ד”ר ארביב, גניקולוג בבית החולים מאיר בכפר סבא, מומחה בכירורגיה לפרוסקופית ואנדוסקופית, לא בדיוק האדם שיש לו עודף זמן פנוי, (אך מוצא זמן להתנדב במד”א) החליט לקום מהכורסה הנוחה בביתו ולהיכנס לביצה הפוליטית המקומית בעיניים פקוחות.
הצטרפו לעמוד הפייסבוק של אונו ניוז
נפגשנו עמו לשיחה נעימה, בה הבנו את מהות החיבור עם עוזי אהרון, את העובדה שחילוני ודתי רואים עין בעין, ומסכימים שהתושב מעל הכל, ובעיקר את הרצון הגדול לעשות שינוי אמיתי בעיר.
למה לך פוליטיקה עכשיו?
“אני אב לארבעה ילדים: בת 15.5 , בן 12, בת שש וחצי ובת שנה וחצי, ויש לי מחויבות לילדי. אני נרדמתי בשמירה ולדעתי כמוני עוד תושבים רבים. שכחנו שאנחנו הכוח. ציבור הבוחרים פעם בחמש שנים שם פתק בקלפי, ולאחר מכן מפזרים לנו פירורים של מתנות לאביונים”.
מה מקומם/מציק לך במיוחד?
“יש כאן עלון של ראשת העירייה ,הפונה לתושבי רמת פנקס, שפורסם עוד בטרם נבחרה בשנת 2015, עם שלל הבטחות שרובן הגדול לא קוימו. ניתנה הבטחה לטפח את המקום ולפתח את היישוב וזה לא קרה, הבנתי שאנחנו לא מעורבים כציבור ואנחנו עומדים מנגד ומצפים שמישהו אחר יעשה את העבודה בשבילנו, אולי בגלל שהיום שלנו עמוס וזה מרוץ החיים. הבנתי שהמקום להשפיע הוא מסביב שולחן מועצת העירייה. לדוגמה: לילדים שלי אין מה לעשות בשעות אחר הצהרים כאן בישוב, מניח שגם קורה כך במשפחות אחרות כאן. אני נאלץ להסיע לחוגים לקריית אונו ולרמת אפעל. כבר יש לנו מגרש ספורט בישוב, ונעזוב את איכות העבודה, אבל לשים רשת לטניס שכחו ואחד התושבים קנה זאת מכספו…יש מבנה ציבור שנתרם על ידי מפעל הפיס אך עומד כיום כפיל לבן “.
“רמת פנקס הייתה פנינה ומקום להתקנא בו וכיום היא עזובה”. האיחוד עם אור יהודה, קרה לפני כתשע שנים והתחושה כיום היא שרוצים למסמס את מה שהיה לראייה, השכונה העתידית שאמורה להבנות- שמה היה “פנקס על הפארק” וכיום שונה השם לפארק איילון- ומה עם רמת פנקס?! ילדי מתחנכים מחוץ לעיר, בחטיבה בקריית אונו והשאר ברמת אפעל. כן היה מרכז קהילתי הרסו אותו. הייתה ספרייה מדהימה, וכיום אין”.
יש פתרונות? מה הדרך שאתה רואה כנכונה?
“הבנתי שאני לא לבד בתחושות אלו. לדעתי, סדרי העדיפות בעיר לא נכונים. הנושאים החשובים בעיני הם חינוך במקום הראשון, השני בריאות והשלישי- רווחה.
למה שהילדים לא ילמדו על חשבון העירייה ולא על חשבון ההורים? אולי פחות ארבעה צמחים בגינה הציבורית, ויותר שגרת לימודים והעשרה, וזאת בכדי לשפר לילדים את נקודת הפתיחה לקראת העתיד. האם כולם יודעים שרק חמישה תלמידים בכל העיר ניגשו לחמש יחידות מתמטיקה בבגרות?! האם כולם יודעים שאור יהודה מדורגת במקום ה- 193 מתוך 221 רשויות מקומיות בישראל, באחוז הזכאות לבגרות?!
ומה קורה עם הגיל השלישי, כמו אמא שלי, שיש לה זמן והיא צמאה לידע. נדרש לפתח את נושא תרבות הפנאי. הייתי רוצה צוות הוראה שיראה במקצוע זה שליחות, כשהילד יגיד ‘קשה לי’ , בית הספר יעזור לו בשיעורים פרטניים לא מוותרים על אף אחד ושמים כיעד להביא את כולם לבגרות. גם בתחום הרווחה- נדרש להוציא אנשים ממעגל הרווחה “.
100 ימים ראשונים לאחר הבחירות- מה אתם עושים קודם?
“קודם כל נטפל בחינוך. כמספר 2 של עוזי אהרון, אני אחזיק את תיק החינוך. בשלושת החודשים הראשונים, אוביל תכנית אסטרטגית רב שנתית בחינוך, באמצעות צוות מומחים. החלק האופטימי בנושא החינוך זה שאור יהודה נמצאת כל כך בתחתית, שמהמקום הזה אפשר רק לעלות.
אנחנו ננהיג מדיניות של שקיפות. בעניין זה עוזי התחייב שכל ישיבות המועצה יועברו בשידור ישיר באינטרנט– זה שיעור בדמוקרטיה, יראו מי מצביע ומי מקדם את האינטרס של התושבים.
לשפר דחוף את התשתיות בשכונות הישנות, לשפר את חזות העיר- מהמדרכות ועד לתלונות המתקבלות במוקד העירוני.
להקים קבוצות חשיבה של מנהלי ומורי בתי הספר– איך מוציאים את המיטב מכל תלמיד וכמובן בניית תוכנית עבודה רב שנתית.
בתשתיות- מיפוי צרכים של כל שכונה, מציע לעבור פיזית ולבדוק, לשוחח עם אנשים לדעתי, חברי המועצה צריכים לרדת לשטח.
והכי חשוב-מכיוון ואני שומע תושבים, ואני יודע להקשיב, אחד הדברים שחוזרים ומתלוננים עליהם הוא תחושת ניתוק העירייה מהתושב- ואנו מתכוונים להחזיר את האמון במערכת העירונית ובמילים אחרות להחזיר את העיר לתושבים”.
מה אתה עונה לתושבים שמפחדים שעוזי אהרון יהפוך את העיר לחרדית?
“אני מכיר את הפצת השמועות הזדונית ויש לי יסוד להאמין מי מפיץ אותם. מי שמכיר את עוזי אהרון ואת אור יהודה מבין שבאור יהודה זה לא יקרה. עוזי התחייב לא רק בפניי אלא בפני כל התושבים ויותר מפעם אחת ואף במדיה שהסטטוס קוו יישמר ולא תהיה כפייה משום סוג. המשותף לעוזי ולי ששנינו מאמינים בסובלנות ובפתיחות ושהדרך הנכונה היא דו שיח מתמיד וכיבוד חופש הפרט”
ולסיכום,
“אור יהודה ממוקמת במרכז אבל מיקום לבד לא מספיק, יש לתושבים את הזכות לדרוש מהרשות להשתמש בכספי המיסים לטובת התושבים ועל היושבים בכיסא לזכור שחבר (חינוך רווחה בריאות) מביא חבר… ובכוחנו ליצור לנו עיר טובה יותר, שנעים לגור בה והגירה חיובית לעיר, ועתיד טוב יותר לילדנו”.
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]
תחקרו קצת את העבר שלו מתקופת מד”א. לא בטוח שתרצו אותו מחנך את הילדים שלכם