נציין כי זוהי כהונתה השנייה של דלריצ’ה כראש מועצה, לאחר שנבחרה בפעם בראשונה לראשות המועצה ב-22 באוקטובר 2013.

 

איך את מסכמת את הקדנציה הנוכחית עד כה?

“הקורונה טרפה לא מעט מהקלפים והקשתה עלינו מאוד, עם זאת עד כה זו קדנציה טובה מאוד”.

 

באילו הישגים את גאה?

“בשתילת עשרות עצים ועיבוי הירוק במרחב הציבורי, בתהליך הקמתו של בית הספר אמירים, באישור תוכנית המתאר של היישוב, באישור תוכנית הגוש, במערכת החינוך המצוינת, במהפכה בשירות במועצה והנגשת השירותים בצורה טכנולוגית לתושבות ולתושבים, וכמובן בחיזוק הקהילה ביישוב”.

 

מה טעון שיפור ביישוב לדעתך?

“נושא תחבורה ודרכי גישה”.

 

מה הנושא הכי בוער שבו את מטפלת כעת?

“תחום התחבורה. הבעיה היא בעיה ארצית, הממשלה קידמה בניית עשרות אלפי יחידות דיור במרכז הארץ ולא שיפרה את התשתיות ודרכי הגישה לרשויות המקומיות. אני שומעת וחווה את עומסי התנועה בכבישים ביישוב ואני פועלת על מנת למצוא פתרונות למצב התחבורתי – אין ספק שזה נושא בוער שמחייב טיפול מעמיק”.

 

על מה את מתחרטת? מה היית משנה?

“אין משהו שאני מתחרטת עליו, זו גישתי. רק אם פגעתי במישהו, אני כמובן מצטערת”.

 

איזה ציון היית נותנת לעצמך?

“אלה דברים שהייתי מעדיפה שיעידו עליי”.

ליזי דלריצ'ה. צילום: אביגיל עוזי  

                                                                                           ליזי דלריצ’ה. צילום: אביגיל עוזי

איזו ביקורת את חושבת שהתושבים היו מעבירים עלייך?

“אני מקבלת המון פרגון ואהבה אבל גם ביקורת. אני משתדלת לקחת כל ביקורת עניינית ולבחון אותה – לא פעם אני גם משאירה מקום לפתיחות מחשבתית בהחלטות שלי כדי שאוכל, באוזן קרויה, להקשיב לביקורת ולבחון שינויים”.

 

מה דעתך על הצעת החוק לבטל את החניה חינם לתושבים בכחול-לבן?

“אצלנו בגני תקווה אין תשלום על כחול לבן, אני חושבת שכל עוד התחבורה הציבורית בארץ לא מאפשרת להתנייד מבלי להחזיק רכב פרטי זה לא נכון לבטל חנייה לתושבות ולתושבים”.

 

מה דעתך על רפורמת אגרות הגודש בגוש דן שיגבו מכל נהג כסף במעבר בין הטבעות?

“בעיניי גם זו טעות. כל עוד הממשלה לא נותנת פתרונות בדמות תחבורה ציבורית – זו גזירה, והיא לא הוגנת”.

 

מהו המסר שלך לתושבים?

“ראשית, חג שמח ושנה טובה. נצלו את החגים והחופש – צאו לטייל בארץ, להיות בטבע, לעשות פעילויות גיבוש משפחתיות ושמרו על בריאותכן/ם”.

תפריט נגישות