יום שלישי , נובמבר 26 2024
דף הבית / אור יהודה: הקרב על בית הכנסת החדש של הקהילה האתיופית מתחמם

אור יהודה: הקרב על בית הכנסת החדש של הקהילה האתיופית מתחמם

בסוף החודש יתקיים דיון בבית המשפט בנוגע להריסת בית הכנסת הישן "נתיב שמיים" כשבמקומו אמור להיבנות היכל חדש. לקראת האירוע מתנהל קרב בין חסידי הרב בהדני לפעילים בעמותה לקידום עולי אתיופיה

אבטמו אייאיו צילום נטלי פורטי
אבטמו אייאיו צילום נטלי פורטי

את המאבק בקהילה האתיופית באור יהודה אנחנו מלווים כבר כמה חודשים בסדרה של כתבות, שמגיעה כעת לשיאה עם הדיון בסוף החודש שבו יוכרע עתיד בית הכנסת.


  הצטרפו לקבוצת הוואטסאפ של אונו ניוז

רוצים להדליף? שלחו וואטסאפ

  הצטרפו לעמוד הפייסבוק של אונו ניוז


מצד אחד, הרב נדב בהדני, רב הקהילה האתיופית, דורש להשאיר על כנו את בית הכנסת הוותיק “נתיב שמיים”, אותו הוא מנהל באמצעות עמותה שנושאת את אותו שם. מצד שני, מובילים פעילים בעמותה לקידום עולי אתיופיה, בהם חבר המועצה אבטמו אייאיו, מאבק להריסת בית הכנסת והקמת בית כנסת גדול ומפואר שיקום על הריסותיו. השאלה הנשאלת היא כמובן אם וכאשר יקום ההיכל החדש איזו עמותה תנהל אותו.

לרגל האירוע נפגשנו עם שני המחנות. תחילה עם תומכי הרב בהדני גטאון מסרשה, אדוניה מלסה ומלסה טספאון.

“אנחנו רוצים שישאירו את בית הכנסת שלנו ולא יהרסו משהו טוב שפועל כבר הרבה שנים”, אומר מסרשה שטוען כי הריסת בית הכנסת היא מהלך שמכוון לפגיעה ברב בהדני. “אנחנו לא מסכימים שיפגעו ברב שלנו ולא נשתוק על זה”.

אדוניה: “העמותה השנייה, עם כל הכבוד, לא תעשה את מה שעושה העמותה שלנו שמפעילה את בית הכנסת ואנחנו לא רואים סיבה להפסיק את הפעולות שלנו”.

טספאון מסכם: “הכי חשוב שיתנו לנו לנהל את העניינים שלנו ושלא יתערבו לנו”.

גטאון מסשרה (משמאל). צילום: אונו ניוז
גטאון מסשרה (משמאל). צילום: אונו ניוז

מנגד, חבר המועצה אבטמו אייאיו, אומר כי “העמותה שלנו הוקמה בשנת 2006 ועושה דברים יפים למען הקהילה. אני לא יודע מה עושה העמותה השנייה, אבל אני בטוח שרוב הקהילה איתנו”.

לדבריו, “אין קשר בין העמותה שלנו לעיריית אור יהודה ואין שום מניעה חוקית שאהיה חבר עמותה”.

עוד הוא מוסיף כי “לגבי הטענות על כך שהמקלט מלוכלך זה לא נכון. המקום נקי ומסודר. נכון שזה לא אידיאלי לעשות פעילות במקלט אבל זה זמני. ברגע שבית הכנסת החדש יוקם, עם המרכז הקהילתי, הקשישים יחזרו למקום שלהם”.

בסיור שערך לנו במקום הוא הראה לנו את עבודות היד של הקשישים והסביר כי “למרות כל מה שנאמר רוב הקשישים מרוצים פה והם שמחים להגיע”.

המקלט של הקהילה האתיופית צילום נטלי פורטי

המקלט של הקהילה האתיופית צילום נטלי פורטי

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]

תגובה אחת

  1. בחור קשקשן , האם החכולת שלו כחבר מועצה לבנות בית כנסת שיבקש הקצאת קרקע נוספת לטובת בית הכנסת , ולא לחפש בית כנסת קיים ולבצע שינויים שהוא חפץ , ברור לכולם שתפקיד של פולטיקאי אינה טובת הציבור אלא סריעת שנאה על מנת להמדיך את מידת הרלווינטות שלו

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

אולי יעניין אותך גם:

מבזק-משטרה-אונו-ניוז (1)

גני תקווה: הפיצוצים הלילה בעקבות רימון רסס שהושלך לעבר בית בעיר

תפריט נגישות