עברתם אירוע לבבי? יש לכם שאלות לגבי אופן התנהלותכם הרפואית לאחר השחרור מבית החולים? מעוניינים בשירות עם יחס אישי, שיתפור לכם את חבילת הטיפול המיטבית ביותר עבורכם בעת הזו?
הצטרפו לעמוד הפייסבוק של אונו ניוז
הסירו דאגה מליבכם (תרתי משמע), בשירותי בריאות כללית דואגים לכם למענה קרוב לבית, בזמינות גבוהה ומבלי צורך לכתת רגליים לבית החולים.
הכירו את היחידה לאי ספיקת לב של מחוז דן-פ”ת בכללית, היושבת בקומה השמינית בקניון קריית אונו ונותנת מענה רפואי לחולי אי ספיקת לב מורכבים מאזור ערי בקעת אונו (גבעת שמואל, אור יהודה, יהוד, גני תקווה, קריית אונו), לערי גוש דן (פתח תקוה, ר”ג וגבעתיים) ולאזור מרכז הארץ בכלל.
אי ספיקת לב היא מצב שבו הלב אינו מספק דם במידה מספקת לצורכי הגוף השונים. על פי נתוני משרד הבריאות, אי ספיקת לב היא גורם המוות השני בשכיחותו בישראל, לאחר מחלת הסרטן. בכללית מדווחים כי קרוב ל-200 אלף ישראלים סובלים מאי ספיקת לב, ומדי שנה מצטרפים אליהם 12 אלף מאובחנים חדשים.2,500 מהחולים מוגדרים כסובלים מאי ספיקת לב מתקדמת.
מה שכן, זוהי אינה גזרת גורל! אפשר למנוע זאת באמצעות ת.ת.ת= תזונה, תנועה ותודעה.במידה ואתם כבר סובלים מבעיה זו, או נמצאים באוכלוסית הסיכון, ומטופלים בשירותי בריאות כללית, הכתבה הזו בשבילכם.
ישבנו עם סטלה דטסקי, אחות ורכזת היחידה לאי ספיקת לב במחוז דן-פ”ת של כללית, היושבת בקניון קריית אונו, בכדי ללמוד על הנושא וגם לשמוע על היתרונות של פעילות היחידה:
מהי בעצם אי ספיקת לב?
“מדובר במצב של פגיעה ביכולת של הלב להזרים דם וחמצן לכל הגוף, המהווה פגיעה בתפקוד הלב כמשאבה”.
באילו סימפטומים עיקריים מדובר וכיצד ניתן לזהות אותם?
“תחושת קוצר נשימה, עייפות וחולשה + בצקות. במידה ומרגישים שאתם סובלים מהסימפטומים האלה, יש לגשת לרופא המשפחה ולעבור בדיקת ‘אקו לב’, המעניקה תמונת מצב לגבי הבעיה. במידה והחולה ניגש ישירות למיון, אפשרי לקבל אבחנה בבית החולים”.
האם כל מקרה של אי ספיקת לב עלול לסכן את חיי החולה?
“זה מאוד תלוי באיזו דרגה החולה נמצא. קיימות ארבע דרגות חומרה של אי ספיקת לב וחשוב להכיר אותן. דרגה 1: אין תסמינים חיצוניים, מתגלה רק בבדיקה. דרגה 2: למטופל יש קוצר נשימה במאמץ. דרגה 3: קוצר נשימה בפעילות רגילה – לדוגמה, כשהמטופל מתלבש, אוכל, מתקלח. דרגה 4: קוצר נשימה במנוחה”.
אילו שירותים ניתנים בכללית ביחידה לאי ספיקת לב?
“היחידה המחוזית מציעה מעקב שוטף, טיפול תרופתי קבוע ולאורך זמן לחולי אי ספיקת לב, בניית תפריט מותאם אישי ועוד. הפעילות אצלנו היא יזומה מול חולי אי ספיקת לב המורכבים. המזכירה מזמינה את המטופל בכדי לבדוק עימו את האיזון תרופתי אחת לשבוע, ולא אחת לכמה חודשים. התורים קיימים בזמינות גבוהה, כאשר ביחידה נמצאים גורמי רפואה שביכולתם לאזן את המטופל, לייצר לו את תכנית הטיפולים הטובה ביותר שתאפשר לו איכות חיים. במקום גם ניתן טיפול רפואי הנעשה באמצעות עירוי תוך ורידי, בתרופה משתנה (פוסיד או ונופר), באופן שמייתר את הצורך להגיע לטיפול בבית החולים.
“ביחידה פועלים בצוותא גורמים מקצועיים כמו רופא, אחות, רוקחת שבונה תכנית לנטילת תרופות המותאמת לחולים המורכבים ודיאטנית שתייצר תפריט נכון עבורם. בנוסף אנו עומדים בקשר מול העובדות הסוציאליות של מחוז דן-פ”ת, מתייעצים איתן ונעזרים בהן במידת הצורך”.
מה היתרונות בקבלת הטיפול דווקא ביחידה שלכם?
“היתרונות רבים, החל מהנגישות הטובה של מיקום היחידה בתוך הקניון, ועד לעובדה שניתן להגיע ולבצע אצלנו את המעקב מבלי לחזור לבית החולים, לסביבה רווית חיידקים המסכנת את המטופלים. בנוסף, אנו מעניקים כאמור שירות אישי ובונים תכנית טיפול, המותאמת לכל מטופל. המטופלים שלנו בכללית מקבלים גישה ישירה אל האחיות ביחידה, כולל מספרי הטלפון הנייד וניתן ליצור קשר גם מעבר לשעות פעילות המרפאה”.
אילו תוכניות עתידיות עומדות על הפרק?
“לאור הגידול בנתוני התחלואה באי ספיקת לב, היחידה נמצאת בימים אלה בשלבי הרחבת שירותים. המחשה לכך היא השירות החדש שנפתח בתחילת אוגוסט השנה, עם הצטרפותו של ד”ר אהוד קדמון, קרדיולוג אי ספיקת לב ומרפאת קוצבי לב. ד”ר קדמון יסייע למנהל היחידה, ד”ר דב וקסלר, בניסיון לאזן את חולי אי ספיקת לב. כניסתו של ד”ר קדמון תאפשר זמינות רחבה יותר ומענה מהיר עוד יותר למטופלים ביחידה”.
כיצד ניתן לתאם תורים לקבלת טיפול?
“כל מי שמעוניין לקבל שירותים ביחידת אי ספיקת לב, עליו להצטייד בהפניה מרופא המשפחה, ואנו ניצור קש ונתאם מועד לתור”.
הכירו את צוות המרפאה:
מנהל היחידה ד”ר דוב וקסלר, מומחה בקרדיולוגיה העוסק באיזון וטיפול בחולי אי ספיקת לב בכל הדרגות.
ד”ר אהוד קדמון, קרדיולוג מומחה להפרעות קצב, רופא ביחידה לאי ספיקת לב.
סטלה דטסקי, אחות ורכזת היחידה לאי ספיקת לב במחוז דן-פ”ת של כללית.
האחות טלי מלין, אחות מומחית באי ספיקת לב.
אורה עוזרי, מנהלת אדמיניסטרטיבית.
אסמא בדיר, רוקחת מומחית לאי ספיקת לב: הבודקת את תמהיל התרופות ואת המינון הנכון, בהתאמה למצב התחלואה הספציפי של המטופל/ת.
בנוסף פועלות ביחידה שתי דיאטנית, המספקות ייעוץ תזונתי לחולי אי ספיקת לב ולחולי אי ספיקת כליות.
קצת עובדות במספרים:
• במחוז דן-פ”ת בכללית כ-6,000 חולי אי ספיקת לב.
• יחידת אי ספיקת לב בקהילה קיימת 17 שנים (מאז שנת 2005). לפני כ-6 שנים היא עברה למקום משכנה הנוכחי בקומה השמינית של הקניון.
• השירות ניתן למטופלי כללית בבקעת אונו: גבעת שמואל, אור יהודה, יהוד, גני תקווה, קריית אונו, ובגוש דן :פתח תקוה, ר”ג וגבעתיים.
דרכי יצירת קשר: 03-7381102
נכתב בשיתוף קופת חולים כללית מחוז דן פ”ת.
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]