שבת , נובמבר 16 2024
דף הבית / מתקן חדש לטיפול ומיחזור פסולת בנייה והריסה החל לפעול במתחם חירייה

מתקן חדש לטיפול ומיחזור פסולת בנייה והריסה החל לפעול במתחם חירייה

מקדמים את הטיפול בפסולת הבנייה בגוש דן- המתקן נותן מענה לענף הבנייה באזור ויגדיל את מיחזור פסולת הבנייה לשימוש חוזר

מתקן חדש ומתקדם לטיפול ומיחזור פסולת בנייה והריסה החל לפעול במתחם חירייה. צילום_ יואב לוינסקי (1)
מתקן לטיפול ומיחזור פסולת בנייה והריסה החל לפעול במתחם חירייה. צילום: יואב לוינסקי

הוועדה המחוזית לתכנון ולבנייה תל אביב, בראשות ערן ניצן, אישרה את תוכנית המשרד להגנת הסביבה בשיתוף איגוד ערים דן לתברואה, להקמת מתקן חדש ומתקדם במתחם חירייה, לטיפול בפסולת בנייה במרחב גוש דן.

המתקן, שהקמתו הסתיימה ופעילותו החלה בימים אלה, צפוי לתת מענה לפסולת בנייה הנוצרת בגוש דן, שבה מתוכננים פרויקטים רבים לבנייה בשנים הקרובות.

על פי הערכות המשרד להגנת הסביבה, בכל שנה נוצרות בישראל כ-7.3 מיליון טונות פסולת בנייה שמקורן במיזמים של בנייה חדשה, בהריסת מבנים, בשיפוצים של מבנים, בסלילת כבישים ובהקמת תשתיות. רק פחות מ-6 מיליון טונות פסולת בנייה מגיעות לאתרי טיפול מוסדרים, ויותר ממיליון טונות פסולת בנייה מושלכות לשטחים הפתוחים שלא כחוק. הגידול הצפוי בפסולת הבנייה מוערך ב-2% לשנה.

המצב הנוכחי מוביל לבעיות סביבתיות וכלכליות קשות ולמפגעים תברואתיים ובטיחותיים. אלו כוללים בין השאר פגיעה בשטחים פתוחים, שרפות פסולת הפוגעות בבריאות הציבור, זיהום מי תהום וקרקעות ופגיעה במשק הנדל”ן ובהכנסות המדינה.

במתקן החדש, בבעלות החברות שטאנג ריסייקל ורדימיקס, ציוד וטכנולוגיה חדישים המאפשרים עיבוד יעיל של פסולת הבנייה וההריסה, והוא צפוי לטפל בכ-2,000 טונות פסולת בנייה ביום. על ידי שימוש בטכנולוגיה זו, ניתן להפחית את כמות הפסולת הנשלחת למטמנות ולשטחים הפתוחים בצורה בלתי חוקית ולקדם שימוש בחומרים ממוחזרים בפרויקטים של בנייה וסלילה. המשרד להגנת הסביבה יפקח על המתקן באופן קפדני כדי לוודא כי הפסולת ממוינת, מופרדת ומעובדת בצורה אחראית לסביבה, תוך הפיכתה למשאב שניתן להשתמש בו בפרויקטי בנייה וסלילה חדשים.

מתקן לטיפול ומיחזור פסולת בנייה והריסה החל לפעול במתחם חירייה. צילום: יואב לוינסקי
מתקן לטיפול ומיחזור פסולת בנייה והריסה החל לפעול במתחם חירייה. צילום: יואב לוינסקי

מתקן זה הוא נדבך נוסף בפעילות המשרד להגנת הסביבה לקידום הטיפול בפסולת בכלל ובפסולת בנייה בפרט. במקביל, מקדם המשרד להגנת הסביבה את חוק הטיפול בפסולת בנייה, אשר נדון בימים אלו בוועדת הפנים והגנת הסביבה של הכנסת. מטרותיו העיקריות של החוק להסדיר את התחום ולצמצם התופעה של השלכת פסולת בשטחים הפתוחים ושרפתה. החוק יביא להסדרת שרשרת הטיפול בפסולת בנייה, לצמצום משמעותי של תופעת ההשלכה הפירטית של פסולת בנייה ולשיפור איכות חיי התושבים והסביבה.

השרה להגנת הסביבה, עידית סילמן: “פסולת הבנייה בישראל, מדינה עם פיתוח נרחב, מהווה אתגר גדול שמצריך מאמץ משותף של המגזר הפרטי והממשלה להתמודדות עם האתגר. במקביל לקידום חוק לטיפול בפסולת בנייה, המשרד פועל באמצעים רבים להרחבת הטיפול בפסולת בכלל ופסולת בנייה בפרט, במטרה לצמצם את נפח הפסולת המוטמנת ולמנוע השלכות פסולת לא חוקיות בשטחים הפתוחים. המתקן החדש מבטיח טיפול ומיחזור נכון של פסולת הבנייה והריסות, והמשרד רואה בו אבן דרך משמעותית במדיניות הפסולת של המשרד והפיכת פסולת למשאב”

מנכ”ל מינהל התכנון, רפי אלמליח: “מינהל התכנון פועל במשנה מרץ לטיפול במשבר הפסולת, ופועל לקדם פתרונות לטיפול בכל סוגי הפסולת ובפרט בטיפול בפסולת בניין. זאת, מתוך תפיסה של כלכלה מעגלית, המקדמת שימוש חוזר בחומרים ולאור היקפים גדולים של פרויקטים להתחדשות עירונית ובניה מסיבית למגורים ולתשתיות במדינה הצומחת. המתקן החדש בחירייה הוא חלק ממערך הארצי הכולל המתוכנן והוא ייתן מענה לצרכי מטרופולין תל אביב ההולך וגדל”

אולי יעניין אותך גם: צפו בכביש בשכונת אריאל שרון קריית אונו שהפך למזבלה


רוצים להדליף? שלחו וואטסאפ

  הצטרפו לעמוד הפייסבוק של אונו ניוז


אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

אולי יעניין אותך גם:

מבזק-משטרה-אונו-ניוז (1)

הכנופייה המסוכנת- נעצר נתין זר קטין המתגורר באור יהודה בחשד לשוד אלים בת”א

תפריט נגישות