“להיות לוחם אש זה לא מקצוע – זו שליחות”, כך אומר סגן מפקד תחנת הכבאות בבני ברק סגן טפסר אליק אלבז שמסיים את תפקידו ועובר להיות ראש ענף חירום וחקירות.
הצטרפו לקבוצת הוואטסאפ של אונו ניוז
הצטרפו לעמוד הפייסבוק של אונו ניוז
לרגל האירוע נפגשנו איתו לשיחה כדי ללמוד ממנו עד כמה תושבי בקעת אונו יכולים להיות רגועים ומה הלקחים שהופקו מהשריפות הכי גדולות שהיו באזור.
אלבז, תושב פתח תקוה (נשוי+3), משרת כבר 25 שנה במערך. הוא התחיל כלוחם אש בתחנת בני ברק ועם השנים עבר שורה של תפקידים, בהם מפקד צוות, קצין אחראי על החומרים המסוכנים בתחנה ומפקד קורס כבאים.
מה האירוע הכי משמעותי שהיית בו?
“היו כמה אירועים דרמטיים בשנים האחרונות. האירוע שכל תושבי האזור זוכרים היה בשנה שעברה ברמת פנקס, שחלקים גדולים ממנה עלו באש בעקבות הצתה. הוריתי על פינוי התושבים – מה שהציל חיים”.
אירועים נוספים שאלבז נזכר בהם היו השריפה על גג בית ספר בגני תקוה שסוקרה בהרחבה ב”אונו ניוז” וחילוץ של שני ילדים מדירה בוערת בבני ברק.
אי אפשר לא לדבר על עם אסון הכרמל. היית שם?
“בטח שהייתי שם. הגענו בשלבים הראשונים של האירוע. זה האירוע הכי קשה של אש מהבחינה הארצית, 44 אנשים נהרגו”.
האם נלמדו לקחים מהאסון הזה?
“כן. אני יכול להגיד לך על בני ברק ובקעת אונו שהמענה היום הרבה יותר טוב ומהיר מבעבר. מבחינת כוח אדם וציוד אנחנו במקום אחר. אנחנו מגיבים הרבה יותר טוב והרבה יותר חזק לאירועים. יש לנו גם צופים ומתנדבים ו-47 לוחמי אש מקצועיים”.
מגיעים אליכם הרבה בני נוער. כולם חולמים להיות לוחמי אש? גם אתה היית כזה?
“זה לא מחייב. הם מגיעים להתנסות בתחום שהוא מאוד מעניין וגורם לאדרנלין בדם לזרום. אני השתחררתי מהצבא והתחלתי בתחנת הכיבוי בבני ברק”.
עד מתי היה במערך?
“אני מקווה שעד הפנסיה. קיבלתי מתנה: להציל חיי אדם. זו מתנה שלא כל אחד יכול לקבל ולא מוותרים עליה בקלות”.
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]